reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza nasze i niebawem naszych pociech:):)

G_agnes- to podświetlanie pępowiny to usg dopplerowskie. Wydaje mi się, że badania o których mówimy, to te same które Ty masz robione- różnią się tylko długością trwania. Przyłożenie głowicy ultrasonografu i uzyskanie obrazu - to już badanie usg( bo fale musiały już przepłynąć, skoro jest obraz).Tak mi się przynajmniej wydaje.

reklama
agnes usg może być zarówno przez pochwę jak i prze powłoki brzuszne i to są usg. A że lekarz przykłada głowicę i widać dziecko na monitorze to to jest właśnie badanie usg. Ja mam od 9 tyg usg tylko przez brzuch, z mierzeniem, słuchaniem serca i oglądaniem dziecka i zawsze na stojąco ;) Wiadomo że nie ma co robic niepotrzebnie usg ale nie można mówić że usg szkodzi dziecku...

mama_mia gratuluje syneczka!!

Vilmaq kurcze no szkoda ze nie mialas tego USG :(

edytka78
mama nadzieje ze wszytskim sprawdzi sie płeć :) ale najwazniejsze zdrowe dzidziusie . Ja sie tylko boje ze sie w koncu moge pomylic a pozniej mnie pogonicie hahhaha :) gdzie pieprz rosnie . :-D

Dziewczyny trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :) !!!!

Nikt cię gonić nie będzie. Ale to prawda Tomek się napalił na faceta. Ale przy rozmowach zawsze dodaje" jak będzie chłopak.." A dla mnie ważne że w ogóle będzie.

reklama
vilmaq nie dziwię ci się że się zdenerwowałaś po tej wizycie...ale może lepiej gina nie zmieniaj a tylko skonsultuj się z innym?mamamia i darucha gratuluję małych mężczyzn:tak: gagnes a czy "przykładanie głowicy do brzucha" to nie jest usg? według mnie tak! ja też mam na każdej wizycie i mały jest mierzony i słuchamy serducha;-) bo jeśli to nie jest usg to co?

Do góry