reklama

Wrzesień 2009

Kochane właśnie skonczylam ogladac najcudowniejszy film na świecie "MY BLUEBERRY NIGHT" MOJE JAGODOWE NOCE jestem oczarowana i zakochana. Naprawde polecam Slodkich snow spijcie dobrze

reklama
Witam:-) Oj dziewczyny dzisiaj chyba jakieś złe bioprądy na nas spłynęły, jak się czyta dzisiejsze forum to nie ma za wesołych informacji, sporo smutków:-( Ja dziś wybrałam się na zakupki , bo również mam w niedzielę komunię i w sklepach miło byłam zaskoczona, nawet nie typowo ciążowych ale w H&M czy w Kappahl, fajne ciuszki nawet takie krojem przygotowane dla nas ciężarówek, no nie powiem bo cenki też mają spore, ale są różne wyprzedaże, przeceny i można coś wybrać.:tak:No a potem wybrałam się troszeczkę na dwór na piękne słoneczko, tak fajnie przygrzewało, a po pół godziny dostałam takiej wysypki, że szybko się zwijałam z tego dworu:-(
Kroptusia można wyrywać w ciąży i dostaniesz na pewno znieczulenie, więc jeśli dłużej będzie Ci się utrzymywać ból to nie ma na co czekać tylko gnać do dentysty!!A tantum verde można stosować, sama niedawno stosowałam ale na bolące gardło!!
U nas będzie druga dziewczynka i już imię wymyślone, choć od samego początku obstawiałam synka hihi i wahałam się między Jakubem a Maksymilianem ale jak nic będzie Amelka i najważniejsze oby tylko zdrowa i w miarę szybko wyszła , bo Oliwię rodziłam 15 godzin i nie wiedziałam już jak się nazywam!!:wściekła/y::wściekła/y::szok:
Kobietki głowa do góry, musimy być silne i jutro na pewno będzie lepszy dzień:tak::tak::tak:

Dziewczyny, witam z rana!
Melduję sie po wczorajszym usg. Dzięki Bogu dzidzia zdrowiutka a sprawdzone miała wszystko: mózg, twarz, serce, żołądek, nerki, kręgosłup, policzone paluszki w rączkach i nóżkach. Jedynie tyle że jest wg usg młodszyu o tydzień niż wg OM, ale pan dr powiedział że to sie wszystko mieści w granicach normy, a ponieważ wszystko inne jest w porządku więc juz sie postanowiłam tym nie stresować. No a poza tym to chciałam powiedzieć że nadal CHŁOPCY GÓRĄ :-):-):-):-):-)
Będziemy mieć drugiego synka. Było mi może tak ciut, ciut żal że nie dziewczynka, ale juz sie oswoiłam a poza tym to Adaś sie cieszy z braciszka.
No i nie wiem czy to z tych emocji czy co ale dziś w nocy miałam mokrą koszulkę na piersiach :-):-) Cóż przygotowują się pełną parą :-D:-D
Witam nową mamusie w naszym gronie:-) i życzę miłego dnia wszystkim!

ewusku - ogromnie gratuluję... naprawde ogromnie, bo marzyła mi sie taka sytuacja...

agawa - ja mam takie same pobożbe zyczenia, rodziłam 11 godzin i tez dostałam w kosc... marzy mi sie choć o połowe krócej ;)

olinka - witaj

nie poczytałam wszystkiego, bo układam klocki :baffled:

Wspaniała wiadomość z rana Ewusek, wiec kobietki, dziś tylko same dobre wiadomości:) No i gratulacje chłopczyka, my drugą dzidziulkę planowaliśmy-naczytałam się o planowaniu płci, chcieliśmy mieć synka-choć jednego rodzineczka w całej rodzinie i się udało:)
u mnie dziś spokój, córcia pojechała rano do babci, więc mogę ciut odpocząć i posprzątać w domku, bo po weekendowych gościach został tylko bałagan....
na szczęście zakupy zrobione, wiec będzie dobre śniadanko, dlatego zmykam i życzę Wam miłego słonecznego dzionka!!

