reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u lekarza czyli co u naszego maleństwa słychać?

boże dziewczyny jesteście kochane- ja bym was wszystkie wyściskała. Dziękuję za każde słowo poccieszenia, i za małe kopniaki w dupę bym się wzięła w garść też :)

Pod tym względem na męża liczyć nie mogę- on nie lubi słuchać że jest mi źle lub nie daj boże się czymś martwię- dlatego cieszę się że mam Was :)))

ehh.. ta szyjka to rzeczywiście niepokorna jest... jak mnie bolał brzuch i miałam ( wg mnie )skurcze to szyjka się nie skracała- jak nic mi się nie działo to takie zaskoczenie ;/ nie marudzę tylko biorę leki i gniję w domu

agaj- rzeczywiście mamy podobne wymiary maluszka ;) Pamiętaj - dzidziuś i tak się urodzi kiedy mu się zmarzy :p Ważne że mały zdrowiutki!

ewa miękka szyjka to chyba taka szyjka co się szykuje do porodu- mogą ją zmiękczać skurcze- pewnie stąd ten magnez. No i chyba seksik jest niewskazany :p ale ginekologiem nie jestem :)

Ostatnia edycja:
reklama
mamolka trzymaj się poduszki i kołderki, leż kobitko, przynajmniej tyle ile możesz, ale spacerki dłuzsze z dzieckiem odpuść sobie! A oprócz męża, może ktoś pomóc, mama?, tesciowa? Dobrze by było jeszcze przynajmniej do połowy listopada dotrwać!

Ja mam termin na 26 wg OM i tego się trzymam! z USG wychodzi różnie, raz 29 gr. a ostatnio 22, 23 gr. więc jak widać rozpiętośc ogromna bo co rusz dziecko inne ma pomiary więc z USG nie sugeruję się terminem. Ja obstawiam u siebie sam koniec grudnia lub początek stycznia:)

A czemu Wy dziewczyny się chcecie na ten styczeń wcisnąć?? żeby dzieciaczki nie były najmłodsze?:) ...Od przyszłego roku nie ma becikowego podobno....

ewa miękka szyjka to chyba taka szyjka co się szykuje do porodu- mogą ją zmiękczać skurcze- pewnie stąd ten magnez. No i chyba seksik jest niewskazany :p ale ginekologiem nie jestem :)

No to pięknie... Magnez biorę już ładnych parę tygodni - od kiedy zaczęły się lekkie skurcze, te przepowiadające. Odtąd szyjka się nie zmienia, ale wczoraj się dowiedziałam właśnie, że jest "dość miękka". A już się tak dobrze czułam, że chciałam zmniejszyć dawkę magnezu, ale ta szyjka mnie otrzeźwiła i łykam go dalej na tony.
Byle Franek doszedł do 2 kilogramów, bo na razie to maluteńki jest jeszcze... Mam nadzieję, że do 37 tygodnia chociaż wytrwamy.

sarka- mąż mi za bardzo nie pomoże bo i tak tyra od rana do wieczora- zwykła robota + właśnie rozkręcany własny interes ( a więc serwis pc, nb, montaże odbiorników, nadajników do naszej sieci internetowej, cyfra+, sprzedaż rtv, przygotowywanie biura i salonu...ojj masa roboty a jest ich tylko 2-óch) , moja mama mi pomaga ile może ( zresztą bardzo dużo- czy to z Olkiem zostanie czy $), ale normalnie pracuje, ojciec to samo- teść mieszka sam blok dalej ale jakoś zapału z jego strony nie widzę, zresztą przed chwilą do niego dzwoniłam czy by nie poszedł z Olkiem na spacer- " no niestety teraz nie może" ...to mu powiedziałam że później to już będzie zimno i mu podziękowałam ;/

co do terminu- ja lubię ten ruchomy z usg :) no może teraz tego ostatniego na 29 listopada się przestraszyłam bo jest 2 tyg wcześniejszy niż z OM na 12.12

i w przeciwieństwie do hannah i sarki ja strasznie chciałam urodzić jeszcze w 2010, tak by między dziećmi było rocznikowo 2 lata różnicy a nie trzy :)

:)

ewa nie chciałam cię przestraszyć :) tylko pisze co mi się tam o uszy obiło :)

ewa nie chciałam cię przestraszyć :) tylko pisze co mi się tam o uszy obiło :)

Spokojnie, ja nie strachliwa ;) Wolę wiedzieć nawet gorsze rzeczy, niż siedzieć i się zastanawiać, co to może znaczyć.
Pooszczędzam się trochę i będzie dobrze. Chociaż jeszcze nie wiem, jak to zrobię, żeby się oszczędzać ;) Ale może w końcu się nauczę ;)

reklama
Do góry