reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

(6+4 ) TC - brak serduszka na USG

reklama
Czy u Was serduszko było już widoczne na tym etapie? Kiedy u Was pojawiło się bicie serduszka na USG?
U mnie było serduszko w 6t3d. Jeśli lekarz nic nie mówił, to możliwe że jest jeszcze szansa. Szkoda, że nie wiesz ile miał zarodek. Może ciąża jest młodsza niż myślisz i serduszko jeszcze wystartuje.
Ja pewnie bym poszła do innego lekarza, z lepszym sprzętem, ale jak nie masz takiej możliwości, to niestety trzeba uzbroić się w cierpliwość i czekać do następnej wizyty :(

Hej dziewczyny!

Dziś byłam u swojego lekarza, potwierdził ciążę. Jest zarodek, wszystko rozwija się jak na ten moment powinno.
Jestem teraz 6+4 TC (4+4 od zapłodnienia). Niestety lekarz nie widział jeszcze serduszka i trochę się tym martwię… 😔

Wiem, że na wiele rzeczy nie mam wpływu, ale same wiecie, jak to jest 💛
Czy u Was serduszko było już widoczne na tym etapie? Kiedy u Was pojawiło się bicie serduszka na USG?

Będę wdzięczna za Wasze historie i słowa wsparcia 🌷
U mnie biło w 6+5 ale jak to lekarz stwierdził- dopiero zaczynało swoją pracę

Na to chyba nie ma reguły, ja poszłam na wizytę w 5+3 i już miałam FHR 105 ud / min. Natomiast u mojej przyjaciółki pojawiło się serducho ok 7+3 także głowa do góry!

Planuję podjechać 24.07, wtedy będę mniej więcej 7+6. Wiem, że trzeba podejść chłodno do sprawy, ale same wiecie, jak to jest… człowiek jednak trochę to przeżywa.

Nie wiem, lekarz mi tego nawet nie powiedział jakiej wielkości. Spojrzał tylko na ekran, powiedział, że jest w dobrym miejscu i to tyle.
I mnie na etapie 6-0 nie było, tydzień później już było ♥️ trzymam kciuki.

Hej dziewczyny!

Dziś byłam u swojego lekarza, potwierdził ciążę. Jest zarodek, wszystko rozwija się jak na ten moment powinno.
Jestem teraz 6+4 TC (4+4 od zapłodnienia). Niestety lekarz nie widział jeszcze serduszka i trochę się tym martwię… 😔

Ja byłam wczoraj na pierwszej wizycie i widzialam juz serduszko A moja ciaza to 5tyg i 5dni, jest bardzo malutkie ale Pani doktor pokazala mi powiększyła i pytala czy widzę te miganie ze to jest juz serduszko :)

Hej dziewczyny!

U mnie na wizycie 6+3 też nie było widać. Dopiero w 8 tygodniu na USG zobaczyłam 🙂

reklama
Hej, czasami to kwestia kilkunastu godzin/kilku dni. Ja mialam taką sytuację, że byłam na usg w poniedziałek i byl tylko pęcherzyk ciążowy z żółtkowym a w środę byl zarodek z bijącym sercem. Byłam u tego samego lekarza, badanie na tym samym sprzęcie. Głowa do góry! Teraz musisz myśleć pozytywnie :)

reklama
Do góry