Ewusiek - GRATULACJE!!!!
Reniferku - szczerze przyznam, że zamiast szykowania się do pracy - zdecydowanie wolałabym układanie klocuszków:laugh2::tak:
Szyszunka - nie szalej tam z tymi porządkami - mówią, że robota nie zając - nie ucieknie;-);-);-)
Miłego dnia dziewuszki!!! Ja zmykam na 10.30 do pracy:-(:-(:-(

Ewusek to widzę że miałyśmy identycznie.. drugi chłopiec a marzyła się dziewczynka.. tez już się z tym oswoiłam ale mamy w do burzę.. a nawet tornado.. spowodowane wyborem imienia.. ale nie będę powtarzać w kółko że wolę córeczkę bo jeśli coś by sie stało to do końca życia bym sobie nie wybaczyła.. ważne że zrdrowe i że dobrze się rozwija :)
i mój też jest o tydzien młodszy wg USG.. ale ja miałam przesuniętą owulację i u mnie wogóle długo to trwało anim się dowiedziałam że wogóle w ciąży jestem.. jak już pan doktor ze zdziwienie stwierdził że ciąża jednak jest to miałam 8t 2d a ciąża wyglądała na 6t 4d ;) malenstwo jeden tydzień nadgoniło i a o ten drugi jest mniejsze.. poprostu ciąża jest młodsza niż by była wg normalnego cyklu :) odrazu pan doktor mi wpisał w karcie ciąży termin porodu wg usg bo mu powiedziałam że się boję że jeśli przenosze to będą chcieli mi poród wywoływac a ja wiem że sama urodzę bo pierwszego syna urodziłam sama równo tydzień po terminie jak miałam sie zgłosić do gina po skierowanie na oddział :D

reklama
Niestety mieszkanie nie wypaliło.:-(:-( Tak sobie myśle że z jednej strony to może i dobrze bo byśmy sie zapożyczyli i potem byłyby problemy.
Pozostaje nam wciąż szukać, mamy jeszcze troszkę czasu.

Alex nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. Pewnie czeka na Was już jakieś przytulne mieszkanko w atrakcyjniejszej cenie i już niedługo traficie na nie :-).

_
Dziewczyny odmeldowuje się na parę dzionków, wyjeżdźam z mężem do niemiec, do teściowej. Albo odezwe się we w trakcie pobytu tam albo po powrocie, ale najwcześniej w piątek.... Trzymajcie się słonecznie i ciepło i zdrowo przedewszystkim!!!​

ninonka - szczęśliwej i bezpiecznej drogi!!!

Hej!dzisiaj pierwszy raz zarejestrowalam sie na forum. jestem w 18 tygodniu ciazy (moja pierwsza) a termin porodu mam wyznaczony na 28 wrzesnia.Plci dziecka jeszcze nie znam, 12 maja ide na usg i mam nadzieje , ze wtedy sie dowiem, choc mysle ze bede miala dziewczynke ;)

Od kilku dni mam bole na wysokosci wyrostka- moze ktoras z was miala takie objawy. W piatek byly strasznie silne i nie moglam nawet sie ruszyc bo bolalo jeszcze bardziej. na szczescie przeszly ale teraz co jakis czas sie pojawiaja na kilka minut czasem na godzine- jakby wrostek robaczkowy. Oczywiscie rozmawialam z polozna i bylam u lekarza- zbadali mnie-bicie serca dzieciatka jest ;) poza tym czuje , ze sie porusza czasem ;)
Powiedzieli mi , ze dziecko lub macica rozrastajac sie naciska na nerwy lub jelita lub moczowod powodujac takie bole. Jutro ide na kontrole- dzis pobolewalo mnie kilka razy ale krotko.
Czy ktoras z was miala takie doswiadczenia?bylabym wdzieczna za podzielenie sie ze mna- upokoiloby mnie to!
Pozdrawiam

Olinka witam wśród wrześniówek. Ja mam podobne bóle, tyle że mi już parę lat temu wycięto wyrostek. Powiedzieli ci, że dziecko lub macica rozrastając się naciska na nerwy lub jelita lub moczowód powodując takie bóle. Najprawdopodobniej to prawda (wykluczając że nie dokucza ci akurat wyrostek). Mnie też martwiły takie bóle, ale trafiłam na pewnien artykuł w gazecie i tam właśnie było napisane, dokładnie to co Tobie powiedziano.

A u mnie dziś pada i humor wisielczy. :no::crazy:
Muszę jechać do Zusu, bo pewnie coś w deklaracjach namieszałam i dostałam wezwanie . Ciekawe co znowu wymyślili :confused::confused::confused:

Miłego dnia!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry