reklama

Wrzesień 2009

Witam w koncu w bardzo sloneczny poranek:tak::-)Szczegolnie nowa mamusie:tak:

JEsli chodzi o wage pierwszego malenstwa to nasz Olivierek wazyl 2850:tak:malutki ale i tak odczulam swoje, jestem z natury drobnej kosci wiec nawet taka waga byla dla mnie za duza:rofl2:Podobno mialam bardzo szybki i prosty porod:no:no coz ja tak nie uwazam:szok:O 19 30 odeszly mi wody i zaczely sie potworne skurcze i to te najgorsze krzyzowe:wściekła/y:Tak do 23 20 kiedy to uslyszelismy krzyk naszego slicznego synka i ujrzelismy jego cudna postac, wtedy wszystko poszlo w zapopmnienie a lzom radosci nie bylo konca:rofl2::tak:Nigdy nie zapomne jak pierwszy raz go ujrzalam ......niesamowite uczucie:tak:;-)

no któtko krótko, uwierz mi :tak::tak::tak: mi skurcze zaczęły sie 24 h przed wyskoczeniem Iki z brzucha a same parte 1,5 godziny:tak:
Witam po dluzszej nieobecnosci, podczytywalam Was, ale jakos czasu i sil mi brakowalo na pisanie.
Witam nowe wrzesnioweczki w naszym gronie i gratuluje wszystkim mamusiom, ktore juz znaja plec.:-)
Kroptusiu: Ciesze sie bardzo, ze lozysko sie przesunelo do gory. Myslalam caly czas o Tobie. Super!:-)
Co do zabkow, to moj dentysta odradzil mi znieczulenie, szczegolnie w dolna, tylna szczeke. Tak wiec zrobilam tylko 2 zabki w gornej szczece, bez znieczulenia.
Od wczoraj za to nie moge zuc, bo mam tak wrazliwe zeby i dziasla, czuje sie jak babcia.:wściekła/y:
Poza tym to wczoraj bylismy z mezem na badaniu polowkowym i wszystko z dzidzia w porzadku, serduszko bilo, wszystko jest na swoim miejscu. Mialam nadzieje, ze potwierdzi mi ginka plec (inna powiedziala ostatnio, ze to raczej, prawie pewne, ze chlopiec; pisalam wam o tym), ale malenstwo tak sie ulozylo, ze za nic nie mozna bylo zajrzec miedzy nozki. Tak wiec ginka stwierdzila, ze to dziewczynka ze znakiem zapytania. Tak wiec nic nie wiemy.:eek: Musze dalej czekac do 25 maja. Ale jestem calkiem zakrecona, bo ta druga ginka byla prawie pewna. Juz prawie zaczelam kupowac niebieskie ciuszki. No i nie wspomne o tym, jak zawiedziona byla wczoraj tesciowka, bo juz szykowala najazd na sklepy.:-D
Ja juz tez sie nie moge doczekac zakupow, ale moze i dobrze, bo za 2 miesiace ide juz na macierzynski poprzedzony urlopem wypoczynkowym i bede miala duzo czasu na kupowanie.
Koncze, bo zaraz zasne na siedzaco.
Dobranoc!
Taka teściowa to skarb:-D:-D:-D
Dziewczynka ze znakiem zapytania między nogami???:-D:-D:-D:-D Dobre, to się dowiedziałaś
ale najważniejsze że zdrowe

Witam:-) Oj dziewczyny dzisiaj chyba jakieś złe bioprądy na nas spłynęły, jak się czyta dzisiejsze forum to nie ma za wesołych informacji, sporo smutków:-( Ja dziś wybrałam się na zakupki , bo również mam w niedzielę komunię i w sklepach miło byłam zaskoczona, nawet nie typowo ciążowych ale w H&M czy w Kappahl, fajne ciuszki nawet takie krojem przygotowane dla nas ciężarówek, no nie powiem bo cenki też mają spore, ale są różne wyprzedaże, przeceny i można coś wybrać.:tak:No a potem wybrałam się troszeczkę na dwór na piękne słoneczko, tak fajnie przygrzewało, a po pół godziny dostałam takiej wysypki, że szybko się zwijałam z tego dworu:-(
Kroptusia można wyrywać w ciąży i dostaniesz na pewno znieczulenie, więc jeśli dłużej będzie Ci się utrzymywać ból to nie ma na co czekać tylko gnać do dentysty!!A tantum verde można stosować, sama niedawno stosowałam ale na bolące gardło!!
U nas będzie druga dziewczynka i już imię wymyślone, choć od samego początku obstawiałam synka hihi i wahałam się między Jakubem a Maksymilianem ale jak nic będzie Amelka i najważniejsze oby tylko zdrowa i w miarę szybko wyszła , bo Oliwię rodziłam 15 godzin i nie wiedziałam już jak się nazywam!!:wściekła/y::wściekła/y::szok:
Kobietki głowa do góry, musimy być silne i jutro na pewno będzie lepszy dzień:tak::tak::tak:
oj też bym chciałam krócej rodzić:tak::tak::tak: ale narazie o tym nie myślę
:) witaj na wrześnióweczkach:tak:

