reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Wizyty u lekarza naszych pociech

Asmobulka dobrze że wyniki ok:-)
Azula kciuki za wyniki Amelki:-)
My wczoraj byliśmy u alergologa, mamy potwierdzenie AZS:no: Mam pytanie do Was dziewczyny zwłaszcza do As powiedz mi jak w praktyce wygląda pielęgnacja dziecka z AZS i jak wyglądało u Kubusia rozszerzanie diety bo u nas jest straszny problem z tym, Julia cały czas ma jakieś plamki i już sama nie wiem czy to od jedzenia czy czegoś innego? Wprowadzamy jeden produkt odczekujemy trochę, obserwujemy reakcję a np po paru dniach jedzenia tego samego wyskakuje plamka, za chwilę się zmniejsza a potem znowu zaognia, ja już nie wiem. HELP:-) Z góry dzięki za wszystkie rady:-)

reklama
Asmobulka dobrze że wyniki ok:-)
Azula kciuki za wyniki Amelki:-)
My wczoraj byliśmy u alergologa, mamy potwierdzenie AZS:no: Mam pytanie do Was dziewczyny zwłaszcza do As powiedz mi jak w praktyce wygląda pielęgnacja dziecka z AZS i jak wyglądało u Kubusia rozszerzanie diety bo u nas jest straszny problem z tym, Julia cały czas ma jakieś plamki i już sama nie wiem czy to od jedzenia czy czegoś innego? Wprowadzamy jeden produkt odczekujemy trochę, obserwujemy reakcję a np po paru dniach jedzenia tego samego wyskakuje plamka, za chwilę się zmniejsza a potem znowu zaognia, ja już nie wiem. HELP:-) Z góry dzięki za wszystkie rady:-)
Z AZS jest bardzo trudno i walka z tymi plamkami jest bardzo upierdliwa.
My byliśmy na diecie zupełnie bezmlecznej,bezjajecznej i bezglutenowej .
Prze półtora roku Kubuś jadł tylko mleko Isomil,kaszkę ryżową,Sinlac,amarantus,kaszkę kukurydzianą i deserki sojowe ,ale w bardzo małych ilościach ,bo 2 na tydzień .Kuba był w stanie przyswoić tylko 30 gram białka tygodniowo ,więc jakieś śladowe ilości....
Nie mógł jeść kompletnie żadnych owoców i warzyw ,bo po wszystkim były plamy

Dopiero po takim czasie wróciliśmy do rozszerzania diety :sorry2:
Taj jak widać my mieliśmy bardzo upierdliwą formę AZS:baffled::baffled::baffled:

właśnie a jak wyglądają plamki od AZS? to takie duże, rozognione czy też małe jakby po użarciu komarzyska?
bo u nas od czasu do czasu pojawia się mała na jednym poliku, a drugiej strony dwie..
i nie wiem czy to reakcja na nowości czy w ogóle nie związane..

po wczorajszym ważeniu na szczepieniu mamy 7950g.. /ale odjęły 40g na pieluchę:-D, bo mieliśmy piękne 7990/

u nas to były takie placki łuszczące się tzw.rybia łuska.
Czasami blade ,czasami różowe a czasami i nawet czerwone.
To niestety często swędzi ,więc mały drapał.
robiły się ranki , z których sączyło się osocze ,a w efekcie końcowym dochodziło do zakażeń wtórnych gronkowcem i paciorkowcem :baffled::baffled::baffled:

Ja co do tych AZS to bladego pojęcia nie mam :no: i wolałabym aby dalej tak pozostało:tak:Jak obiecałam donoszę,że wyniki Amelianki są zupełnie OK:-)

U nas wygląda to tak : IMAG0781.jpgIMAG0779.jpgIMAG0774.jpgIMAG0767.jpg
obecnie ma też krostki na buźce oraz takie czerwone plamy na szyji :( Z rozszerzaniem diety trzeba bardzo ostrożnie,po jednym składniku na raz i obserwować. No i pielęgnacja tej skóry to podstawa,ja smaruję emolientami kilka razy dziennie,kąpiel i mycie również w emolientach.
Polecam te stronę-jest tu niemal wszystko na temat tego dziadostwa : Atopowe Zapalenie Skóry
oraz forum dla rodziców dzieciaków z AZS : Atopowe Zapalenie Skóry • Zobacz dział - Dziecko z AZS

Załączniki

• IMAG0769.jpg
    IMAG0769.jpg
    19,1 KB · Wyświetleń: 69
Joasia79 biedne maleństwo..ciocia z bb bardzo współczuje:(
No niesttey nie jest lekko,ja niejedną nockę przepłakałam,zwłaszcza jak on się budził i drapał,jak widziałam,że się męczy,że cierpi-straszne to dziadostwo.
Te fotki były robione 2 mies temu w PL,w takim stanie była jego skóra jak pojechałam na IP i zdecydowali,że on się na oddział nadaje :( Bo było to nadkażone AZS,na fotkach dobrze nie widać ale jemu w niektórych miejscach aż ropa się sączyła i krew ;-( oprócz tego co widać na fotkach w tym samym czasie miał też bąble na dłoniach i stopach-choroba Bostońska.
Teraz jest na szczęscie nieco lepiej,owszem nadal ma czerwone na zgięciach pod kolanami,w łokciach oraz szyje i często pojawiają się mu krostki na twarzy i ciele ale już jest i tak o niebo lepiej niż było.

justynamika84 dla pocieszenia dodam,że da się z tym żyć,aczkolwiek nie ukrywam,że są momenty kiedy jest ciężko,bardzo ciężko :(

I dla nas szczęście w nieszczęściu,że żyjemy w kraju w którym mleko-bebilon pepti oraz wszelkiego rodzaju leki,kremy,maści,smarowidła,emolienty (na które w PL podczas 6 tygodniowego pobytu wydałam fortunę bo wiadomo,że tanie te rzeczy nie są) to tu mam to wszystko za darmo-chociaż tyle. Bo Wam naprawdę serdecznie współczuję kosztów jakie musicie ponosić kupując te wszystkie emolienty i inne medykamenty.

reklama
nie miałam wcześniej czasu napisać, bo Malutki mi marudził..

joasia- też współczuję.. biedne Maleństwo się musi tyle namęczyć;/ i swoją drogą co Ty musiałaś przejść..:-(
tylko w PL tak dbają o nasze dzieci.. zero pomocy dla rodziców.. i wydajesz w aptece fortunę nawet jak dziecko jest zdrowe, bo to suplemencik, kremik, maść itd.
w Niemczech dziecko też ma do 14/?/ roku życia gwarantowane, darmowe leki, kosmetyki itd. w aptece;

u nas jak próbkę dostaniesz to jest dobrze!

Do góry