reklama

Wrzesień 2009

Indygo ja tez mam krótką szyjke ale narazie jakos trzyma, no ale ja leze juz 5 miesiac.
tobie albo szew okręzny albo krążk włożą.nie stresuj sie, często sie tak zdarza.
tylko za nim ci cos zrobią to niech ci posiew zrobią z szyjki bo jak sie ma jakies zakazenie to nie mozna go tam "zamknąc" trzeba wyleczyc.

reklama
Dzięki dziewczyny za kciuki
Syla wiesz jak to jest z tym leżeniem, co chwilę po coś trzeba wstawać, a ten szew okrężny brzmi trochę strasznie, czy boli jak go zakładają?
Tak się tym martwię że nawet nie obchodzi mnie specjalnie to że jutro poznam płeć. Pamiętam że jak byłam w pierwszej ciąży w szpitalu przed porodem to na sali leżały dziewczyny z takimi szyjkami - musiały leżeć do końca w szpitalu i to z nogami wysoko.

indygo- ten szew zakładają pod znieczuleniem, nie jest to takie silne znieczulenie jak ja mialam do operaji ale jest pełna narkoza.wyciągają tą szyjke i zaszywają szwem okręznym.nic nie boli bo nie czujesz. za to ta druga metoda tzw.pesser czy jakos tak to taki krązek który sie wkłada i tyle i on podtrzymuje.no ale lezec i oszczedzac sie trzeba.
co do lezenia z nogmi do góry to spokojnie, musialabys nie miec juz chyba w ogle tej szyjki i rozwarcie, czeto tak każa lezec jak sączą sie wody płodowe. grunt to nie panikowac.moze nie jest tak źle.
aha i nie rozumiem co znaczy do połowy otwarta?? zy jest skrócona czy masz rozwarcie bo to różnica??

Melduje sie dziewczynki poczytalam i nie mam sily odpisac!! :-(
Tak krotko;-)
Bershka cudne zdjecia, jakie nozki slodziutkie, superrr!!!No iii dowod meskosci:tak:;-)Ciesze sie ze lozysko sie podnioslo;-)Ja tez w Polsce ide na usg i badania zeby potwierdzic i sprawdzic jak tam wszytsko sie uklada:tak:;-)Bo tu w Belgii wizite mam dopiero pod koniec lipca:wściekła/y::shocked2:

Wiola mniamm smacznego zyczego :-)U nas grill nie wypaliby bo leje jak ...:wściekła/y::wściekła/y::angry:

Udanego weekendu
buziaki ;-):tak::-)

Syla gin powiedział że jest coraz krótsza i do połowy otwarta - tak to określił i powiedział że jak będzie zły wynik badania usg to mi założy ten....pesser :baffled::confused: jutro idę na USG i wszystkiego się dowiem.

no to sie nie stresuj bo od stresu jeszcze ci sie skróci bardziej, wytrzymaj do jutra!! pewnie masz rozwarcie u ujscia zewnętrznego, ja mialam niby na 1 cm a teraz niby tylko szparka, bo szyjka ma dwa ujscia zewnętrzne i wewnętrzne do maciy.
ale wiesz za nim ci zalozy to zapytaj czy nie powinnas najpierw zrobic badanka bakteriologicznego czyli posiewu.spytac nie zaszkodzi.

dziewczyny masakra... obudziłam sie o 4 i chciało mi sie bardzo siku.. jak zwykle.. z resztą... i siadłam na łóżku i próbowałam wstać i mnie tak zabolał kręgosłup, ze miałam mroczki przed oczami... obudzilam Miśka i z łożka jakoś mi sie skulac na ziemie pomógł i na czworaka byłam i wstac nie mogłam! rozmasował mi plecki troche i jakoś wstałam... później poszłam spać dalej i jak wstawałam rano to to samo! i potem w ciagu dnia nie bolalo... pojechałam do pracy kilka papierów podpisac i jak wracałam autobusem to nie umiałam wstać znowu... czuje sie jak kaleka.. wcześniej juz mnie bolało jak dłużej leżałam, lub po spaniu ale nie aż tak! :-(

eli najlepiej zgłoś się z tym do lekarza albo do szpitala...trzymam kciuki,żeby to nie było nic poważnego. :blink:

A ja mam do was takie pytanie...Pewnie się będziecie śmiały :-D,ale czy leczenie kanałowe zęba boli?? Pytam,bo,wstyd się przyznać,ale u dentysty byłam baardzo dawno temu. Nie dlatego,że mi się nie chciało; po prostu to,co przeżyłam parę razy w dzieciństwie u dentysty spowodowało,że się zaparłam i koniec.:sorry2: Teraz wszyscy mnie namawiają,żebym poszła na wizytę,wiem,że powinnam,ale tak strasznie się boję..:no: Że znowu będę przeżywać wszystko bez znieczulenia albo ze źle podanym... Wiem,że to głupie,ale jak macie jakieś informacje,które mogą mnie uspokoić,to byłabym dźwięczna.:-D:-D

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry