reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wprowadzanie NOWYCH POKARMÓW...kiedy,jakie?

reklama
Jest jeszcze druga strona medalu - Kinga umie pić z kubka niekapka, ale nie lubi pić ani soków ani wody. Do picia najczęściej dostataje cycusia. Chociaz ostatnio dość dużo wypiła nektaru bananowego:-)

u nas niekapek to raczej do zabawy , pociagnie z niego dwa razy i tyle o wiele bardziej woli pic z normalnego kubeczka , kupilismy taki zwykly plastikowy chyba z a 1 euro :-D i ona go wprost uwielbia jak widzi ze go niose to odrazu pychola otwiera ...no i obowiazkowo musi byc w nim woda

wiecie ja mam pytanie jak miksujecie jedzonko dla dzieciakow:confused: pytam bo wlasnie walczylam z blenderem i mi jakies fusy zostaly nie ma papki a jak starlam na tarce to tez konsystencja nie jest jednolita:baffled:

ja blenderem w szklance od blendera i nic mi nie zostaje, ale jak nie mialam to przez drobne sitko. Nie ma prawa nic zostac.
Sandra, kaszki ryzowe zatwardzaja, to fakt, ale kukurydziane sa z blonnikiem i powoduja, ze dziecko latwiej sie wyproznia, moze takiej poszukaj??

ja blenderem w szklance od blendera i nic mi nie zostaje, ale jak nie mialam to przez drobne sitko. Nie ma prawa nic zostac.
Sandra, kaszki ryzowe zatwardzaja, to fakt, ale kukurydziane sa z blonnikiem i powoduja, ze dziecko latwiej sie wyproznia, moze takiej poszukaj??

No wlasnie musze jej taka kupic. Albo taka mieszana ryzowo - kukurydziana, chyba z Nestle widzialam, ta z probiotykami.

No i moje dziecko dalej wcina po 2 sloiczki na obiad :szok:

Moja ostatnio nie ma apetytu ....:baffled:wcina, tylko 100 ml mleka, na obiad niecale pol duzego sloiczka a deserek wogole jej juz nie wchodzi, cyca rzadko ciagnie....a energi ma za pol wojska;-):-)

Sandra my mamy kaszke ryzowo-mleczno-kukurydzianą z wanilia i burbonem HUMANY ale ciązko ja dostac..małej smakuje:tak:ewentualnie mozna zamowic ja na stronie HUMANA - z mi

reklama
no, a Oliwier wcina wszystko, co mu dam oprócz zielonych warzyw, pluje nimi. Wczoraj dałam mu do polizania gruszkę, którą jadłam,mbo zżerał mi ją wzrokiem i nie mogłam mu jej odebrać spowrotem, bo tak mu ona zasmakowała. Obecnie najchętniej by jadł wszystko to co my jemy, aż głupio mi przy nim coś jeść. A jak siedzi u mnie na kolanach, a ja coś podjadam, to potrafi złapać moje ręce i wciągnąć moje danie do swojej buzi, ha, ha, ha jakiś czas temu właśnie w ten sposób chciał spróbować pizzę :no:
a tak wogóle to uwielbia jeść, choć na szczęście nie odbija się to na jego wadze...

Do góry