reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza nasze i niebawem naszych pociech:):)

reklama
gratulujemy wizyt, Reniuszek jasne , że nie powinnaś się martwić:) myslę, że większości z nas brzuchy na tym etapie wariuja.. no a te nasze szczególnie......lekarze wola popanikować, pokrzyczec, uziemić kobietę, żeby wszystko było ok ale i bez tej paniki będzie a nam się tylko udziela stres i zaczynamy niepotrzebnie główkować. Pomyśl sobie ile juz tygodni z tym brzuchem twardym się "bujasz"???? ja tak sobie myślę wtedy, że jak wytrwałam 12 tygodni to te 5 czy 7 do końca to małe piwko ;-)... zobaczysz kochana i wszystkie laski ze zbuntowanymi brzucholkami, krótkimi szyjkami , że jeszcze co niektóre urodzą po terminie:tak:

A poza tym tragedia z wagą, 3kg w 3 tyg. pomimo liczenia kalorii, woda mi się zatrzymuje w organiźmie i mam zabronione używanie soli. Macie jakieś sposoby na obrzęki???
Kochana ja z Antkiem przytyłam 27 kg. Byłam wielkim , wodnym balonem. Po 3 dniach w szpitalu ważyłam już 13 kg mniej;-)i po paru dniach zobaczyłam , że mam kostki znowu na nogach;-)
LEŹ , LEŻ , LEŻ!!! Z małym jeszcze będziesz marzyć o słodkim lenistwie:tak:

My wizytowaliśmy wczoraj i wszystko jest ok :tak: przepływy i w mózgu i w pępowinie i łożyskowe wzorowe więc super :-) Tosia waży 1600 (+-200g ) i leży elegancko główką w doł :-) i w końcu mamy super ładne zdjęcie malutkiej twarzyczki :tak: przy okazji wizyty u gina (za tydzień) wrzuce ją ,bo teraz z czasem bardzo krucho :-(

Wkleisz nam fotkę?:-pgratulacje:tak:
a ja juz po. brzuch nie taki- twardy i jak to lekarz powiedzial, ze za mocno sie napina :(((((((( dostalam spazmoline i duphaston zapobiegawczo (ponoc dziala na szyjke uspokajajaco) z szyjka na szczescie bez zmian. dostalam kolejne skierowanie na posiew z szyjki, antyHBs, mocz, morfologie, CRP ..... przyczyna twardnienia miesnia macicy nieznana :(
Maksymilianek caly zdrowiutki, orientacyjnie mial cyknieta fotke buziolka i zostal zwazony - 1700g. Dalej lezy zwiniety w rogal, wiec mnie to uspokaja, ze nie pcha glowki w kanal rodny.
ale i tak jestem smutna, ze wzgledu na twardnienia brzusia :(((((((((((

Kochana odpoczywaj i naprawdę będzie ok!!! uszy do góry:tak:
AniaW trzymam kciuki!!!!:tak:

Mała wazy 1730 gram, czyli jest w normie:)))) wszystko dobrze, mózg rozwija sie dobrze, reszta organow tez, dzidzia ładnie rosnie, szyjka zamknieta i ani drgnela. Dostalam skierowanie na birbuline czy jak to sie nazywa i jeszcze ze 4 inne wyniki wątrobowe, jutro musze zrobic zeby w poniedzialek juz sie zglosic, bo kazali jak najszybciej, mam nadzieje ze jednak z ta watroba jest w porzadku, a te obiawy to tylko tak z przypadku...
Ogolnie jestem cala happy, ze dzidzia ladnie przytyla:) Pan doktor mowi ze moze wazyc przy porodzie nawet cale 3 kilo:)

dziewczynom ratuluje udanych wizyt i Reniuszkowi tez, bo Maksymilianek juz pieknie wazy, a ze brzuszek twardnieje to ojtam ojtam, Kochana grunt ze z kazdym tygodniem synuś Ci wiekszy rosnie i poki co chyba sie nigdzie nie wybiera:) tylko tak straszy mamusie pewnie łobuziak mały

Aniaw23-lez kochana, odpoczywaj, trzymamy kciuki.
Pauletta-jeju, ja juz dzis pisalam do Kivinko-dziewczyny z tymi obrzekami to uwazajcie i pilnujcie mocno, zeby sie w rzucawke nie rozwinelo. Ograniczyc zdecydowanie sol, bo zatrzymuje wode w organizmie.
Agata89-gratulacje udanej wizyty
Reniuszek-kciuki zacisniete, lez relaksuj sie, wypoczywaj, bedzie dobrze, juz jestesmy blisko mety to bedzie coraz bardziej "przedporodowo" na nszych watkach.
Ziewaczka-gratki!
Ja wczoraj zajrzalam na lutowki i marcowki-jej w jakim one tempie sie rozpakuowuje :szok: 9 luty a juz polowa lutowke z dzidziami, a i marcowki juz tez gonia!

reniuszek- co Ty tam tak pękasz?! Lene dobrze prawi! Wytrzymałaś z twardziochem tyle tygodni to tych 7 do bezpiecznego terminu nie????

Izka- naczytałam się już o tych rzucawkach i innych zatruciach, ale póki co moje obrzęki są słabo widoczne, nie mam ani wysokiego ciśnienia, ani białka w moczu. Mam więc nadzieję, że to nic poważnego...Jeszcze tego mi tylko brakowało w tej ciąży:wściekła/y:

Pauletta-to bardzo dobrze, ja nie chce nikogo straszyc, po prostu chce uczulic wszystkich bo to powazny stan, ale jak masz cisnienie normalne i mocz okey, a obrzeki niewielkie to faktycznie nie ma co sie denerwowac. mam kolezanke, ktora wzieli na wywolywanie w 8 miesiacu; cisnienie jej skoczylo nagle choc zawsze miala normalne. Ja jak juz tylko slysze o jakimkolwiek objawie tego typu to zaraz o tym gadam, moze tez jestem przewrazliwiona bo prace mgr o tym pisalam wiec tez wszedzie juz widze ta rzucawke :-D

reklama
Do góry