reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza nasze i niebawem naszych pociech:):)

reklama
reniuszku biorę magnez, u mnie sprawa nie jest taka prosta, bo np. z fenkiem taka lipa, że ja mam chore serce, moja ginka ma bardzo zawężone pole działania, bo nie mogę brać nic, co wpływa na akcję serca...

Afi- cieszę się, że u Julka wszystko w porządku! W sprawie ft3 ift4 nie pomogę, ale jest kilka mam mających problem z tarczycą, więc na pewno się odezwą:tak:. Ja też mam przyspieszone tętno i z tego powodu biorę nieszczęsny isoptin, ale u mnie tsh gin badał zaraz na początku ciąży i było ok, więc stwierdził tachykardię ciążową i dalej już nic nie działał...

Mamido, to też masz nie za ciekawie z tą tachykardią... :-( ale rozumiem, że to tylko przejściowy stan ciążowy i minie, tak?

Dziewczyny błagam was nie stresujcie mnie jeszcze bardziej:-( już raz zmieniałam gina, obecnej na prawde ufam, do tej pory zawsze robiła co da mnie najlepsze, może i tym razem leżenie to najlepsze wyjście? Mój organizm różnie reaguje na leki, tym bardziej przy tych wadach serca i zwężonych tętnicach kręgowych, po fenku w szpitalu miałam duszności, zalewałam się potem, o ciśnieniu nie wspomnę...
Nie wiem :-(

Afi- mam nadzieję, że przejdzie, tymbardziej że isoptin wyklucza karmienie piersią. Gin wczoraj powiedział, że odstawię go przed urodzeniem Małego, a jak tętno będzie dalej wysokie, to będziemy konsultować.

kivinko to lykaj chociaz magnez i nospe i z dupka do gory lez w wolnej chwili :) nie wiedzialam, ze masz z serduchem:-( , a fakt przy fenku jest to zabronione, tak samo jak problemy z cukrem. bedzie dobrze !

Afi- mam nadzieję, że przejdzie, tymbardziej że isoptin wyklucza karmienie piersią. Gin wczoraj powiedział, że odstawię go przed urodzeniem Małego, a jak tętno będzie dalej wysokie, to będziemy konsultować.

Też mam taką nadzieję. Chociaż wiem, że samej bardzo ciężko byłoby mi się pogodzić z decyzją, że nie będę mogła karmić piersią, to jednak nawet jeśli w twoim przypadku konieczne byłoby kontynuowanie leczenia Isoptinem (a wcale się tak stać nie musi!), to pamiętaj, że twoje zdrowie jest ważniejsze, bo młody potrzebuje MAMY a nie 'cycka' i na mm świetnie sobie poradzi :tak:

kivinko to lykaj chociaz magnez i nospe i z dupka do gory lez w wolnej chwili :) nie wiedzialam, ze masz z serduchem:-( , a fakt przy fenku jest to zabronione, tak samo jak problemy z cukrem. bedzie dobrze !

dlaczego no-spe...????? :baffled: wiem, że wielu ginów ją przepisuje, jednak nie ma ona obojętnego wpływu na dziecko... :sorry2: moim zdaniem no-spa tylko na odpowiedzialność lekarza... :sorry2:

kivinko, moim zdaniem teraz najważniejsze, żebys sie nie stresowała, bo to może tylko pogorszyc sprawę... po co dodatkowo dostarczać dzidziusiowi adrenaliny, kortyzolu i innych zbędnych syfów... nie panikuj, odpoczywaj i musi być dobrze! :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
afi - póki co biorę magnez, zapytam o tą no-spę, ale jak nie czuję skurczy, ani twardnienia brzucha to może faktycznie zbyteczne? Co myślisz reniuszku?

Do góry