reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wracamy do formy :)

reklama
No właśnie szkoda, bo fajny topik.

U mnie 25 kg nadwagi, z czego zostało mi 4kg do zrzucenia.
Niestety uwielbiam słodycze i to mnie gubi.
Już miesiąc po porodzie zaczęłam ćwiczyć brzuszki codziennie i sa efekty - szkoda, ze tak wolno waga spada ...buuuu:-(
Jem mało, ale często, no i nie jem po 18:00. Piję dużo wody mineralnej.

Pozdrawiam.

HEJKA MNIE TU TEŻ DAWNO NIE BYŁO:tak:ALE OD TYGODNIA WZIEŁAM SIĘ OOOOSTRO ZA SIEBIE I :szok:JAK DZISIAJ STANEŁAM NA WADZE :szok::-DSUUUUUUUUUUUUPER PRAWIE 5 KILO MNIEJ JESTEM TAKA SZCZĘŚLIWA ŻE MOGŁABYM GÓRY PRZENIEŚĆ ALE PODSTAWA TO ZASUSZUŻ ŻOŁĄD NA MAXA I JEŚĆ NAPRAWDE CIUPINKE I DUUUUUUUUUŻO PIĆ :tak:JA SOBIE KUPIŁAM W POLSKIM SKLEPIE SUPER OWOCOWE CHERBATKI ODCHUDZAJĄCE I ONE NAPRAWDE POMAGAJĄ :tak:JA JESTEM TEGO PRZYKŁADEM TRZYMAJCIE KCIUKI DO KOŃCA MIESIĄCA CHCE SIĘ POZBYĆ JESZCZE 5 KILO A POTEM DALEJ;-)TERAZ JUŻ BĘDZIE TROCHE CIĘŻEJ ALE DAMY RADE:-D

Maruana a jak dlugo zasuszalas ten zoladek i jak?
Nic nie jadlas czy jak?
Ja od pazdziernika do swiat schudlam 6kg a w swieta 3 mi wrocilo:wściekła/y:.
Znow zaczelam od poniedzialku ta diete na zawolanie ale nie trzymam sie jej za bardzo bo ciagle glodna chodze chyba @ mi sie zbliza,bo przed nia to bym mogla konia z kopytami wciagnac:-p
Jesz o jakis konkretnych godzinach?
Napisz cos wiecej-plissss

Kochaniutkie a doradzcie mi jakas diete dla karmiacej!!!
Moja waga stanela zaraz po porodzie. W pierwszym tyg po porodzie schudlam 3 kg no i przy samym porodzie 8 ale i tak zostalo jeszcze conajmniej 5 do wagi sprzed (a teraz po swietach to 7:-() Chodzi o to ze myslalam ze w slimaczym tepie ale bede chudla ale nic. 2 mies po a waga jak pokazywala tak pokazuje. Tak sobie zalozylam ze jak bede jechac do polski to chce juz wazylyc conajwyzej 55. A bede jechala moze juz w marcu wiec w sumie to az tak duzo czasu to nie mam a kg troche jest. Znacie jakas????

Jak karmisz piersią to się nie odchudzaj - to mija się z celem. Myśl o dzieciaczku. On potrzebuje pełnowartościowego pokarmu. Skończysz karmić piersią - weźmiesz się za odchudzanie. Poza tym samo karmienie piersią powoduje spadek wagi - to naturalna kolej rzeczy.

Maruana a jak dlugo zasuszalas ten zoladek i jak?
Nic nie jadlas czy jak?
Ja od pazdziernika do swiat schudlam 6kg a w swieta 3 mi wrocilo:wściekła/y:.
Znow zaczelam od poniedzialku ta diete na zawolanie ale nie trzymam sie jej za bardzo bo ciagle glodna chodze chyba @ mi sie zbliza,bo przed nia to bym mogla konia z kopytami wciagnac:-p
Jesz o jakis konkretnych godzinach?
Napisz cos wiecej-plissss
Sorki że tak późno Ci odpowiadam:-(Wiesz co początki są trudne bo musisz napraw:-(de jeść prawie wcale i to w maleńkich ilościach to jest może drastyczne ale w moim przypadku pomaga czyli ja rano nigdy nie jem po prostu nie lubie;-)a pije jakąś kawuche potem jakąś gruche zjem pod wieczór jakiś jogurt z;-) chrupkim pieczywem lub tosta z szynką ale jem tylko wtedy kiedy nie jestem głodna żeby się nie rozsmakować:tak:a i baaardzo dużo pije jakiejś wody i cherbatki dietetyczne:-) ja:-)k jesteś głodna pij pomaga:-D potem twój organizm się przyzwyczi i będziesz się lepiej czuła pierwszy tydzień dwa może Ci zejść 5 kilo jak w moim przypadku potem już dużo wolniej ale zchodzi;-) Mi już wystarczyło by zgubienie 5 kilo ale mam zamiar jeszcze do10 dobić a musze się pochwalić że jak urodziłam Matiego ważyłam 98 kilo Mati ma 5 miesięcy ja już mam 70 kilo przy wzroście 78 cm.. 28 sobie poszło:-D;-):tak: dasz rade to wciąga a jak widać po ubraniach:-D chociarz rekordem moim jest zgubione 50 kilo po Martysi więc teraz to nie najgorzej:szok::-D aaaaaaaaa musze dodać że nie każdy może tak drastycznie bo prawda że niezdrowo a każdy organizm inaczej reaguje ale pamietaj że żołądek jest maleńki i nie dużo mu trzeba

Ostatnia edycja:
Dzieki Martuana...:-)
a tak swoja droga to Ty niziutka jestes:-D:-D:-D 78cm toz to kazelek z Ciebie:-D:-D:-D
Od jutra chyba zaczynam....

Heh ja tak co tydzien mowie:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Ale z 15 mam do zrzucenia:zawstydzona/y:

reklama
Dzieki Martuana...:-)
a tak swoja droga to Ty niziutka jestes:-D:-D:-D 78cm toz to kazelek z Ciebie:-D:-D:-D
Od jutra chyba zaczynam....

Heh ja tak co tydzien mowie:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Ale z 15 mam do zrzucenia:zawstydzona/y:
hahaha no oczywiście 1,78 hehe a co do karmienia to jak najbardziej można :tak: wiadomo nie tak drastycznie i bez szaleństw ale ja jak te 50 kilo gubiłam po Martysi to bardzo długo karmiłam czego my nie dostarczymy organizmowi dzidzia bierze z zapasów tłuszczowych a karmiące mają o tyle lepiej że ten ich tłuszczyk także schodzi z mlekiem i szybciej im idzie:-D:tak: Ja Marka karmiłam 2-5 roku i też zgubiłam 30 kilo i moje dzieci na tym nie ucierpiały a co dziwne jak byłam puuulchna moje wyniki badań były bardzo złe a po odchudzaniu rewelka jak to lekarz powiedział krewka jak u 16 dziewuszki:-D i jakie było moje zaskoczenie:-D A ewelcia nigdy nie zaczynaj od jutra bo to dłuuuugo nienastąpi ja jak staje na wadze i widze WOW to odrazu apetyt mi się kurczy hahah:-D

Do góry