reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza nasze i niebawem naszych pociech:):)

podobno górna norma na tym etapie ciąży to 18; ja mam 19 i lekarz mówi że w granicy błędu pomiaru, ale i tak mi dał skierowanie na usg i mam zrobić w ciągu 2 tyg, więc przynajmniej nie będę się tak niepokoić:-)

ja dziś po wizycie, szyjka bez zmian, nie skraca się jak na razie, wszystko gra - mam się tylko nadal oszczędzać :-) luteina, magnez, nospa - czyli mój standardowy zestaw - i będzie dobrze

reklama
martolinka wielowodzie było spowodowane tym, iż mój synek miał zarośnięty przełyk (o czym dowiedzieliśmy się dopiero po porodzie). Niestety lekarz nie zauważył w ciąży nieprawidłowości :-( oczywiście lekarz od razu po porodzie został zamieniony na innego.

martolinka wielowodzie było spowodowane tym, iż mój synek miał zarośnięty przełyk (o czym dowiedzieliśmy się dopiero po porodzie). Niestety lekarz nie zauważył w ciąży nieprawidłowości :-( oczywiście lekarz od razu po porodzie został zamieniony na innego.

kurcze to się zmartwiłam.. na usg u mnie wszystko ok , ale kto wie co okaże się potem? ile wynosiło Twoje AFI w pierwszej ciąży?

martolinka w pierwszej to nie pamiętam bo to było 11 lat temu ale w drugiej (tu miałam wielowodzie) na usg połówkowym było napisane, że wody w normie a kolejnego usg nie miałam bo urodziłam w 32 tygodniu a usg miałam mieć w 34 tygodniu. O tym, że miałam wielowodzie dowiedziałam się po porodzie.

dzisiaj ja wizytuje i z utesknieniem czekam na USG. Niestety z NFZ przysluguja tylko 3 w czasie calej ciazy a na polowkowym dzidzia sie tylkiem odwrocila i nadal nie znamy plci... mnie i mezowi nie robi to roznicy bo najwazniejsze zeby zdrowe bylo ale obie babcie zaczely kupowac rozowe ubranka:)

reklama
monissia to trzymam kciuki żebyś się dowiedziała kogo nosisz pod serduszkiem. A skąd babcie wiedzą że mają kupować różowe?

Do góry