reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Wizyty u lekarza - kiedy znowu i co nowego słychać?

reklama
A Przemek ma teraz etap nienawiści do lekarzy. Tzn wszystko jest ok, dopóki nie zacznie go ktoś dotykać, rozbierać, badać - wtedy syrena na maxa jest. Taki się nietykalski zrobił. A jak go ubierzemy po badaniu to już jest ok, zaczepia lekarzy itp. - lubi ich, ale tylko na odległość ;-)

u nas dokładnie to samo!!! NIETYKALNA:tak::-D

My już po kolejnej wizycie, naszczęście osłuchowo jest wszystko ok i nic nie słychać w płucach i oskrzelach :-) przynajmniej narazie bo lekarka jak usłyszała jego kaszel to powiedziała że nie wykluczone że coś się może dziać tylko jeszcze tego nie słychać :-( W każdym razie przepisała tone lekarstw, takich co to mają pomóc, a jak nie pomogą to pewnie nie obędzie się bez antybiotyku :hmm:

Powiem wam że chyba musze sobie liste zrobić co i kiedy mam mu dawać z tych leków bo już straciłam rachube, tu syropki, tam kropelki, jakieś spraye, rano, wieczorem, przed jedzeniem po jedzeniu, 5 kropli, 10 ml ... no zwariować można :baffled: Ale mam nadzieje, że chociaż efekt tego wszystkiego będzie :sorry:

A co do tematu lekarzy i zachowania dziecka podczas badania to u nas jest różnie, na ogół Patryk jest bardzo grzeczny i daje wszystko przy sobie zrobić :tak: a czasem ma focha i go wszystko denerwuje, wije się wtedy mi na kolanach byle go tylko nikt nie ruszał :-D Naszczęście ta pierwsza opcja jest częściej i dzisiaj nawet został pochwalony że taki grzeczny i choroby po nim nie widać :-)

Ah i pani doktor nie podobało się że Patryk ma bardzo blade uszy, a powinny być delikatnie różowe. Podobno to może być oznaka anemii
unhappy.gif
Jak Patryk wyzdrowieje to bedziemy musieli zrobić morfologie, bo teraz to i tak nie miałoby sensu. Ehhh...

Ostatnia edycja:
ROXI - zdrówka dla Patryczka życzę i oby te leki pomogły. No i zrób sobie lepiej rozpiskę z tymi lekami, bo to się rzeczywiście można pogubić.

A Przemek ma teraz etap nienawiści do lekarzy. Tzn wszystko jest ok, dopóki nie zacznie go ktoś dotykać, rozbierać, badać - wtedy syrena na maxa jest. Taki się nietykalski zrobił. A jak go ubierzemy po badaniu to już jest ok, zaczepia lekarzy itp. - lubi ich, ale tylko na odległość ;-)
u nas jest ta sama opcja aktualnie :sorry:
ROXI mam nadzieję, że Ptyś bez antybiotyku choróbsko zwalczy!

Roxannka zdrówka dla Patryka, trzymam kciuki by te wszystkie specyfiki pomogły. Rozpiska konieczna ale u nas dr mi sam taką zrobił. A co do tych uszu, to zaskoczona tym jestem co ta Twoja dr powiedziała.

Jeśli chodzi o wizyt u dr to Oliwia różnie reaguje, w każdym razie ortopeda nie przypadł jej do gustu a jak byliśmy ostatnio prywatnie u pediatry to jak ją badał to siedziała jak zaczarowana a potem grandziła w gebinecie rozwalając wszystkie zabawki jakie tam miał :-)

Dzięki dziewczyny :*

alicja, bez leków to się raczej nie da ;-)

kania,
nam też lekarz zrobił taką rozpiske ale my mamy w sumie od dwóch lekarzy i jeszcze dochodzi cebion, alertec i psikanko do nosa + właśnie syropy z rozpiski, oj można się pogubić :baffled:
a co do tych uszków to ja też pierwsze słysze, w dodatku to nie była nasza pani doktor, pierwszy raz u niej byliśmy, ale i tak zrobie morfologie małemu bo już od dawna o tym myśle :tak: napewno nie zaszkodzi :sorry:
a jak tam Oliwka się czuje ? Byliście u lekarza, bierze jakieś lekarstwa ?

reklama
Do góry