reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza nasze i niebawem naszych pociech:):)

darucha nie, nie mialam jeszcze posiewu. Ja dopiero co zmienilam gina z prwatnego na nfz. Prywatny zlewal mnie cos jak ten Twoj na NFZ. Teraz chodze bezplatnie do babki u ktorej czasem jestem ponad pol godziny, na prawde zlota kobieta. W ogole to dzis mialam robiona pierwsza cytologie, bo poprzedni lekarz twierdzil "ze na to jest czas" :/

reklama
Ja też nie miałam robionej cytologii i powiem Wam, że się jej boję. Posiewu też ni nie robili. Tak się zastanawiam, bo czasem biorę dopochwowo lactovaiginal i on zawiera bakterie, ale dobre. Czy czasem te bakterie nie wychodzą w moczu, bo nie wiadomo jakie to bakterie ? Co prawda przed badaniem moczu przez 4 dni nic nie biorę.

Gochson nie wiem jakz tymi tabletkami, ale jesli chodzi o cytologię, to nic się nie bój. Nie boli, raczej jest to nieprzyjemne uczucie i samo pobranie próbki trwa chwilkę.

darucha widzisz a jednak takie rzeczy się zdarzają. Nie wiem tylko czy to powód do śmiechu czy do płaczu. Oby było jednak wszystko ok...Mam nadzieję!

kivinko jak darucha napisała o tym posiewie to mi się przypomniało, że ja też miałam robiony w momencie kiedy miałam największe zakażenie bakteryjne i posiew mi wyszedł nawet wtedy ujemny. Więc może idź i sprawdź sobie to. Będziesz miała czarno na białym co jest i wtedy możesz jeszcze raz udać się do Gina, co? Ściskam Cię mocno:*

Co do cytologii to ja miałam robioną tuż przed zajściem w ciąże, albo jak już byłam w ciąży. No w każdym razie całkiem niedawno, więc myśle, że gdyby trzeba było to mój Ginek by alarmował, żeby robić, bo pyta mi się na każdej wizycie o to kiedy to było a kiedy tamto robione, więc chyba jest na bieżąco. Jejku Kobitki-muszę se znaleźć jakieś zajęcie, bo chyba zbzikuje do czasu wizyty. Hehehehe:)

kasiagaw myslisz ze powinnam teraz juz ten posiew robic? Moja ginka dala mi skierowanie na ogolne badanie moczu znowu, ale nie wczesniej mam je zrobic niz 2 tyg po skonczeniu lekow tych dopochwowych. No i wtedy 12 stycznia do niej. Ale widzialam po jej minie, ze nie jest za wesolo, bo mowila, ze w razie jakichkolwiek problemow mam od razu jechac do szpitala, nie do niej :(

kivinko samego badania się nie boję tylko wyniku. Ja przed ciążą leczyłam bakterie przez 10 miesięcy, no i miałam zniszczoną florę bakteryjną przez te wszystkie leki Dlatego m.in. teraz biorę ten lactovaginal. Jedna lekarka mi nawet powiedziała, żeby brać go przez 2 lata. Boję się, żeby znowu nie wyszły jakieś bakterie w tej cytologii.

kasia lekarz zrobil mi wymaz na posiew, zeby zobaczyc czy moj twardniejacy brzuszek nie jest wynikiem bakterii. Dla mnie watpliwe, bo mialam niedawno cytologie robiona i ani jednej najmniejszej zmiany, bakteryjki - nununu .... . Wynik mam po 13 odebrac ze szpitala. Chociaz z drugiej strony wolalabym to niz przyczyne nieznana i lykanie w kolko duphastonu :(

reklama
Do góry