reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Wracamy do formy :)

ja rowniez dziekuje za wysluchanie zawsze troche to pomoze rozladowanie emocji mnie zawsze pomaga rozmowa z kuzynka ale teraz zajeta sprawami kredytu wiec nawet nie zajrzy do chrzesniaka :D
Bodzinka trzymam kciuki aby bylo dobrze, najwazniejsze to znac swoja wartosc
no wlasnie 9 miescy nam rosl a chcemy tak szybko schudnac cierpliwosci dziewczyny u mnie waga stanela i nie drgnie ale objadam sie slodyczami wiec ciezko bedzie zgubic te ostatnie 3 kg ale od poniedzialku probuje odmowic sobie slodyczy zobaczymy jak jest z ta moja silna wola

reklama
Często jest tak, że urodzenie dziecka to taki sprawdzian małżeństwa.
popieram:) u nas było jak Wikunia była mała, teraz na szczęście jest ok:)

Dokładnie...Wczoraj cały dzień na goracym kubku i batoniku...Teraz stwierdziłam, e dosc tego dzieci są najważniejsze!!!
A taki mam fryz teraz
e4c5fb03d8.jpg

By null at 2011-02-10
super wyglądasz w zmienionej fryzurce:)
a co do męża - pisałam na głównym, ale ja wredna jestem. na mojego to podziałało:D zresztą jak już pisałam, modliszka wie co robi...
uwierzyć w siebie, to więcej niz połowa sukcesu. jeśli Ty w siebie wierzysz, masz się za piękną i wartościowa kobietę, inni to widzą. Jesteś wtedy bardzo przyciągające męskie spojrzenia, a to dodaje pewności siebie i tak się koło toczy.
Mężowi ja bym wprost powiedziała, że skoro ma strzelac fochy i traktowac dom jak hotel, to wynocha, widzenia z dziećmi np. w piątek od 15 do 19, bo ja mam aerobik i awę z koleżankami. Jeżeli mu się nie podoba, to w ogóle nie będzie nas widział, bo z powodu jego zachowania przejmuję pełną władzę nad rodziną i teraz ja dyktuje warunki.

Antylopka Ty to jednak powinnas miec jaja a nie jajniki...:) zartuje bo wtedy by były nici z blizniaków. ale masz racje. Zawsze sie trzeba cenic i wartosciowac:)

hehe...
jak się sama nie dowartościujesz, to na chłopa gamonia nie ma co liczyć!! przecież ten ich prosty sposób myślenia nic odkrywczego nie wynajdzie.
Kopernik była w końcu kobietą, co nie? haha

p
Mężowi ja bym wprost powiedziała, że skoro ma strzelac fochy i traktowac dom jak hotel, to wynocha, widzenia z dziećmi np. w piątek od 15 do 19, bo ja mam aerobik i awę z koleżankami. Jeżeli mu się nie podoba, to w ogóle nie będzie nas widział, bo z powodu jego zachowania przejmuję pełną władzę nad rodziną i teraz ja dyktuje warunki.
święta prawda!! faceci często sądzą, że mogą robić co chcą, bo nie będzie żadnych konsekwencji ich zachowania:tak: ciepło by miał za przeproszeniem w gaciach jakby zobaczył swoje rzeczy popakowane w przedpokoju;-)
ale prawdę mówiąc ja stawiam na szczerą rozmowę - oczywiście, jeśli to coś daje i obie strony chcą rozmawiać

Co do formy, to ja przytyłam 1 kg. pozostawię to bez komentarza...
chociaż, to waga z Biedronki, może się zepsuła???? hehe, małe szanse:no:

Znalazlam rady na
Na ujedrnienie, wyszczuplenie i cellulitis:
Podobno fusy z kawy czynią cuda. Można poszukać w googlach inne przepisy na peelengi. Ja jutro zastosuję i zdam relację.

