reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza nasze i niebawem naszych pociech:):)

reklama
Dziewczynki ja chyba jednak zaczynam czuć ruchy.Bo tak dziwnie coraz częściej mi w jelitach skacze,raz z jednej raz z drugiej strony
biggrin.gif

Agata-gratulacje :-) A sluchajcie co mi sie wczoraj przytrafilo nad ranem-spie sobie i nagle poczulam ze cos mi "rosnie" po prawej stronie brzucha. Az sie obudzilam bo taki nawet lekki bol, odruchowo klade reke na tym miejscu a tam taki balon twardy wystaje, poglaskalam zaczelam cos mowic i balon sie rozplaszczyl na srodku, hehe :-D normalnie az sie na glos zasmialam. Boskie to bylo :-)

Dziewczynki gratuluje udanych wizytek:-)
Izka tobie tez gratuluje ze dzidzia do ciebie zapukala:-)
Izka Murka wlasnie jak to jest ze niektore dziewczyny juz od kilku tyg znaja plec a my nie ja kolejne usg mam 2 grudnia ale chyba nie wytrzymam i w 17 tyg prywatnie se zrobie:rofl2:

Andzik-ja swiruje juz z ta plcia, hehe. Zaczelam rozwiazywac nawet testy "old wives tales" tylko raz wychodzi dziewczynka a raz chlopiec, chinski kalendarz pokazuje dziewczynke, a mnie zzera ciekawosc, jeszcze 23 dni do polowkoweo...

Tu dziewczyny tłumaczyły że płeć można oszacować na podstawie jakiejś wypustki (Numb ?) ok 12 tyg ciąży, nie na podstawie narządów płciowych, na ich podstawie można poznać płeć raczej bliżej 20 tyg. Wiec u Ciebie 17 to chyba za wcześnie. A z resztą dzidzia się może nie pokazać i tyle, są przecież przypadki że się nie ujawnia do 30 tyg albo i do końca... Też bym już chciała wiedzieć kto u mnie mieszka :sorry2:

Czesc dziewczynki... Jestem w 14 tygodniu ciazy, robie wszystkie badania na ktore mnie lekarz kieruje a do tej pory nie mam zalozonej karty ciazy... czy to normalne? wydaje mi sie ze duzo wczesniej powinien mi zalozyc...

reklama
Kiedy się zakłada kartę zależy od lekaża ja miałam założoną jakoś w 14 tyg nie było problemu, tam są tylko po przepisywane wyniki badań i twoje dane, nic ci specjalnego po tej karcie wcześniej. Przypomnij na następnej wizycie że nie masz jeszcze karty założonej a na pewno ją dostaniesz.

Do góry