reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u lekarza

Cóż ja mogę napisać, powtórzę się...cieszę się, że wszystko w porządku, to

najważniejsze:tak:

reklama
Mi tez sie wydaje, ze najwazniejsze, ze wyniki sa w porzadku. A co do brzuszka, to mam nadzieje, ze po nospie przejdzie...A swoja droga, to widze, ze ta dolegliwosc tak statystycznie, to dosyc powszechna jest...Ciekawe jakie moga byc tego przyczyny...
Aaa! Zapomnialam chyba napisac, ze tez bylam w piatek na kontroli i moja gin stwierdzila, ze z wynikow usg wyglada, ze z moja niunia wszystko w porzadku jest:) I przy okazji okazalo sie, ze ciaza jest o tydzien mlodsza, niz wychodzi z terminu ostatniej Q. A ze cykle mialam nieregularne i dlugie, to temu terminowi z usg bardziej wierze. Tak wiec zmienilam sobie i tak niedzialajacy suwaczek i tym samym jako juz ktoras z kolei mama (chyba czwarta) spodziewam sie rozwiazania 18 grudnia:tak:

Gdzieś czytałam,że w pod koniec ciąży do lekarza chodzi się już częściej...ciekawa jestem czy to zalezy od lekarza:confused: no i jak często się chodzi, i od którego tygodnia:confused::happy:

:-)

Ja chodzilam co dwa tygodnie ale nie pamietam od ktorego tygodnia.To bylo tak juz naprawde pod sam koniec mysle ,ze moze miesiac przed terminem ,nie bylo duzo takich wizyt.Jak sie przekroczy termin porodu to chodzi sie co tydzien na badanie tetna itp.ale na takiej wizycie bylam raz;-)

Dzięki Aneczka!!
No to często się chodzi ale jednak to już końcówka, to trzeba być po nadzorem:tak:

Ten czas tak szybko leci....niedługo październik a potem to już malutko....;-)

Dziewczyny, ja wlasnie dzisiaj bylam na kontroli i wypytalismy lekarke o pewne dolegliwosci i uspokoila mnie, choc tez przypuszczalam, ze nie ma powodu do zmartwien jesli chodzi o te dretwienia rak (u mnie akurat jednej), puchniecie konczyn i nie wiem, czy tez ktoras z Was ma taka krepujaca dolegliwosc jak powiekszenie warg sromowch(???) ale to podobno wszystko normalne w ciazy spowodowne juz dosyc ciezkim brzuskiem i tym, ze uciska nas juz troszke:)
A w przyszlym tygodniu czeka mnie ta paskudna glukoza (narazie 50g), bo okazalo sie ze i w Kanadzie taki test robia tyle tylko, ze dopiero ok 28 tygodnia.
Aha a co do tych czestszych wizyt pod koniec ciazy, to wlasnie u nas juz teraz chodzi sie czesciej, czyli kolejne wizyty bede miec juz co 2 tygodnie (a teraz jestem w 28 tyg +3 dni)

pryzybela ja do poloznej chodzilam wczesniej a teraz mam wizyty co 3 tygodnie :tak: wiem ze im blizej porodu tym czesciej. No a po porodzie ona ma przychodzic do Nas, sprawdzac wage maluszka i pomagac mi jesli bym tego potrzebowala.

Dziewczyny wlasnie wrocilam od poloznej...
Pobrala mi znowu krew na jakies badania :eek: nienawidze tego.
Mocz wporzadku.
Sluchala serduszka maluszka i wiecie co jak tylko przylozyla to urzadzenie to nie musiala nic szukac. Odrazu bylo slychac szybkie i donosne bicie. stwierdzila ze Dzidzia musi byc bardzo aktywna :-) Oj jest :tak:
A i mierzyla moj brzuszek i po jej obliczeniach Dzidzia wazy 1500 gram :-) Silny i zdrowy Dzidzius mamy i taty :tak:

Dziewczyny, to po wielkosci brzucha mozna ocenic wage malucha? Troche mnie to zastanawia, bo mnie tez lekarka co wizyte obmierza (to znaczy jakby dlugosc brzuszka), ale szczerze mowiac nic nie mowi na temat przyblizonej wagi...
A co do czestotliwosci tych wizyt, to chyba w duzej mierze od lekarza zalezy i sa rozne opinie. Gdzies wyczytalam, ze od 28tyg powinno sie co 2 tygodnie chodzic, od (chyba)36 co tydzien, a jak minie termin, to co 3 dni nawet(ale w praktyce raczej wywolaja porod;))
A czy wasi lekarze badaja Was ginekologicznie? Bo tutaj jest jedno badanie na poczatku ciazy, a potem nic, ale domyslam sie, ze w koncu musza kiedys zbadac kondycje i dlugosc szyjki chociazby, tylko zaastanawiam sie kiedy(po ktorym tygodniu?)....

reklama
Do góry