Dziewczyny, witam z rana!
Melduję sie po wczorajszym usg. Dzięki Bogu dzidzia zdrowiutka a sprawdzone miała wszystko: mózg, twarz, serce, żołądek, nerki, kręgosłup, policzone paluszki w rączkach i nóżkach. Jedynie tyle że jest wg usg młodszyu o tydzień niż wg OM, ale pan dr powiedział że to sie wszystko mieści w granicach normy, a ponieważ wszystko inne jest w porządku więc juz sie postanowiłam tym nie stresować. No a poza tym to chciałam powiedzieć że nadal CHŁOPCY GÓRĄ :-):-):-):-):-)
Będziemy mieć drugiego synka. Było mi może tak ciut, ciut żal że nie dziewczynka, ale juz sie oswoiłam a poza tym to Adaś sie cieszy z braciszka.
No i nie wiem czy to z tych emocji czy co ale dziś w nocy miałam mokrą koszulkę na piersiach :-):-) Cóż przygotowują się pełną parą :-D:-D
Witam nową mamusie w naszym gronie:-) i życzę miłego dnia wszystkim!
:0 no i kolejna dziewczyna do wpadki na dziewczynkę:-D:tak::tak:

Ewusek Gabryś miał 3400g i 56cm :) jesteśmy dopiero na połowie.. a w ostatnim miesiącu dzieci przybieraja na wadze najbardziej ;) nawet o 1 kg ;) mi lekarz zapowiedział że ten drugi będzie większy pulpecik niż pierwszy :D już się boję bo tego pierwszego musieli mi kleszczami wyciągać :D
o kurcze....ja mam nadzieję że drugie to już ma jakoś tą drogę utorowanę, nie???
Mnie powiedzieli że będę mieć malutką dziewczynkę i ta malutka miała 56 cm i 3330 (:-D:-D:-D:-D faktycznie kruszynka) więc średnio teraz wierzę w takie teksty. Zobaczymy pod koniec ciąży. Ach jak to fajnie być w ciąży:tak::-):-):-)

Hey Dziewczyny
Witam nowe mamusie:)
Ja nei miałam ostatnio czasu
Wkoncu mieszkamy na swoim:))) Jestem niezmiernie zadowolona:)))...
Wymagało to trochę czasu... duzo energii, ale jestemśmy na swoim. Mamy juz nawet pierwszy dywan w pokoju gościnnym a w sypialni tylko łózko, no może dziś uyda się przenieść toaletkę i nocną szafkę. Moje łóżko 120cm, nie jest takie złe, a mój M stwierdził że ma nas blizej siebie kiedy śpimy:) teście dali 1000zł pewnie w ramach naszej sypialni o którą nawet nie walczyłam. Wczoraj gotowałam fasolkę po bretońsku bo chodziłą za mną od kilku tygodniu wystałam się, bo gotowała się 3 godz., ale jaka satysfacja kiedy M pochwalił i zjadł dokładkę:) Dziś mam iśc do teściowej. Nie lubie tam chodzić , jesczez teraz mam dużo pracy bo ubrania nie przeniesone, prace wykonczeniowe codzienie przemywam podłogę bo widzę ten biały nalocik z kurzu pewnie od gipsowania, ale rany jaka jestem szczęścliwa. Szaleje, zachowuje się jak wariatka jak jestem sama, bo włączam głosno klasykę(dzidzia ma słuchac) i chodze po pokojach i mówię do brzusia"patrz tu Twój pokoik, tu będzie Twoje łóżeczko, tutaj ponaklejamy misiowe naklejki..."
Alex życze jak Wam byśvcie szybko znalezli swoje mieskzanie. Zobaxczysz jaka radocha:))
Jeśli chodzi o denstyste u mnie ząbki wpotrządku.
Ja też płci w dalszym ciągu nie znam a widziałams ie z kumpelą i powiedziała , ze do tego lekarza którego aja odwiedzam w podglądaniu dziecka i Ona jeżdziła i Go przyciśneła i wiedziała wczęsnie co nosi w brzusiu:)Ja moze dowiem się z za mieściąc ale żyję słodyczami więc pewnie będzie córcia choćintuicyjnie to MIsiaczek chłopaczek:))
Ninonka 3mam kciuki za spotkanie z tesciówką:)
Pozdarwiam będe zaglądać bo sieć mam tylko w pracy. Narcia

