reklama

Wrzesień 2009

reklama
hej - syla no to niezła akcja!! ale mnie wystrasyłaś myślałam ze cos zle czytam:szok:, odpoczywaj dziewczyny! Maleństwo - wytrzymaj w brzusiu do września, no do konca sierpnia, please:happy:
Własnie dzieczwczyny ja też wczoraj nie miałam pobierane krwi na czczo tylko po godzinie od wypica gluikozy wzięła mi dwie próbki, na morfologie i na glukoze, no i w tzw miedzy czasie moglam wyjsc z osrodka poszłam do pracy zaniosłam zwolnienie, pogadałam z dziewczynami i wrocilam co prawda mam z OZ do UG moze z 50 metrów:eek: mam wrazenie ze co osrodek, co pielegniarka to inna praktyka:eek: dzis po 10 ide odebrac wyniki, zobaczymy co tam wyszło. wczoraj bawilismy sie z mezem i dzidzia w "jesli tak to kopinij". zadawalismy pytania dzidzi ale mielismy zabawe:-D no i dizdziaprzyznałą sie do siusiaka - ciekawe czy prawdomówna za mamusią czy raczej ubarwia rzeczywistosc za tatusiem:-) okaze sie we wrzesniu pewnie:-D.
wczoraj mąz robił przegląd przygotowań wyprawkowych z rzeczy któe musimy kupić a są obciazajace dla budzetu to wózek, ale mamy zaklepane wózek u kolezanki atlantic baby dising, głęboki i spacerówka za 500 zł. odbieramy w polowie czerwca.
fotelik i łózeczko mamy - dostalismy od mojej siostry.
do usłyszenia ide sie szykowac do wymarszu:tak:słoneczka życze
Karola wszystkiego najlepszego i szybkiego powrotu na BB do grona mamuś 2010 - ostanio pisałyśmy o Tobie, miło ze sie odzywasz. pozdrawiam cieplutko i zycze powodzenia na egzaminach:-)

hejka
my dopiero wstałysmy:-)
po wczorajszym czuje sie jak po imprezie

co do normy glukozy to nie spotkalam sie nigdzie do 115 zawsze 140, ale moja kolezanka miala w tym samym szpitalu na innym oddziale i tez miala norme do 115. to typowo połozniczy szpital, moze maja jakies inne normy.juz sama nie wiem, ale mam wynik i patrze na niego. sama estem zdziwiona!
no nic i tak musze powtórzyc. ale teraz z robie w tym labolatorium co mam pod blokiem,jutro pójde bo dzis za długo spałam.

hejka
my dopiero wstałysmy:-)
po wczorajszym czuje sie jak po imprezie

co do normy glukozy to nie spotkalam sie nigdzie do 115 zawsze 140, ale moja kolezanka miala w tym samym szpitalu na innym oddziale i tez miala norme do 115. to typowo połozniczy szpital, moze maja jakies inne normy.juz sama nie wiem, ale mam wynik i patrze na niego. sama estem zdziwiona!
no nic i tak musze powtórzyc. ale teraz z robie w tym labolatorium co mam pod blokiem,jutro pójde bo dzis za długo spałam.

ja tez nie spotkalam ... mi gin mowil ze zle jest jak powyzej 140 naczy trzeba powtorzyc badanie z 75 glukozy :-) ja mialam 115 i podobno super a bez obciazenia 75

do 120 to norma dla "normalnych" ludzi, natomiast dla ciężarnych norma to 140.
Wiem to z pewnego źródła bo jak odbierałam wyniki i miałam 124 to byłam spanikowana i moja mama pielęgniarka podniosła alarm. Ale jak poszłam do gina za kilka dni to oświecił mnie że dla ciężarnych jest zupełnie inna norma i wynosi 140. Więc kochane bez obaw.
A co do badania krwi przed obciążeniem to ja też miałam problem. Bo mnie pobrano krew przed badaniem ale jak przyszłam po wyniki to wyniku przed obciązeniem nie było, nie zrobili badania a krew pobrali. Mój gin kazał mi się domagać o wynik ale niestety jak go nie zrobili to wyniku nie będzie. Muszę iść jeszcze raz na pobranie krwi przy najbliższym badaniu moczu bo z tym to od początku mam problemy mimo że łykam urosept i wyciąg z żurawiny. Ostatnio dostałam też antybiotyk monural - jedna szaszetka za 37 zł !!!!!!:szok:

fajny ten lezaczek:-)
jogobelka ja bralam antybiotyk celowany dozylnie, potem prawie miesiac furagin a wczoraj w wyniku dosc liczne bakterie i znowu posiew mam zrobic!!

hey śpiaca ta pogoda, popijam kawe z jednej łyżeczki i mimio wszytskoz zasypiam.Zaczynają mnie boleć kości chyba się rozchodze w boki i plecy choć nie mam brzuszka i każdy się dziwi że to już 6 miesiąc. A leżaczki są super mój dzidzia tez bedzie w takim urzędował, jak mama będzie gotowała:)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry