reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u lekarza, USG

Dziękuje dziewczynki za tak liczną odpowiedz :)
To mój Oliwier to chyba jakiś bobogigant chyba prawie 700gr(23/24tc) . o chyba nie możliwe !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ide we wtorek do ginka na NFZ On chyba mierzy z kości ,bo ten mój prywatny jakiś pomiar z brzuszka wylicz :szok:

iryska będe dzielna ....chyba :) dziękuje :*

reklama
ameba super !

love możliwa taka waga... moja mała w 21t5d ważyła 440g... niby sporo mniej ale dzieciaki mają ok 16tyg żeby podciągnąć ok 2,5kg :-)

albo źle czytam albo moja malutka jest najdrobniejsza...ja przy urodzeniu ważyłam 3250g, mąż nie wiem ale do 3500g napewno. a słyszałam że teraz dzieci to się rodzą w przedziale 3500-4000g najczęściej. ciekawa jestem co jest przyczyną? nie to że to nieprawidłowe... poprostu kiedyś były drobniejsze. kwestia odżywiania? witamin?:confused:

Wszystkim po wizytach gratuluje!!!
Jak miło się czyta takie dobre wieść! Dzieciaczki pięknie nam rosną!!!

Love - moja ważyła 450g w 21,6tc (wychodziło ze jest starsza ponad tydzień) a na wcześniejszej wizycie 18,6tc miala 270g i młodsza była niż wg OM także rośnie skokowo...raz za mała raz za duża;-)
Tak podobno jest , że dzieciaczki różnie rosną nie w stałym tempie także się nie przejmuj - nie będzie taki gigant...;-)

Monia - Ty swoim maleństwem też się nie przejmuj! to dobra waga! jeszcze nadgoni zobaczysz

Ostatnia edycja:
monia teraz też się malutkie dzieci rodzą. Mój Szymek ważył 2940g :) był taki słodki malutki. Ale też się urodził wcześniej bo w 38tc

Gratulacje ....

LOVE ja ide w środę na wizyte to będzie 24t i 3 d zobaczymy ile wazy... pamiętam mój filip w 28 tc ważył już 1200 a urodził się taki przecietny bo 3350. Lili natomiast urodziła się w 37 tc a ważyła 3650...

Wymiar z brzuszka podobno najmniej miarodajny jest bo jak mam obzartuszka i ma pelen brzunio wod plodowych to zawsze bedzie gigancikiem :-D

Dzisiaj rozmawiałam z koleżanką z pracy, która rodziła swoją dwójkę dzieci 18 i 22 lata temu. I jedno miało 4800 a drugie 4950. I to sn:szok: I nie wspomina tego źle, ja to bym sie bała że rozerwałoby mnie:-D

hahahaha...:-) no w sumie...
zależy od szpitala...gdzieniegdzie powyżej 4500 to robią cc, czasami powyżej 4000g.
ale ja też bym się bała rodzić naturalnie...

reklama
mój pierwszy syn urodził się 4200 i 62 cm :) lekarze powiedzieli że nie wiedzą jak on się tam u mnie zmieścił :-D
ciekawe czy drugi synuś też będzie z tych większych ;) mam dużo ubranek 56 jeszcze nie noszonych :-p:-p

Do góry