Oj gratulacje.....nie ma to jak na swoim:tak::tak:
Alex obyś znalazła jeszcze fajniejsze mieszkanie niż to ostatnie;-):tak::tak:

miłęgo dnia

reklama
henrietta5 dzieki za artykuł.. ja wpadłam na jakiś pierwszy lepszy i się poschizowałam, że dopiero po 7 msc... czyli wszystko jest ok skoro pojawiają się po 20 tyg.. u mnie już 21/23 więc nie ma źle :) ale ginowi i tak chyba wypada o nich powiedzieć.. co nie?

Właśnie wróciłam od lekarza :-) uśmiałam się bo kiedy lekarz próbował przystawic mi detektor tętna płodu do brzucha, wtedy moje dziecko od razu go z kopa hehe i tak kilka razy ... wkońcu udało mi się posłuchac serduszka (było140 uderzeń na minutę). Skierowanie na USG dostałam na 05.05 :-)

Sarenka jak to dobrze widzieć, że jesteś szczęśliwa. Aż z postu widać, że tryskasz optymizmem!!!:-):-):-):-)

Karotka mi to już nawet lody nie pomagają, bo na słodkim jestem na okrągło. Aż mnie to przeraża :crazy:, bo jak na początku wszystko "zdrowe" mnie ciągnęło tak teraz na odwrót:no:.

Hej mamuśki właśnie sobie odpoczywam po obiadku długo wyczekiwanym, kilka dni nie mieliśmy gazu, bo wymieniali rury główne na osiedlu. Miałam juz taką ochotę na coś gotowanego...
Ja dziś zaczynam mój 4 dniowy tydzień pracy, tzn. nockowy bo ten tydzień czekają mnie nocki:-( Mam nadzieje, że dzisiejsza nocka zleci szybko, bo jutro na 12 USG:-) już nie mogę się doczekać. Jak będę juz po to na pewno się odezwę.
Pozdrawiam

Czesc
dziekuje za przywitanie!!!!

bylam dzis u innego lekarza-potwierdzil, ze moje bole brzucha sa spowodowane rozrostem macicy itp dziedziaczek ma sie bardzo dobrze!wiec jestem spokojna
niestety glowa mnie dzis boli , ale i tak humor mam dobry
wczoraj dziecko bylo dosc rozbrykane-w ciagu 10 minut chyba kopnelo mnie z 20 razy ;) fantastyczne uczucie-zreszta dzis mnie obudzilo tez wierceniem :laugh2:
wy tez czujecie swoje aniolki?
pozdrawiam

Czesc
dziekuje za przywitanie!!!!

bylam dzis u innego lekarza-potwierdzil, ze moje bole brzucha sa spowodowane rozrostem macicy itp dziedziaczek ma sie bardzo dobrze!wiec jestem spokojna
niestety glowa mnie dzis boli , ale i tak humor mam dobry
wczoraj dziecko bylo dosc rozbrykane-w ciagu 10 minut chyba kopnelo mnie z 20 razy ;) fantastyczne uczucie-zreszta dzis mnie obudzilo tez wierceniem :laugh2:
wy tez czujecie swoje aniolki?
pozdrawiam

Olinka to super wieści!
Moja kruszynka jak na razie leniwa jest i poza muskaniem nic intensywniejszego nie czuję :-(.

Witam wszystkie wrzesnioweczki !:-)

Dziewczyny, ja jestem taka zapracowana i rozkojarzona,ze nie wiem o co cho :rofl2: w ogole wybilam sie z rytmu ..na tym forum :sorry:

No to buziaki i ide robic ogorkowa :-D

reklama
Ja tez sie ciesze !
Bo sie martwilam, ze cos nie tak a to moje takie rozbrykane ;)
Jak mialam USG w 12 tygodniu to tez sie ruszalo, przekrecalo az bylam w szoku , ze takie akrobacje w moim brzuchu sie dzieja!

Ja plec poznam dopiero 12 maja-jestem dosc silnie przekonana, ze to jest dziewczynka!nawet mi sie snil porod i polozna mowila, ze mam corke-wiec zobaczymy jak to jest z instynktem u mnie

Milego dnia

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry