reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u lekarza :)

reklama
no Karolina ja to samo chciałam napisać, u mnie Laura miała w 38tc ponad 3500g wg usg, a urodziła się w 40tc z wagą 2700g :tak: dlatego ja tam się nie przyzwyczajam mocno do wagi z usg, ważne że rośnie ;-)

Wiele zależy od lekarza. Moja pani dr jest naprawdę dobra w obsłudze tych wszystkich aparatów. Nie wiem, czy to przypadek, czy po prostu tak zazwyczaj "trafia", ale 6 dni przed porodem zważyła mi Franka na 3400, a urodził się 3440 :)

Idę do niej za 2 tygodnie, bo - dzięki Bogu - wraca z macierzyńskiego, więc się dowiem, co i jak :D

hej
ja po wizycie. Wszystko jest ok. Mały waży 2800g. Następna wizyta w moje urodzinki 8.08 :) a dwa dni wcześniej u innego lekarza żeby dokładniej oszacować wagę itp:) I dostałam skierowanie do szpitala tak na wszelki wypadek:-)

kurde moja mi nie dała skierowania i tak się zastanawiam, ale chyba mnie bez niego przyjmą?
Milionka to nasze dzieci wagowo idą łeb w łeb, bo moja w poniedziałek ok 2800g :tak:

przyjmą normalnie bez skierowania, ale moja pani dr tak wystawia swoim pacjentkom jako dodatkowe zabezpieczenie:-p
Czyli nasze dzidzie akurat w normie wg tabeli centylowej:) bo 50 centyl to 2819g :-)

Marcia nasze chłopaki w siatce centylowej tak na 60 centyl wychodzą więc nie ma tragedii, zawsze mogły być większe:-D
Chyba czas zacząć myć okna. Która chętna? Mężowi też zapowiedziałam że będę jeździć na dół windą i piechotą na moje 3 piętro tak 5 razy dziennie.
Mąż mi nie pozwala się wysilać, nawet samej wychodzić z domu, porządki też wziął na siebie, także nie dziwię się synkowi że mu tam tak dobrze, jedzenie 24 na dobę, spokój cisza, co się tu będzie pchał.
Lekarz powiedział że jedynym sposobem na przyspieszenie porodu są pertraktacje z młodym, tylko co by mu tu obiecać.

karenm, osobiście uważam, że nie ma "normalnych" sposobów na przyśpieszanie porodu:-), no i trochę nie rozumiem gdzie Wam się tak kobitki śpieszy, ja rozumiem po terminie ale my mamy dopiero 38 tc, a ciąża trwa 40 tc:tak:
Ja chodzę codziennie na 4 piętro po 5 razy, robię wszytko i nawet jednego skurczu nie uświadczyłam:-) Więc bądźcie cierpliwe, a zostanie Wam to wynagrodzone:tak:

reklama
Gratuluje udanych wizyt;-) Ja mam dzisiaj okaże sie czy coś się ruszyło bardziej,od dziś już leków nie biore, na KTG szpitalnych pustynia;-) I wymaz mi wezmie, bo wczoraj się wkurzyłam w labo bo żaden gin nie chciał mi pobrać bo nie byłam jego pacjętką paranoja:crazy:

Ja pamiętam jak w 38 tyg Z Oliskiem odstawiłam leki i moja gin mówi, ze góra tydzień i urodze i co i dupa urodził sie 10 dni po terminie, a od 40 tyg tyg z Moim byłym mężem sex 3 razy dziennie był, schody mieliśmy "kacze" na nasze poddasze chodziłam i nic. Wyszedł kiedy sam chciał-jak mnie przyjmowali na oddział rano KTG pustynia, skurcze mnie denerwowały po 17 jakoś a o 20.30 Olisiu się urodził.

Do góry