reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza - kiedy znowu i co nowego słychać?

U mnie po wizycie wszystko w jak najlepszym porządku. Dzidziunia waży 250g, a ile ma cm, to już nie udało się zmierzyć - maluch jest za duży, żeby zmieścił się naraz na monitorze USG.

reklama
Ja mam wizytę za nieco ponad godzinę, trochę niepokoju jest :-) Może dowiem się Kto we mnie zamieszkał :-) Pewnie zanim wstaniecie, to będę już po ;-) ale 3 majcie kciukasy, jeśli już nie śpicie :-)

Cieszę się dziewczyny, ze u Was wszystko w porządeczku!
Mam pytanie...robiła może któraś z Was odczyn Coombsa? Odebrałam wyniki...jest napisane, ze przeciwciał do antygenów czerwonokrwinkowych nie stwierdzono...to chyba dobrze, nie?

juaska, musisz poczekać na loliszę albo karen, bo one chyba najlepiej po tego typu tematach brykają...
efa, a to w ogóle możliwe, żeby dzidzia nie mieściła się ginowi w kadrze?:rofl2: myślałam, ze mają jakieś opcje przybliżania i oddalania, czy cuś:ninja2:heh:-D
ja chyba nie doczekam się 21go, toż to jeszcze dwa tygodnie....
pytanko do mamusiek, które robią USG 3D w Gorzowie: gdzie najlepiej iść i kiedy powinno się rejestrować, bo słyszałam, że to badanie robi się miedzy 18 a 22tc, a ostatnio gdzieś słyszałam, że jakaś przychodnia robi to dopiero w 24tc, więc jeśli macie jakieś info to się podzielcie, proszę:happy2:

juaska - odczyn Coombsa dotyczy właśnie przeciwciał w wyniku konfliktu serologicznego w grupach krwi (ty rh-, małż rh+), jesli przeciwciał nie strwierdzono, to bardzo dobrze!

reklama
Ida Sierpniowa Ja idę na USG 3D do Hipokratesa na Łużycką. Będę w 21+6 tc. Tak mi zasugerował lekarz, jak się rejestrowałam. Powiedział,że najlepiej zrobić w okolicy 22tc, bo najlepiej wtedy widać serce.

Do góry