reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wprowadzanie NOWYCH POKARMÓW...kiedy,jakie?

A ja do tej pory tylko Gerbera dawalam. U mnie nie ma specjalnego wyboru... :-( Hippa mialam tylko kleik ryzowo-marchwiowy na biegunke. Ale wydaje mi sie, ze Pioturs jest z tych, co wszystko zjedza. :-)
haha to tak jak u mnie, Alka wszystko zjada, to co ugotuję to jej smakuje a słoiczkiem też nie pogardzi, a chcę jej mieszać rodzaje jedzonka, bo
przyjdzie dzień w którym nie będę miała ugotowanego i co wtedy?? a tak spokojnie zje ze słoiczka, jadła już zupkę bobovity a teraz na wyjazd kupiłam gerbera takie większe słoiczki, pewnie nie będzie problemów :-D i to mnie cieszy!! a z tymi kaszkami redaktorka ma rację, jak nie chce wcinać to nic na siłę, ja zaczęłam Alce dawać żeby dłużej wytrzymała (niż na mleku) jak w pracy będę, i dzisiaj np. wypiła 300ml kaszki z butelki:szok:

reklama
u nas dzis sukces- mala zjadła łyżeczką 100 ml kaszki mleczno - ryżowej:-):-):-) zauważyłam,że woli kaszke o gęstrzej konsystencji, bo rzadszej w ogóle nie tknela:tak:

Ewa no slicznie 100 ml ...u nas wiecej niz 60 nie wejdzie do paszczy i tez tylko lyzeczka i dziabdzianie sie z tym przez godzine :baffled:

My też Hippa nie jemy, raz podałam ziemniaki z dynią i to wszystko. Ze słoiczków najczęściej BoboVita i właśnie Gerber u nas :)

Alka wszystko zjada, to i dzisiaj np. wypiła 300ml kaszki z butelki:szok:

Ło matko! 300ml!Niezle! I to kaszki! Sara wypija 250 ml, ale samego mleka.
Wczoraj zjadla 50 ml kaszki, ale lyzeczka i to wlasnie takiej gestszej, wiec juz cos. A dzisiaj wciela 3/4 sloiczka zupki i nawet sliniaka nie ubrudzila :-)

ło matko, aż tyle Wasze dzieci piją mleka? :szok: ja mam problem, żeby Piotruś pociągnął z butli choć z 200 ml :baffled:

aaaa na marchewkę na ciuszkach dziś przypadkiem znalazłam sposób - zimna woda :tak: chciałąm zaprać, na początku u mnie z kranu zawsze leci zimna woda, dopiero po chwili ciepła. patrzę a tu plamy znikają, więc kontynuowałam zapieranie w samej zimnej wodzie a potem użyłam lekko mydła i zeszło :-)

ło matko, aż tyle Wasze dzieci piją mleka? :szok: ja mam problem, żeby Piotruś pociągnął z butli choć z 200 ml :baffled:

aaaa na marchewkę na ciuszkach dziś przypadkiem znalazłam sposób - zimna woda :tak: chciałąm zaprać, na początku u mnie z kranu zawsze leci zimna woda, dopiero po chwili ciepła. patrzę a tu plamy znikają, więc kontynuowałam zapieranie w samej zimnej wodzie a potem użyłam lekko mydła i zeszło :-)

Leyna, w koncu Piotrulek dojdzie do wprawy w piciu z butli :-) Ja jeszcze niedawno cieszylam sie jak Sara wypila 150 ml :-)

Musze wyprobowac Twoj sposob, tj. zimna woda, bo juz kilka ubranek sie zniszczylo przez zupke jarzynowa :wściekła/y:

Teraz mi sie przypomnialo, ze juz slyszalam o zapieraniu zimna woda. Podobno najgorsze plamy puszczaja (ale tylko "swieze").

reklama
witasm serdecznie :) jestem mama czteromiesiecznej Dorotki i niedlugo (jak sie tylko uspokoja kupki po antybiotyku) zaczne jej dawac kaszke na noc. znalazlam w sklepie kaszke do picia Nestle - powiedzcie mi prosze, przez jaki smoczek powinnam dawac jej do picia ta kaszke? ona dopiero co skonczyla 4 msc a na tych smoczkach z wieksza dziurka jest napisane ,ze dopiero od 6 msc????

Do góry