reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza nasze i niebawem naszych pociech:):)

agata- dobrze, że bliźnięta nadal w brzusiu:-) i tak przynajmniej do 36 tyg niech poozstanie:-) odpoczywaj:-)
kivinko- jak Cię ta babka o atak serca nie pzryprawiła to znaczy, ze z serduchem nie jest aż tak źle :-) bo mi by już ciśnienie na maksaa skoczyło:-) daj znac czy udało Ci się umowic na wizyte do inego kardio.

reklama
Iloonka-no mi sie tez wydaje ze to jest wszystko kwestia metabolizmu i tez silnej woli, kazda z nas jest inna. Fajnie ze napisalas o tych witaminach, im wiecej sobie tu pogadamy tym lepiej.
Kivinko-wiesz co to sa juz bardzo specjalistyczne i zlozone sprawy, nie mam pojecia czy z niedomykalnymi zastawkami mozna rodzic SN, moze sprobuj z jeszcze jednym kardiologiem.
Agata-trzymaj sie kochana i duzo odpoczywaj
Wszystkim wizytujacym i glukozujacym-gratki :-)
Ja mam glukoze za tydzien, juz mialam robiona i nie bylo zle takze jestem wyluzowana poki co.

Hej dziewczyny!
Gratuluję wszystkim udanych wizyt!
kivinko - faktycznie może lepiej skonsultować to jeszcze z kimś innym? Będziesz spokojniejsza jak kolejny Ci powie że faktycznie możesz rodzić SN. Z historia z babcią masarka, co za okropna kobieta!
agata 777- trzymaj się i uważaj na siebie! Oby maleństwa jak najdłużej w brzusiu posiedziały!

Wczoraj miałam wizytę i tak jak wcześniej pisałam miała być dokładna kontrola serduszka bo lekarz podejrzewał ubytek na przegrodzie.
No i oglądał to serduszko z każdej strony w końcu powiedział, że jest cała!!!! pokazywał nam tą przegrodę i maleńkie zastawki w serduszku, a ja się poryczałam ze szczęścia jak głupia. Boże, co za ulga....

z innych dobrych wieści to:
mała ma już 1 kg 60 gram, więc już nie jest taka mała:-)
przytyłam tylko 1,5 kg od ostatniej wizyty:)
cukier w normie, więc powiedział że nie mam sensu robić testu na tolerancję
hemoglobina trochę niska i zapisał mi tardyferon na podniesienie poziomu żelaza.

Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące i glukozujące!
Miłego dnia! Buziaki

murka -super, że z serduszkiem wszystko OK:) i że mała sobie zdrowo rośnie:-)

Ja dzisiaj byłam na glukozie. Na szczęście nie było aż tak strasznie, chociaż nie dą się ukryć, że smak tej mikstury do najprzyjemniejszych nie należy...Wyniki i wizyta w poniedziałek.

Pozowdzenia wizytującym dzisiaj mamom:-)

edytka - jak nereczki???
AGATA - dobrze, że już jesteś w domu, psychicznie sobie odpoczniesz :-) Uważaj na siebie!
porannakawa - no i jak wizyta?? Wszystko ok?
karina- fajnie, że masz już za sobą panią glukozę :tak:
murka - GRATKI!!! Jaka duża maleńka!:-p Takie dobre wieści potrafią uszczęśliwić :-)

A ja jeszcze nie miałam tej glukozy, czyżby lekarz zapomniał?!??? Za tydzień wizyta, wiec podpytam chyba

murka gratuluje cudownych wiadomości. Dobrze, że z serduszkiem wszystko ok:)

Ja ostatecznie nie pojechałam wczoraj z tym wynikiem do lekarza tylko zadzwoniłam do niego i wynik jest ok, więc na kolejnej wizycie wpisze mi go w kartę. Całe szczęście, że nie musiałam tłuc się tych 20 km. W taką pogodę mi się nie chciało...

Już jestem .Nerki dają znać o sobie ale nefrolog powiedział że jak na mnie to jest dobrze i że i tak ładnie to wszystko znoszę i nie mam się czym martwić.Mam obserwować siebie bo jak mi białko szybko wzrośnie a do tego dojdą obrzęki i ciśnienie to szpital.Ale stwierdził że dobrze sobie radzę i raczej mnie to nie dopadnie. Zalecił rozmowę z ginem na temat obniżenia ciśnienia bo jest dobrze ale dla nerek by było jeszcze lepiej aby było niższe bo nie będą przepuszczać tyle białka. Gin mnie zbadał dokładnie włącznie z USG:szok:. Szok bo jest do tego niechętny. Ale robił to tak długo jak połówkowe.Stwierdził że ma usg do d... i kazał mi przyjść w poniedziałek do szpitala bo ma dyżur i tam mi zrobi na porządnym sprzęcie.Zaczynam się zastanawiać czy na pewno tylko o to chodzi. Emilka jest maleńka bo z usg wychodzi termin na 04.05 a waga to 676g. 22cm długości.

edytka78
user-online.png
nie martw się wagą ,u mnie bobasy raz za malo innym razem ok.

reklama
Do góry