reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u lekarza :)

postaram się :-p tylko najpierw trzeba bedzie ich w ogole przekonac ze potrzebuje dodatkowej wizyty... w sumie sama nie wiem ja to wytlumacze:p

tylko czy inny lekarz bedzie np mogl zdecydowac o tym, czy bede miec cesarke? bo to tak chyba by juz wypadało

Ostatnia edycja:
reklama
Mała Di a jakbyś wcześniej wylądowała w szpitalu, to też inny lekarz się tobą zajmie, przecież na NFZ możesz iść do każdego kto ma wolny termin, sam fakt że jesteś w ciąży, po za tym robi się jeszcze komplet badań przed porodem..

Wszystkim dziewczynom gratuluje udanych wizyt
Aia i Miemie trzymam kciuki zeby dzieciaczki fiknely koziolka i byly glowka juz na dole
Kakarolina witaj w klubie anemikow.Ja lykam ascofer 3*2 powinnam ale biore tylko 2 dziennie bo zapominam.Mam nadzieje ze cos tam dziala
Marcia ja mam tez accucheck glucometr i w ulotce pisalo ze wyniki sa o 11 wyzsze tak wiec mozesz sobie odejmowac tyle.Nieraz byly skargi na te glucometry ale raczej nie chodzilo o zawyzanie wynikow
Paski kupilam na alegro po 30 zl.A podwojne opakowanie mozna kupic za 50 ,wiec wychodzi po 25 za op.
Dawno nie robilam badania moczu.W najblizszych dniach musze sie wybarac na morfologie i ten mocz zeby sprawdzic czy nie ma bialka z cisnienia albo cukru w moczu.Wstyd sie przyznac ale kuje sie sporadycznie i wogole nie dbam o diete.Przyjelam wiadomosc ze cukrzycy nie mam.A tak naprawde to nie wiem czy jej nie mam:baffled:Po jakis duzych kalorycznych potrawach cukier jest ok a nieraz po zdrowym malym wyskakuje.
Jak wasze dzieci takie duze to moje juz pewnie ze 3 kg wazy:szok:A tak mi sie marzyla mala kruszynka ok 3 kg.No nic moze jakos urodze.
Czy tylko ja mam problemy z cisnieniem?Dzis mieszcze sie w normie ale boje sie cokolwiek robic i po wysilku zaraz lece mierzyc.Musze zapytac gin jak to jest .Czy musze sie przejmowac wynikiem bezposrednio po wysilku.Wkoncu to zalecaja troche odpoczac przed pomiarem.Wtedy cisnienie mam na razie ok.Ale z luizka tez w 34 tyg zaczelo skakac a pod koniec to juz bylo niezaleznie od tego czy siedzialam czy chodzilam
Heh jak nie urok to...Sprobuje w tym tyg zrobic badania
Zuzia ja juz po wczesniejszych wizytach gratulowalam ci corci i nie bralam pod uwage innej opcji.Ciesze sie razem z toba:-D

Ja się melduję po wizycie. Chyba jedna z mioch najlepszych wizyt :tak: wreszcie gin powiedziała że jest wszystko w jak najlepszym porządku żadnej grzybicy wyniki w porządku u małej też ;-) z szyjką ok długa jak trzeba i zamknięta. I co się jeszcze okazało że żadnej bakterii w moczu nie ma ani nie było.. Bo dopiero posiew miałam robiony no i się wkurzyłam że od poczatku kwietnia byłam non stop na jakiś antybiotykach na te bakterie a teraz wyszło że niepotrzebnie :-( mi to tak wsio ryba ale małą truli... :-( A i jeszcze moja waga masakra 10kg do przodu:szok: jezu a jeszcze prawie 2 miesiące zostały...

marcia, kochana, najważniejsze, że u małego wszystko dobrze :). Bez słodyczy miesiąc da się wytrzymać, spoko loko, dasz radę ;).

pamelcia super, że same dobre wieści z wizyty nam przynosisz, oby tak dalej :)!

sempe, kruszki dzięki za info o ćwiczeniach na obyrtnięcie, zaraz wygugluję i się wezmę za stymulację ;).

Ja mam następną wizytę dopiero 9 lipca. Już szpitalną, z KTG.

Ostatnia edycja:
no to trzymam kciuki za was obie! :)

milionka, ja jak ide do mojej pani doktor to kompletnie nic nie mam do badan na fotelu :-p ona jest przy tym tak delikatna ze nawet nic nie czuje, zadnego dyskomfortu...i to moze az chore, ale zawsze sobie jeszcze gadamy, zartujemy podczas gdy ona mi grzebie miedzy nogami :-D

reklama
Dziewczynki trzymam kciukasy!!! Będzie dobrze
Ja też po. Wszystko ok. szyjka o rozwarcia, trzyma pięknie. Ginka stwierdziła, że jak tyle lat pracuje to nie widziała takiej szyjki przy bliźniakach :-pi że mogę same takie ciąże nosić...bardzo zabawne...heh
dostałam zwolnienie już na miesiąc.w zasadzie do porodu...ale to brzmi przerażająco :-D
za tydzień idę prywatnie na USG,KTG i już do mojego prof. pogadam jak to ma dalej wyglądać, kiedy leki odstawić itd...ale już wizyty na NFZ zakończyłam :-D kurcze ale ten czas się kurczy...:szok:

Do góry