Codziennie trzeba w ciało wsmarowywać specyfiki wyszczuplające (ale nie żadne Vichy czy Loreale – najlepsze są Lirene – mają całą serię, ale jak już to kup tylko żel na dzień i krem na noc). Najlepiej rano i wieczorem! Samo to wyszczupla ciało o ok. 4-5 cm w miesiąc.
Stosuj peeling kawowy 2-3 razy w tygodniu – 3 łyżeczki zwykłej (najtańszej) kawy mielonej wsyp do papierowego filtra, włóż go do filiżanki i zalej wrzątkiem. Po ok. 10 minutach wyciągnij filtr, lekko go odciśnij i kawę przełóż do kubka po śmietanie czy jogurcie. Do tego dolej żel pod prysznic - tak żeby było tego ok. pół kubeczka razem. Wymieszaj ręcznie ? i smaruj tym ciało pod prysznicem. Zaczyna się od prawej nogi – od dołu po biodro, potem lewą nogę tak samo. Potem brzuch ruchem kolistym zgodnie z kierunkiem wskazówek zegara. Na koniec biodra – z góry na dół. Nie zapomnij o talii. Po tym peelingu – wystarczy spłukać ciało – bo miejsca poddane działaniu kawy –
są umyte (dlatego dolewa się żel pod prysznic). Po każdym prysznicu trzeba miejsca „za grube” poddać „biczom wodnym” czyli
masażowi strumieniem wody – na przemian ciepłej i zimnej – oczywiście zimna ma być po prostu na tyle chłodna, by dał się wytrzymać. Każdy strumień – 30 sekund. To pojędrnia ciało i nie robi się flakowate. Po takim masażu (zwłaszcza poprzedzonym peelingiem) – ciało lepiej wchłonie krem wyszczuplający. Żeby jeszcze piękniej wyszczuplić ciało trzeba zastosować tzw. „body wrap”. Zwykle zabieg jest robiony w gabinecie kosmetycznym i kosztuje ok. 120 zł za jeden raz.
Ale bez przesady, po co tracić forsę. Trzeba pójść do apteki i zakupić olejki (tam też są kosmetyki Lirene), najlepiej wyszczuplają: geraniowy i jałowcowy. Ja dodaję do tego jeszcze cynamonowy, bo rozgrzewa fajnie. Olejki (po 5 kropli, nie więcej, każdego) wlewa się do kubeczka po jogurcie, do tego dokłada się ok. 2 łyżek stołowych (do zupy) byle jakiego smarowidła – krem do rąk, twarzy, balsam do ciała – na pewno masz w domu jakiś niepotrzebny. Trzeba to wymieszać, nałożyć na ciało od stóp do biustu (nie wcierać mocno).
Potem w kolejności jak przy peelingu – owijamy ciało folią do żywności
(przezroczystą) – najpierw prawą nogę od kostki do biodra, potem lewą. Nałóż stringi bawełniane (żeby nic niepożądanego nie dostało się wiadomo gdzie). Na koniec zaczynając od ud owinąć trzeba biodra i brzuch (od ud zacznij, żeby z ud się folia nie zsuwała) aż do biustu. Potem należy na siebie nałożyć stara i brzydką bawełnianą koszulę nocną i dodreptać do łóżka. Nie da się w tym robić dużych kroków, ciężko jest się zgiąć, więc żeby się położyć trzeba prosić o pomoc kogoś bliskiego, albo opracować metodę na jakieś rzucenie się na łóżko bez przegięć ciała. Najlepiej jest na koszulę położyć poduszkę
elektryczną lub koc – olejki szybciej działają. Na to jeszcze koc zwykły. Jak nie masz poduszki, to może być pierzyna i dwa koce normalne – chodzi o to, żeby zrobiła się wyższa temperatura. Jeśli dodasz olejek cynamonowy – to nie trzeba koniecznie koca elektrycznego. Leży się w tym godzinę (chyba że nie wytrzymasz). Pożądany objaw – wyczucie, że folia się przesuwa na ciele, to znaczy, że ciało się upociło porządnie. Ja po tym leżę jeszcze 10 minut. Potem wskakujesz pod prysznic i gotowe.
Ale! Jeszcze lepiej po zdjęciu folii, wskoczyć w dresik i poćwiczyć – wtedy
komórki tłuszczowe pobudzone do spalenia się olejkami będą miały okazję jeszcze bardziej się skurczyć. Może być jednak tak, ze będzie ci słabo, bo jednak to jest godzina w gorącu.
Olejek geraniowy niewskazany jest dla osób stosujących antykoncepcję
hormonalną. Można sobie zamiast niego użyć olejku z kopru włoskiego.

nie chcę nikogo zniechęcać, ale ja swego czasu regularnie zawijałam się w folię i oprócz tego że wyglądem, zachowaniem i ruchami przypominałam wtedy fokę próbując dotrzeć do łóżka w folii to nic więcej to nie dało - ale ja może jakaś oporona jestem

nie wiem co miałas pod ta folią, jaki specyfik, ale nawet bez zawijania, kawa a konkretnie kofeina ma działanie wyszczulpające i wygładzające cellulit. Więc czy to zrobimy z folią czy bez, podobno efekty są widoczne.

Hannah - niezły przepis:-D
Dla mnie folia jednak odpada, tzn te olejki rozgrzewające raczej, bo mam kruche naczynka, więc musiałabym stosować specyfiki chłodzące. Kiedyś miałam chłodzącą glinkę, ale mogłam stosować tylko w niesamowite upały - tak mroziło:-D
JA aktualnie próbuję serię perfecty - na rozstępy podziałało, więc teraz sprawdzam czy mi cellulit zlikwiduje (w połączeniu z dukanem na pewno;-) )
A ten kawowy peeling to wypróbuję;-)

reklama
Tak na Dukanie znika cellulit wraz z tłuszczykiem.
Mi na szczęście nie pękają naczynka. Kupie dzisiaj kremy z seriii Lirene (zobaczymy czy naprawdę coś to da) i wieczorkiem najpierw peeleng a potem wsmaruję krem.
U mnie dzisiaj na wadze 66 kg, czyli jeszcze ok 2,5 kg do mojej wagi sprzed ciąży. Nie jest źle, więc nie będę zaczynać Dukana, bo jednak każda dieta rozregulowuje organizm i potem waga może szaleć jakiś czas.

Do góry