reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza nasze i niebawem naszych pociech:):)

afiliacja przepraszam że tak późno ale nie zaglądam codziennie... ja mam trochę problemów z tarczycą od początku ciąży, co m-c jestem u endo i na niewielkiej dawce hormonów; faktycznie wartości tych hormonów się wahają w ciąży ale może warto iść do endo i zrobić FT3/FT4 oraz dodatkowo usg tarczycy? żeby wykluczyć ew. nieprawidłowości. Podobno dla ciężarnej najlepiej jak TSH jest na poziomie 1,0.
Problemy z tarczycą mogą być na tym etapie ciąży przyczyną m.in. przedwczesnego porodu, więc chyba lepiej mieć pewność, że wszystko jest ok.

reklama
afi po prostu mnie zaskoczyłaś tym ;-) ale skoro ginka tak twierdzi, a Ty dobrze się czujesz to w porządku!
Magda gratulacje, duzi mężczyźni Ci rosną :)
A za Agatę trzymam również kciuki!

Ja wizytuje jutro, i będę się musiała dowiedzieć co z tą moją laktacją, bo męczy mnie to niesamowicie.

afi bardzo mnie uspokoiłaś tym że nie miałaś glukozy- bo ja też nie miałam i się stresowałam-moja ginka też powiedziała że nie trzeba bo wszystko jest ok;-) byłam dziś na wizycie i mały znowu szalał i niestety znowu fiknął i obrócił się znowu pupą do wyjścia ewakuacyjnego:no: i znowu mam stresa że się nie obróci....agata777 trzymam &&& żeby dzieciaki jeszcze w brzuchu wytrzymały:tak: magda gdańsk gratuluję wizyty - faktycznie dzieciaczki duże:tak:

exquise trzymam kciuki za jutro!
Co do laktacji- ja miałam dosłownie kilka kropelek wycieku około 24tc.. I tak sobie myślę, czy będę miała pokarm? Nie jestem oczytana w tym temacie, ale czy to normalne, że np. siara nie pojawi się wcale do porodu?

Kivinko Z tego co wiem, to normą jest, że pojawia się kilka kropelek. Nie wiem jak jest z zupełnym brakiem tego aż do porodu. Ale na Twoim miejscu bym się nie martwiła. ;-)

Dziewczyny! Ja mam non stop siarę od 20tc i wypytałam już wszystkich:-) Siara nie ma wpływu na laktację po porodzie, jest zjawiskiem najzupełniej normalnym, a jej natężenie zależy od naszego organizmu. Niektóre kobiety mają jej bardzo dużo,a inne w ogóle. No i czasami jest na tyle uporczywa, że trzeba nosić wkładki, nie trzeba sobie nią zawracać głowy.

reklama
ja też trzymam kciukasy za wizyty dzisiejsze... ja mam na 18.00 i mam nadzieję usłyszeć, że moja szyjka ma co najmniej pól metra :)))) umieram z ciekawości:baffled:

Do góry