reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza nasze i niebawem naszych pociech:):)

Malutka zdrowa , ma już całe 1444g. To chyba taka średnia waga:tak: Za nic nie chciała się ładnie pokazać, zasłaniała buzię , ale "pipkę" udało się odnaleźć:tak:
AFI na granicy normy , ale nie zwiększa się wiec nie mam się martwić. Łykam dalej żelazo , kwas foliowy i kwasy omega.

Coś mnie tknęło i pomimo tego , że badania tarczycowe z początku ciąży wyszły ok zrobiłam je ponownie. W poprzedniej ciąży niedoczynność pojawiła się pod koniec ciązy z Antkiem. Nie pomyliłam się- tym razem moja tarczyca znowu zawiodła. Dostałam euthyrox 25. Na następną wizytą mam powtórzyć ft4.
Dziewczyny badajcie swoją tarczycę. Wielu lekarzy nie zleca nawet tych badań a są one ogromnie ważne.

reklama
Rekinasia prywatnie chodzę czasem na usg na agatową Poradnia USG Agatowa :: Home już raz byłam i byłam bardzo zadowolona robią tam usg lekarze z karowej, a jak dzisiaj będzie to się okaże:) normalnie korzystam z medicoveru, a ty gdzie chodzisz do lekarza?
martolinka gratuluję wizyty:) Ja mam zlecenie na zrobienie TSH czy na w tym badaniu wychodzi nadczynność, niedoczynność?

Maniaa ja nie jestem specjalistą od chorób tarczycowych , ale z tego co wiem to samo TSH- tym bardziej w ciąży jest niemiarodajne. Warto zrobić jeszcze przynajmniej FT4 . Nie wiem , czy FT3 też- ja tego nie robiłam

Dziewczyny badajcie swoją tarczycę. Wielu lekarzy nie zleca nawet tych badań a są one ogromnie ważne.

Dopisuje sie pod "apelem". W PL jest teraz jakas plaga tarczycowa, ciekawe czy ma to zwiazek z Czarnobylem :confused2: Faktem jest ze skok zachorowan na choroby tarczycy w ostatnich latach w PL jest bardzo wysoki.
Martolinka-gratki udanej wizyty.
Iloonka-trzymamy kciuki.

reklama
martolinka gratuluję udanej wizyty. Mój synek ważył tydzień temu 1454:)
dobrze, że z AFi w normie. A co do tej tarczycy to musiałabym zerknąć czy miałam zlecane takie badania;/
iloonka czekamy na wieści

Do góry