reklama

Wrzesień 2009

RENIFER_24 tak bardzo chciałam mieć dziewczynkę.
Właśnie zrobiłam sobie przerwę w pracy i byłam na zakupach na poprawienie humorku, kupiłam już kilaka ubranek dla małego urwiska. Dziewczyny mam problem bo nie wiem jakie imię dać dla chłopca, dla dziewczynki mialam nawet kilka, a dla chłopca nie mam pojęcia:confused2:

reklama
Kroptusia...można znieczulenie jak najbardziej. Ja poszłam już po terminie (ika urodziła się 10 dni po terminie) i powiedziałam gościowi że ja wolę bezz to moze chociaż poród mi sie zacznie... Ale miał koleś stresa..że mu urodzę na fotelu:-D:-D:-D:-D:-D ale mu wytłumaczyłam że tak to tylko w filmach się rodzi:tak::tak::tak:
Reniferku...ja myślę że tak może być. Faceta łatwo zdiagnozować, bo jak dynda między nogami to nie ma wątpliwości...a jak nie dynda to często lekarze nie są pewni i mówią że za wcześnie na diagnozę że nie są pewni itp:-):-):tak::tak: więc dziewczynki chyba później się wyklują:tak::tak::tak::tak: ale jakby co to narazie mają super bo chłopaki się będą bić:-):-):-):-):-) o laski

Acha, jakbym kogoś nie dopisała na liście a już zna płeć to dajcie mi znać. staram się wyłapywać na bierząco ale same wiecie, czasu mało i czasem jestem z doskoku i nie zawsze mam czas wszystko doczytać:tak::tak::tak:

kroptusia my używamy na ząbkowanie małego, które okropnie przechodzi tantum verde spray - znieczula on dziąsła i działa przeciwzapalnie... babka w aptece nam doradziła i jest lepszy niz te wszystkie żele... myśle ze skoro moga uzywac tego małe dzieci to ciezarówki chyba tez:confused:

...

Dzieki kochana dziaslo czym poratuje ale co z reszta :-( zab na dole tez rypie (korzen) az mi pulsuje do tego migrena kolejny dzien i ten zajad w nosie no nic poki co oklady i nie wiem mozna APAP jakbym nie dawala rady?? zeby jakby sie zmowily bo po prawej stronie zaczyna mnie cmic

Kroptusiu oj ale mi ciebie żal! Ściskam mocno!
Misiunia mnie na razie nie jest gorąco ale pamiętam w pierwszej ciąży to normalnie myślałam że zwariuję. W październiku wszyscy już chodzili w sweterkach, polarach, płaszczykach a ja w krótkim rękawku :no: W nocy ściągałam z siebie koszulkę bo też mnie parzyła :-D:-D:-D A skutek był taki że 2 tygodnie przed porodem byłam ooookrooopnie przeziębiona :wściekła/y:
Reniferku znam to uczucie. Też sie nie mogę zabrać do pracy :wściekła/y::wściekła/y:

a ja nie wiem co mam zjesc... i siedze głodna :baffled::baffled:

To jak bym siebie widziala z rana - ja tez jeszcze siedze i nic nie zjadlam bo nie wiem na co mam ochote :sorry:, a wstalam juz 2 godziny temu i tylko wode pije - ach cos musze wymyslec
Kroptusia - nawet nie wiesz jak Ci wspolczuje - ja znam ten bol bo zeby mam slabe a dentysty boje sie jak ognia - jak powiedzialam na porodowce gdy rodzilam Julke ze ja 100 razy wole dzieci rodzic niz chodzic do dentysty to mieli ubaw na sali ze ho ho , ale ja tak naprawde czuje . Gdy mialam przyjechac tutaj 3 tygodnie przed wyjazdem spedzilam dzien w dzien u dentysty, a teraz to tez chodze ale przyznam sie ze nie za czesto - bo nie lubie i juz , Trzymaj sie !
Kamila1 - na wybor imienia masz jeszcze czas , ja tez mialam i mam problem z imieniem dla chlopca ale to samo przyjdzie - zobaczysz , ja mam o tyle gorzej ze mieszkam gdzie mieszkam i chce aby dzieci mialy imiona uniwersalne , zeby nie bylo problemu z pisaniem i wymowa , narazie mam Julie i Adama a jakie bedzie teraz to jeszcze nie wiemy i musimy wybrac i dla dziewczynki i dla chlopca bo my czekamy na niespodzianke ( wlasnie mnie kopnela ta niespodzianka - :-D)
Naftanalek - dbaj o siebie :tak:
No to spada cos zjesc jednak bo " niespodzianka" chyba naprawde jest glodna bo puka i stuka :laugh2:

reklama
hejka ja sie dzis kiepsko czuje, mam dziwne bóle brzucha, krzyza i w oóle kiepsko, wzielam rano relanm i spalam do teraz.

kroptusia śmialo apap mozna w ciązy i znieczulenie tez!
dziewczyny ja mialam operacje w 14 tyg. i sporo dawali mi przeciwbólowych z zapewnieniem ze bez szkody dla maluszka, oczywiscie wszystko na paracetamolu. a znieczulenie mialam ogólne, więc przy miejscowym na ząbka bedzie jeszcze bardziej oki:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry