reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

reklama
Ja wizytę miałam rano i wszystko ok, wymiary idealne co do wieku ciąży, ja to się trochę martwiłam, że mam mały brzuch i synuś mały, ale lekarz powiedział, że wszystko akurat, waży pomiędzy 1640g - 1810 g czyli taki średniaczek;-)
dno macicy w prawidłowym miejscu, o szyjce nic nie mówił, ale ja problemów żadnych nie miałam więc chyba też ok. Na następną wizytę kazał mi kupić wymazówkę do GBS. Mały dziś buźki nie chciał pokazać, ale jest główką do dołu cały czas. Tylko ciśnienie miałam wysokie bo 135/105, zawsze mam na wizycie takie wysokie, a w domu często mierze i z reguły mam mega niskie przedwczoraj np 100/46 więc to typowy syndrom białego fartuch, po wizycie położna mierzyła jeszcze raz i już miałam trochę niższe. Ja przytyłam tylko 1kg przez te 3 tygodnie, więc jestem już 12 kg na plusie:-).
Za godzinkę jadę z mężem na pierwsze zajęcia szkoły rodzenia, ciekawe jak będzie...

Trzymam kciuki za resztę wizytujących!!!

Dziewczyny - gratuluję udanych wizyt :)
My też już po - Lenka ok, szyjka w porządku.
Następna wizyta 16 grudnia - proszę o wpisanie mnie na listę.

W galerii wrzucę aktualne fotki - wczoraj zaczęłam 31 tydz. :)

Jestem bardzo mile zaskoczona moją wizyta:szok::-)
Miałam badanie na fotelu w celu pobrania czegoś (nie zapytałam czego:baffled:)
Usg: Zosiaczek ma 1748g leży sobie główką w dół stąd moga być moje kucia...
Szyjka 36mm więc super
Była inna położna niż zawsze trafiam(tym razem była przesympatyczna w odróżnieniu do jej koleżanki...więc poprosiłam żeby zapisała tak żeby akutrat ona była:-)-pracuje tez na porodówce więc będzie łatwiej może jak trafi przy porodzie,a jeśli jest możliwość żeby ją sobie"wynająć" to nie ważne za ile chce mieć taką położną przy sobie....:-)jest warta każdej ceny):tak:

następna wizyta 4.12

reklama
Juliana moze maluch ma akurat leniwy dzień... Popróbuj ze słodyczami, poleż na lewym boku .

Dziewczynki gratuluje Wam udanych wizyt:)

U mnie jutro sie rozstrzygnie ok 10 rano czy kłade sie na oddział ;

Do góry