Dziewczyny - nadrobie Was jak bede w domciu- A TO JUZ JUTRO!!!
Gratuluje Wam wizyt i zycze powodzenia na dzisiejszych !! chyba z radosci cykne sobie zdjecie z ostatniego dnia ze szpitala i zdjecie brzusia

Dzisiaj z rana mielismy usg. Niestety jeszcze nie bylo mojeo prowadzacego, wiec robil inny lekarz. Maksymilian sie ozywyil niesamowicie- doktor zaskoczony, bo az mu reka kilka razy podskoczyla- tak kopal w sonde, a brzusio caly czas podskakiwal

Usmiechal sie i mowil, ze wszystko ksiazkowo, badanie szyjki zlecil mojemu lekarzowi (wiec dzisiaj badz jutro bede miala dopochwowe). Pytal tez czy wiem kto tam w srodku siedzi - no ba wiem - chlopczyk

. I tak pojezdzil po brzuchu smiejac sie przy tym z Malego, ze tak kopie. Powiedzial mi, ze skurcze w moim przypadku to taka natura - hehehe. Dostalam wydruk z dopplera odnosnie tetna i wydruk z pomiarami malego. I tu szok naturalnie- dzidzia na dzien dzisiejszy +/-900g!!!
Rozmawialam juz moim lekarzem- mowil, ze wszystko wyglada ok - tylko lookniemy a ta szyjke, a skurcze "no najwyrazniej taka pani natura" ;/ i jutro do domku ......

))
a co do ktg to kardiotomografia - zapis tetna plodu i aktywnosci miesnia macicy. Nie robi sie w przypadku kurczliwosci miesnia macicy ( mi zrobili tylko pod kroplowka , teraz juz w ogole, bo jest to zagrozenie) poki co przychodza i przez sonde z ktg sprawdzaja tetno Malusia

pokaze Wam fotke ktg, bo stoi kolo mnie zreszta!!!! z moim brzusiem z boku haha

))