reklama
a tego to nie wiem,czy przenika do mleka w cycach,ale raczej nie.on sie gromadzi w miesniach i masz dosc cwiczen,nie masz sily na wiecej-jak on sie juz zmetabolizuje,to znow mozesz biegac/dzwigac sztangi/robic pompki... az znow za duzo bedziesz miala wysilku,znow kwas sie naprodukuje itd.
A podobno przenika w większych ilościach może powodować jakieś sensacje u małych niemowląt dlatego nie zaleca sie karmiącym matkom intensywnego wysiłku, przynjamniej na poczatku.
Kwas mlekowy powstaje w wyniku pzrzemian beztlenowych glukozy kiedy nie jest dostarczana wystarczająca ilość tlenu do mięśni, jak się zasapiemy w trakcie ćwiczeń
Pojemność płuc za mała, serce za słabe - po prostu za słaba forma! Wtedy zakwasy się nam robią. A jak potrenujemy to już jest OK.
Ech biologia moja miłość... Co ja robię na tej informie???? ;-)
Agnieszka
Kwas mlekowy powstaje w wyniku pzrzemian beztlenowych glukozy kiedy nie jest dostarczana wystarczająca ilość tlenu do mięśni, jak się zasapiemy w trakcie ćwiczeń
Ech biologia moja miłość... Co ja robię na tej informie???? ;-)
Agnieszka
no właśnie zgred tego mi brakowalo - wyjaśnienia co ten kwas robi, bo ze robi cośnie bardzo korzystengo to napisałam.
galiyaah masz juz pięknie wyjasnione o kwasie mlekowym. takze zbyt duzej sztangi nie dzwigaj;-):-):-)

galiyaah masz juz pięknie wyjasnione o kwasie mlekowym. takze zbyt duzej sztangi nie dzwigaj;-):-):-)

Gaal
Fanka BB :)
dzienks za wyzcerpujące odpowiedzi:-)
a wczoraj znajoma mi pow. że jej kuzynka po cc zaczęła za wcześnie ćwiczyć brzuszki ( 3 mc po cc) i w miejscu końca cięcia zrobiła się jej gula, taki guzek i strasznie ją to bolało, więc kurde z ćwiczeniami na brzuch muszę zaczekać, ale chociaż nogi i plecy .......:sick:
a wczoraj znajoma mi pow. że jej kuzynka po cc zaczęła za wcześnie ćwiczyć brzuszki ( 3 mc po cc) i w miejscu końca cięcia zrobiła się jej gula, taki guzek i strasznie ją to bolało, więc kurde z ćwiczeniami na brzuch muszę zaczekać, ale chociaż nogi i plecy .......:sick:

Gaaliyah - a może ten guzek wcale nie zrobił się od ćwiczeń, tylko wcześniej tam był
?
Ja pytałam ginekologa odnośnie ćwiczeń i powiedział, że mogę ćwiczyć tylko niezbyt intensywnie
. Brzuszki też zaczęłam, ale niestety robię je nieregularnie 
?Ja pytałam ginekologa odnośnie ćwiczeń i powiedział, że mogę ćwiczyć tylko niezbyt intensywnie
. Brzuszki też zaczęłam, ale niestety robię je nieregularnie 
rany ja już dawno wyciągnełam gazetkę "m jak mama" w ktorej były cwiczenia na brzuch po cesarce, które można wykonywac juz chyba 2 tygodnie po porodzie ale skończyło sie na wyjęciu gazetki i jeszcze żadnego ćwiczenia nie wykonałam :-
zawstydzona/y:
no to ja sie przyznam,ale prosze mnie nie potepiac
znaczy jest tak-kupilam sobie meridie,ten cudowny srodek na odchudzanie.kupilam 2 opakowania,czyli na 2 miesiace,ale przemyslalam sprawe i doszlam do wniosku,ze teraz olewam to,czy jestem gruba,czy chuda,bo chce zajsc w druga ciaze,a ze ten lek ma dlugi termin waznosci,to zjem go po tej drugiej ciazy,wtedy zaczne sie odchudzac,a teraz,poki chlop zaslepiony i kocha ponad zycie kazdy gram mojego ciala,bede taka,jaka jestem,z sadlem wiszacym nad blizna,z dupa jak szafa pieciodrzwiowa.jeszcze zdaze byc laska 
znaczy jest tak-kupilam sobie meridie,ten cudowny srodek na odchudzanie.kupilam 2 opakowania,czyli na 2 miesiace,ale przemyslalam sprawe i doszlam do wniosku,ze teraz olewam to,czy jestem gruba,czy chuda,bo chce zajsc w druga ciaze,a ze ten lek ma dlugi termin waznosci,to zjem go po tej drugiej ciazy,wtedy zaczne sie odchudzac,a teraz,poki chlop zaslepiony i kocha ponad zycie kazdy gram mojego ciala,bede taka,jaka jestem,z sadlem wiszacym nad blizna,z dupa jak szafa pieciodrzwiowa.jeszcze zdaze byc laska 
reklama
Podziel się: