reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Wizyty u ginekologa, badania, zdjęcia u USG

Lucalew staraliśmy się 5 miesięcy i już zaczynałam się bać że nie wychodzi przez stres w pracy. Na szczęście wszystko dobrze się układa. A o mobbingu napisałam aż pracę dyplomową więc choćby nie wiem jak mocno mi ktoś wpierał że nie potrzebnie poszłam na L4 to nie dam się przekonać. Polecam to wszystkim kobitkom, które mają syf w pracy. Po macierzyńskim planuję już tam nie wracać.

reklama
Dziewczyny, mam pytanie o badanie cukru w ciązy - czy wszystkie miałyście już? W którym tyg lekarz kazał wam robić to badanie?
Mi lekarz kazał w 25 tyg zrobić, ale zmieniam lekarza i u drugiego mam wizyte w 24 tyg wiec nie wiem czy pójśc i zrobić to badanie przed tą wizytą czy poczekać co powie drugi lekarz. Ma to jakies znaczenie w ktorym tyg jest robione?

Lucere, w necie znajdziesz informacje o tym, że między 24 a 28 24 tygodniem się je robi. Ja dostałam skierowanie juz w 20 tygodniu, ale jeszcze nie poszłam ;) odwlekam ile się da, no ale jak już pójdę to będzie 23 tydzień.

U mnie też wszystko ok. Prawa nerka już w normie, a lewa 5,8 mm czyli o 0,8 mm więcej niż ostatnio. Powiększona ale bez znaczenia dla zdrowia. Termin na 19.08 się przesunął. Ma 24 cm wzrostu (od głowy do pięty).
Lekarz powiedział, że nie może mi zrobić żadnego badania poza tym, które mam na skierowaniu więc o szyjce będę rozmawiać z moim ginekologiem prowadzącym w środę. Wtedy też poznam wyniki badań krwi i moczu.

Ja tez bylam i szyjka zamknieta ( a jednak!) tylko maluch jest bardzo nisko i naciska glowka stad te bole. LekarZ sprawdzil usg bo powiedzial ze jedynie tak mozna naprawde zobaczyc co tam sie dzieje. Mam tez zwolnienie do konca bo nie
powinnam za duzo siedziec

uff amawell!!!!!! tak sie ciesze!!!

jak to tr
zeba zawsze sprawdzac partaczy no :-(

najwavniejsze,ze zamknieta! :-)
a teraz odpoczywaj.

reklama
Do góry