reklama

Wprowadzanie nowych pokarmów

reklama
Kinga też lubi młodą kapustkę, no i truskawki. Wczoraj jadłśmy wspólnie, tzn. ona gryzła pół truskawki i resztę wkładała mi do buzi, a jak trafiała się nieco kwaśnawa, to tylko nadgryzała i prawie całą dawała mamusi- cwaniara. Nie muszę dodawać w jakim stanie była jej bluzeczka po skończonym "posiłku" :-)

Dla mojej Oli mloda kapustka z wieprzowinka to jedyne danie jakie zjada :) Aha no i u nas wielka radosc, bo Ola wreszcie toleruje gluten!!! I zajada sie macą z makiem :-) albo z cebula i szcypiorkiem:-)

jak ja czytam co te wasze maluszki jedza.................zazdroszcze:tak:
kinga zmowili sie czy co???kacper tez na wszystko kreci glowa:no:

truskawki mu sie nie podobaja,winogrona mu sie nie podobaja,arbuz mu sie nie podoba..............lubi tylko banany-to dopiero monotematyczne;-)

jak dla mnie kaszka SMACZNY SEN jest potwornie slodka

kacper uwielbia spaghetti i chyba tylko to lubi ewentualnie rosol lub pomidorowa
z mies wyrzuwa tylko sok i wypluwa
chleb tylko suchy bron boze z czymkolwiek posmarowany-wyrzuci
wczoraj usmarzylam nalesnika-porozrywal na kawalki i ukladal na miseczce

To witam w klubie, Patryk je tylko chicken nuggets (daje mu bo cos w koncu musi jesc), szynke, spagetti i jajecznice (ale tez nie za bardzo).
Ziemniakow nie cierpi, bananow tez, nie tylka zadnych owocow poza sloiczkami i to z wyjatiem brzoskwin i bananow. Jak dalam mu arbuza pokrojonego w kosteczke to schowal do butow:-) Ostatnio przestal tez jesc chleb. Skusie sie na kawalek schabowego, mieso z golabkow albo kawalek rybki. Jednym slowem miesozerca. Zadne ciastko, slodsza bulka typu chalka czy drozdzowka, nalesnik nie przejda. Wszystko co slodkie wypluwa i czysci sobie palcem jezyk a jak sie krzywi;)

Teraz znowoz przez temperatue nie jadl prawie nic 3 dni. Na szczescie pije.

AniaM Cieszę się, że Oleńce przeszło uczulenie.:-)
Mam nadzieję, że Łukaszkowi też przejdzie uczulenie na mleko i rozwiniemy dietę...

Kiedyś na obiad zrobiłam kotlety sojowe ugotowane na parze, ale się zajadał :tak: Najbardziej się cieszę, że lubi zjadać ze mną brokułky (ugotowane na parze, w zupie).

KatiNJ Widać Patryczek ma wysmakowany gust.

MMMMM, właśnie ktoś gotuje jakieś smakołyki i zapachy wlatują do mnie przez okno...

No tez sie ciesze i mam nadzieje, ze po kolei dalej bedziemy rozszerzac diete
:-D:-D:-D
Marlenka- u nas na razie tolerowany tylko gluten, cala reszta (czyli m.in. nabial i jaja) dlaej nie.

reklama
Czesc dziewczynki,

oj Kati nie wiedzialam ze Patryczek mial goraczke ( no tak czesto tu zagladam :zawstydzona/y:) ,ucaluj go od nas.

Wiecie do nas przyleciala tesciowa i jak to babcia zaczela wszystko pociskac Marysi i oczywiscie zaloze sie ze ona to uwaza ze ja dziecko gloduje bo zamiast grysiku np. na noc to mala pije tylko mleko i w poludnie tez i co tez dziecko sobie poje . Bylo kilka spiec na temat jedzenia ale juz sie uspokoila , szczegolnie ze Marysia mi ostatnio sie buntuje rano i sama nie wie co chce jesc a wlasciwie zadko jej cos podpasuje . Jadla by tylko jajecznice , zaczelam jej dawac troszke parowki, bo szyneczki tez nie chce, kaszki poszly w odstawke ale za to mleko z platkami sie przyjelo. Dalej bardziej lubi gotowane przeze mnie obiadki niz sloiczki , tak sie nauczyla. Owoce wszelkiego rodzaju tez uwielbia wiec nie martwie sie tak bardzo, szczegolnie ze wcale dobrze sobie wyglada.

Z nowosci to arbuz i truskawki bez problemu na szczescie sie przyjely no i najwiekszy przysmak Marysi to jak tesciowa robi pierogi ruskie to ona wtedy wpada z lyzeczkami i tam miesza w tym farszu i tak sie go nawpinkala ze ja to nieraz sie boje zeby ja brzuszek nie bolal, no ale nie da sobie odebrac, az sie naje dopiero.:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry