reklama

Wrzesień 2009

reklama
Odebrałam wyniki z mojej glukozy i chyba jest w porządku, bo po godzinie 99 a wcześniej 75:tak: Dzisiaj wizyta u gina-mam wielką nadzieję, że wszystko ok u mojego maleństwa:tak: A co do tej glukozy to z cytryną jest zdecydowanie do przeżycia:sorry2:

Dzień dobry:-) Ja "wczoraj" w nocy zamykałam forum, a dzisiaj go otwieram, więc jak widać noc miałam krótką:sorry2: Jakaś taka niespokojna jestem (może to przed wizytą dzisiejszą): spałam chyba 4 godziny i w dodatku znowu na wznak , a obiecałam sobie że się będę pilnować:wściekła/y: Na noc zażywam jednak luteinę i zawsze po "aplikacji" wspaniałej staram się chwilę poleżeć na wznak żeby mi się tam wsio ułożyło:sorry2: No i zasypiam:sorry2: A czy Wy staracie się już nie spać na wznak?
Aha, i wiecie co? Truskawki o 6:30 smakują wyśmienicie:tak:
Cały dzień dzisiaj będę wyglądać jak zombie:szok:

joan ja też się pilnuję żeby nie spać na wznak, ale kurczę jak leżę na prawym lub lewym boku to Młoda tak mi napiera na żebra, że nie daję rady... pewnie się za chwilę przyzwyczaję do tego bólu, i tak już lepiej to znoszę niż w zeszłym tygodniu, ale póki co zdarza mi się spać na wznak...
Anek dzięki za linki, oczywiście się poryczałam jak bóbr, świetnie pokazane.
Jarzebinko gratuluje synka :tak::-D
eli też ostatnio buczę jak głupia... i wściekła chodzę. a w ogóle to mi się NIC nie chce!
i gdzie ten motorek co go kobiety w tym okresie powinny mieć, hm? do mnie chyba nie dotarł :baffled:

hej ja dopiero o wstalam
tez sie łapie na tym ze budze sie śpiąc na wznak i wtedy znowu na boczek i potem znowu budze sie na wznak.staram sie pod kazdym bokiem miec poduszke ze nwet jak sie poloze na wznak to jestem pochylona w któryms kierunku.tak wyczytałam;-) nie dajmy sie zwariowac, wgodnie ma byc i tyle.

Jarzębinko gratki :-)

dziewczyny co do plam na twarzy od słonca to ja w zeszłym roku po straconej ciąży jak wyszlam na slonce dostalam takich plam ostudowych ze mialam je do zimy!!! i to nad ustami tak jakbym wąsy miala
no i w tym roku pierwsze slonce i znowu plamy, w tym samym miejscu, na nosie, pod pawym okiem, a to sie trzyma miesiacami:-9 kupilam krem za 50 zł w aptece z filtrem ale jest chyba za słaby, mam nawet filtr30 ziajke dla dzieci ale to do ciala i jak posmaruje twarz to łzawie wiec chyba musze kupic kolejny krem, tym razem z filtrem 50.bo cale lato przed nami, i niby nie wychodze ,ale na balkon czasami, a to do lekarza a to wystarczy chwila na słoncu i masakra. no ale ostude ciążową podobno maja częściej brunetki.

dzien dobry kochane !!
ja spie jak mi wygodnie tylko nie na brzuszku :-D nie potrafie sie w nocy kontrolowac jak spie i nie wiem czy jest cos zlego w spaniu na wznak bo co do spania na boku od strony naszego serduszka tez nie slyszalam dobrych rzeczy, ale nie wolno dac sie zwariowac ja Bogu dziekuje ze nie mam bezsennych nocy tak jak w ciazy z Jagodką.

Dzis tak sobie pomyslalam jak to bedzie super jak po kolei kazda z nas bedzie sie meldowac na bb z dzidzia w domku ale beda przezycia hih byle do wrzesnia ;-)

ach wszystkim MAMOM tym obecnym i tym przyszłym wszystkiego NAJ NAJ :-)NAJ

witam mamusie, dziś odwiedziłam LIDLA, mają teraz w sprzedaży słodziutkie kocyki, spodenki, kaftaniki. Ja do dziś właśnie byłam przekonana ze na łowy wyruszę w lipcu - tak na wszelki wypadek. Strasznie się boję o tą moją córunie, ale te kocyki takie mięciutkie i śliczniutkie, ze nie mogłam się im oprzeć. No i siedzę teraz nad nim i już oczami wyobraźni widzę to moje maleństwo. :-)
oj ja sie dzis wybieram...tez mialam w lipcu przez swoje przeboje ciazowe ale chce choc jedna rzecz moze kupic hmmm a lidla mam pod nosem :-) choc uczucia mam mieszane...
Ja dzisiaj też zaliczyłam truskaweczki a na jutro już mam zaplanowany koktajl truskawkowy hihi!!A co do smaków to mówię Wam dzisiaj byłam w szoku co dzieje się z moim mężem, trzy razy jeździł do sklepu ale nie po moje zachcianki bo takich nie miałam, ale jemu nagle się zachciało lodów, potem truskawek a na koniec zapiekanki:szok::szok:Podobno jest coś takiego, że zachcianki przechodzą też na przyszłych tatusiów hihi:tak::tak:

A upały, mam nadzieję, że jakoś to wszystko przeżyjemy, dziś byłam trochę na słońcu a jak potem pojechałam po małą do przedszkola to dwie panie pytały gdzie ja się tak opaliłam, no i faktycznie jak spojrzałam w lustereczko to czerwoną twarz jakąś zobaczyłam hihi, tak więc muszę sobie dawkować to słoneczko umiejętnie tym bardziej, że chyba brzuszki też nie lubią żeby je opalać:sorry:
mnie tez strasznie szybko lapie slonko ale jak siedze to brzus mam zasloniety i czesto jakas gazete jeszcze czy ksiazke czytam to pada cien ale ramiona i twarz mi lapie blyskawicznie :-) Ale macie widze faze na truskawki a mnie odrzuca w sumie od nich poza 1 galaretka, wole pomidory mam faze od paru mc :-p
myha - własnie o tych kocykach pisałam na wątku zakupowym, podobno są rewelacyjne! chyba jutro tez sie rzuce na lidla! :-)

u nas stara bida! z każdym dniem coraz bardziej mój smyk rozko.ch.uje mnie w sobie! chyba bede wredną teściową :-p:-p:szok::-D:-D bawimy sie namietnie codziennie i jest cudoownie! i ja głupia pinda czekałam tak długo z macierzyństwem, bo to albo praca, albo inne plany... zawsze cos... eh, człowiek lata za swoim własnym cieniem, a i tak go nie dogoni... dopiero dzieci oczy otwierają... :rolleyes:
mi pewnie teraz by sie otworzyly gdyby nie Wika :-) tez zawsze chcialam dzidzie szybko ale zawsze bylo cos i cos szkola, potem studia i sie trafilo i super :-) kazdy sie pukal w glowe ze studia i dziecko...ale dalam rade i bylo super bo dziewczyny na baletach a ja spacerkach najszczesliwsza :-) Ps tez dzis atakuje lidla:-)
na razie jeszcze moje dziecie nie zadawało pytań w tym klimacie, ale faktycznie, chyba lepiej za wczasu pomyślec nad odpowiedzia :tak: i po dzisiejszym USG już raczej pewne , że będzie chłopiec i najprawdopodobniej tez Kamil ......:tak::-D:tak:

ja mam w tym terminie na plusie 7 kg :tak: a na finiszu nie chciałabym przybrac wiecej jak 15, bo i tak wiem że to dużo jak dla mnie, więc tyle by starczyło :tak:

a i na kolejna wizyte mam zrobić tę krzywa cukrowa z obciążeniem 50 glukozy...... a mnie odrzuca od słodkiego ..... ups :szok:

Gratuluje syneczka :-) ... co do wagi u mnie 7-8 kg na plusie ale boje sie ze te ostatnie mc najwiecej sie przybierze...w 9 niby nic a ja przytylam z Wika no ale zobaczymy...najwiecej przybralam w 1 trymestrze wszystko odwrotnie :-)...Ja juz glukoze mam za soba i wypilam duszkiem od tak nie byla taka zla jak strasza dziewczyny:-)
Ale numer, dzwoniła do mnie moja kuzynka, też jest w ciąży i termin ma na 3 sierpnia, ona i jej bratowa hihi też w ciąży już od dawna wiedziały, że będą mieć synków i ostatnio na badaniu okazało się, że jedna i druga będą mieć jednak dziewczynki:szok:Lekarz stwierdził, że wielu ginekologów zbyt wcześnie próbuje określić płeć, a rodzice za bardzo nalegają by poznać płeć:happy2::happy2:Czyli zawsze jest ta możliwość, że przy porodzie może czekać nas niespodzianka???:-);-):tak:

U mnie juz 2 wizyta pod rzad i ze siusiak zreszta sama go widzialam wiec raczej nie ma mowy o pomylce, gin spec i super sprzet a siusiak dyndal jak nic...no i juz 26 tydz...wczesniej sie zdarzaja pomylki pozniej tez czasem ale to tez zalezy od sprzetu i jak sie dzidzia ulozy :-)
hej ja dopiero o wstalam
tez sie łapie na tym ze budze sie śpiąc na wznak i wtedy znowu na boczek i potem znowu budze sie na wznak.staram sie pod kazdym bokiem miec poduszke ze nwet jak sie poloze na wznak to jestem pochylona w któryms kierunku.tak wyczytałam;-) nie dajmy sie zwariowac, wgodnie ma byc i tyle.

hmmm nie popadajmy w paranoje :-p z tym spaniem, jedzeniem itp...organizm sam wie czego najbardziej potrzebuje i my na boczki a budzimy sie na pleckach tak samo z jedzeniem: mowia witaminki a ja nie moge bez mirindy :-) czy w upaly lech bezalkoholowy czy karmi, mala kawka...moj gin powtarza i tak mowil w mojej 1 ciazy (cora zdrowa jak byk, 10 pkt, inteligencja nie grzeszy i niejednego juz doroslego zagnie a ma 5 latek) wiec pilam kawke, jadlam co ochota chciala czy pilam co chcial organizm :-)

reklama
Dzis tak sobie pomyslalam jak to bedzie super jak po kolei kazda z nas bedzie sie meldowac na bb z dzidzia w domku ale beda przezycia hih byle do wrzesnia ;-)

ach wszystkim MAMOM tym obecnym i tym przyszłym wszystkiego NAJ NAJ :-)NAJ

Hmmm wlasnie oby do wrzesnia bo jedna lipcowke juz mamy :szok::szok: urodzila w 32 tc...no i czerwcowki sie juz posypaly rowno :-)

WSZYSTKIM MAMOM I PRZYSZLYM MAMOM NAJ NAJ NAJ....:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry