reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

reklama
ajako nie martw się co będzie po cc to nie wiadomo jeszcze a lekarz niech trochę przystopuje i Cię nie denerwuje

ja mam wizytę na 10 na razie się nie denerwuję,ale przed gabinetem na pewno będzie strach,a jak będzie usg to już całkiem

Ja po wizycie - dzis weszałm juz po 9 ;-) niestety sonda brzuszna się posuła, a na dowciapne to dziecko juz za duże :-p będę wieczorem dzwonic i umawiac sie prywatnie do gina na usg - od razu zrobimy porządne połówkowe, a nie tylko podgląd pobieżny :tak: wyniki spadły, ale wg gina tragedii jeszcze nie ma - mam łykac tran w kapsułkach, tabletki z buraka i do tego minimum 100g białka zwierzęcego pod dowolna postacią. Co mnie jeszcze cieszy cytologia dobra (tzn. II grupa, ale przy mojej nadżerce to sukces ;-) a po porodzie sie nią zajmiemy...). No i niestety grzybolek sobie znów przylazł, chociaż jest mniej uciążliwy. Dostałam trochę leków - terapia dłużej będzie trwała i mam nadzieje, że pozbędę się tego cholerstwa na dobre ;-)

do kolejnej wizyty za miesiąc mam znów mocz zrobić, toxo i test obciążenia glukozą na czczo (75 g i 2 h czekania - chyba padne w przychodni :sorry:)

no to tyle u mnie, ciekawe jak reszta kobitek :-)

Mata nic sie nie łam.. jeszcze zdążę pogratulować Ci tego synusia.. a co:)
siet znow "grzybko".. ciekawe jak u mnie z wynikami.. dzisiaj sie dowiem...
dobrze ze cytologia w porzadku...

Marusia gratuluje wyśnionej córeńki.. juz widze te śliczne balerinki na bosych stopkach.. cudo..

Micurina.. no maz dumny.. a co.. a Ty juz sie z synkiem oswoiłas czy nadzieja na coreńke jeszcze sie tli?
pomyłki beda na marcowkach, cos ci nasi ginkowie za pewni sa.. i kazdej na połowkowym mowia..
moze własnie u Ciebie? a moze nie i wcale tego juz nie chesz..
gratki gratki...

Olavip mamusia intuicje miała.. i synka utuli w marcu.. gratuluje.. dobrych wynikow zycze...

Kasiurek duzo zdrowka, spokoju, "poleniuchowania" w domku... no i gratuluje córeczki.... braciszek ciesz sie na siostre?

Tym, ze nie miałam teraz usg, to sie nie martwie, bo prawdopodobnie w tym lub w przyszłym tygodniu podjade i sobie pooglądam z m co nieco na lepszym sprzęcie :-p no i fotki dostane, bow prywatnym gabinecie drukarka zawsze działa, ato ostatni dzwonek na fotki malucha, potem będzie juz za duży :tak:

obawiałam się jedynie cytologii, ale wyniki ok, więc luz blues - ja bardzo na luzie podchodze do tej ciąży :tak: chcoiaż dzisiaj położna stwierdziła, że jak tak szybko ruchy poczułam to pomału mogę się na luty a nie marzec szykować :rofl2:

mata no to umawiaj się na to podglądanie, eh jakiś pech... ale na pewno wszystko jest ok :-)
a zapytaj czy tą glukozę to masz krew pobieraną przed podaniem w laboratorium? bo jak nie to możesz kupić w aptece roztwór rozrobić i wypić w domku i zgłosić się po 2 godz do pobrania krwi. U mnie tak ostatnio wyszło że krew była tylko po wypiciu pobrana, miałam tą 50 i po godz czekania, nawet zabiegowa mi podpowiedziała, że tak mogłam sobie w domku wypić ;-)

reklama
Mata ja tez mam iść na glukozę 75 - tylko cos koło 9-10 listopada mam zrobić :) Dobrze, że napisałaś, obawiałam się, że może troszkę za wcześnie mi kazano ale widzę, że raczej normalnie - 24 tydzien będzie trwał :-) czekamy na wieści z podglądania a wynikami się nie martw - chyba wszystkim nam spadają - mi też poleciały na łeb i szyję ;-)

Do góry