reklama

Wprowadzanie nowych pokarmów

reklama
u nas tez ani jedna truskawka nie przeszła .....co ja mówie ani nawet nie ugyzł ......a arbuz tez niet ......jedynie czasami całego banana spałaszuje:) mój mały rozrabiaka:)

wogóle moj Patryk przez cały wczorajszy i dzisiejszy dzień nic nie zjadł .......tylko rano pierś i na dobranoc ......a oprocz tego nic nie chce tknąć ........nie wiem o co mu chodzi ............mam nadzieje ze jutro juz bedzie lepiej ............

Martynka przez upały tez miała mniejszy apetyt, ale już wszystko wrócio do normy.

Ale te nasze dzieciaczki różnorodne smaki mają...:laugh2: Dla malutkiej truskawki i arbuz to super przysmaki, a za pomodora dałaby sie żywcem pokroić... :laugh2:
Próbowała też loda i wydała tylko z siebie głośne "Mniam..mniam" :-D, a na buźce- zachwyt...

Mam pytanie: Co dajecie do picia maluchom w takie upały?
Bo moja pije tylko rozcieńczone Bobofruty. Woda mineralna lub kompot są bleeeee.... :-(
Myślałam o jakimś soku do rozcieńczania. Co polecacie?

ja daje tez oprocz bobo frutów, kubusie. sa geste wiec mozna rozcienczyc, ale takie nierozcienczone sa troche sycace.
bartek przez te upaly tez je znacznie mniej, za to soczki mu to jakos rekompensuja ;-)

jagoda truskawki nawet do rączki nie chce wziąć, usiega, kiedy tylko pojawią się w zasięgu jej wzroku:-Darbuza i pomidora jeszcze nie próbowałam:no:
a do picia dostaje albo rozcieńczone bobofruty albo herbatkę hippa

kacper dostaje do picia gl.wode ale z racji ze w zasadzie najbardzie ja lubi-za soczkami nie przepada czasem dostaje herbatke taka z bobovity lub hipp(czasem-jak mam zapas z pl bo tutaj nie ma takich) ale i tak najbardziej lubi wode

co do soczkow takich jak bobofrut czy kubus-kiedys czytalam taka historie-dziewczynak nic nie chciala jesc ale za to pila soki-same soki jakis litr nawet 2 dziennie-otoz te napoje dawaly jej cale dzienne zapotrzebowanie eneretyczne i juz wiecej kalorii nie potrzebowala-tutaj tez byl blad mamy ze dawala tylko te soki

no ale u was to tylko po prostu upaly-nam pfzeciez tez sie nie chce za duzo jesc gdy tak goraco
mokkate ja kiedys dalam kacprowi wode mineralna ze sokiem takim gestym z herbapolu smak-malinka z cytrynka-smakowalo i nic sie nie dzialo

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry