reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u lekarza

DotaZ napewno bedzie wszystko dobrze:tak:
Ja w przyszlym tygodniu ide pic glukoze i na badanie krwi a na poczatek wrzesnia jakos bede miala kolejna wizyte u gina.

reklama
Też mam taką nadzieję, nie ma innego wyjścia:-D
Tylko przeglądałam sobie wszystkie wyniki jakie miałam robione od poczatku ciąży, wszystkie usg ( było ich 6)to mnie wzięło na wspomnienia...
Ja mam jutro badanie krwi, moczu, no i tą glukozę:-);-)

Oki więc wróciłam od ginki... ze skierowaniam do szpitala....

Ogólnie badania w porządku, szyjka też, tylko te skurcze i bóle brzucha czasem..
Opisałam jej co i jak, że jak chodze to mi sie brzuch stawia częściej, ostatnio zaczęłam liczyć te skurcze i przy 10 przestałam... a była dopiero godz 16...
No więc sie mnie spytała czy chce skierowanie do szpitala na kroplówke, powiedziałam ze zdaje sie na nią no i sie dogadałyśy tak, że mam przez 2 dni nic nie robić, żednych spacerów, raczej poleżeć i magnez na max = 3x2, jak do czwartku nie przejdzie, tzn jak skurczy nadal bedzie tak dużo to mam wtedy już iśc do szpitala, bo lepiej wziąść kroplówki i mieć nadmiar magnezu niż np żeby mi sie za pare dni okazało że mam rozwarcie czy coś w tym stylu...
No ale ja niechce do szpitala... na 3 dni... niby zrobią USG i badania czyli to ten plus, no ale ja tem zeświruje tyle czasu...
Niewiem co robić, moge iśc w każdej chwili, ale poczekam do czawrtku jeszcze. Mam nadzieje że nie bede musiała...

Wiesz, ja bym poczekała do czwartku, obserwowała swój brzuszek cały czas...ale gdyby coś...gdyby znowu te skurcze się pojawiły to od razu bym poszła do szpitala. Trzy dni szybko zlecą, oni już tam odpowiednio się zajmą i Tobą i maluszkiem.

Teraz lepiej nic nie rób, leż sobie całymi dniami, odpoczywaj, no i obserwuj brzuszek.
Bedzie dobrze!
pa:tak:

Agatko szpital to napewno nic przyjemnego wiec staraj sie lezec jak najwiecej i odpoczywac.;-) mam nadzieje,ze skurcze Ci mina a jesli nie to wal juz do tego szpitala, nic zlego Cie tam nie spotka tylko straj sie nie przysluchiwac innym babkom jakie maja problemy bo to jest chyba na patologii najgorsze.:sorry2:Wymieniaja sie tylko zlymi doswiadczeniami i starsza nawzajem glupie babska zamiast troszczyc sie o siebie i swoje dziecko.

Ataata, faktycznie szpital, to nic przyjemnego, ale w ostatecznosci jak juz do tego dojdzie, to przynajmniej bedziesz pod fachowa opieka, a to na pewno lepsze niz jak nie wiadomo co sie dzieje z organizmem...
A poki co faktycznie zrob sobie taka mala probe, czyli leniuchowanie i wypoczynek na maxa, bo moze wlasnie tego najbardziej Ci teraz potrzeba....
Mam nadzieje, ze te skurcze i bole szybko mina i przestaniesz sie w koncu martwic:)

a więc u mnie po wizycie wszystko ok, szyjka w porządku, wyniki badań również.
na moj stawiający sie brzuszek lekarz kazał brać 2 razy dziennie nospe forte i przez tydzien obserwowac. jeśli nadal brzuszek bedzie twardniał wtedy dostane mocniejsze leki.
slyszałam bicie serduszka mojego maleństwa :-)a 4 pazdziernika bede miała usg.

reklama
Do góry