reklama

Wrzesień 2009

Dobry dzien
dziekuje za opinie dotyczace lezaczka.Wlasnie zastanawialo mnie: jesli dziecko nie powinna zbyt dlugo na takim lezaczku przebywac- tylko powinno sie go uzywac na zasadzie ''stroza'' jak np bede chciala synka zabrac na moment do kuchni jak bede przygotowywac jedzonko- to czy nie wystarczy fotelik samochodowy? Ktoras z was zreszta o tym pisala przed chwilka ;) pytam, bo z jednej strony wiem ze fajnie miec gadzety w domu, ale z drugiej strony jesli fotelik spelni role lezaczka to po co mi dodatkowy mebelek i jakby nie bylo wydanie sporej kwoty gotowki- a jak wiemy teraz kazdy 'grosz'sie przyda.
co wy na to?

reklama
Właśnie dostarczono mi wyniki badań.Krzywa cukrowa obciążeniu glukozą 50g 118 norma 140. Wiec ok, a tak się bałam bo tyle słodyczy wciągam:-p
Z krwią tylko coś nie teges bo leukocytów za dużo, a za mało MCV, ale mam nadzieję że to nie ma takiego wielkiego znaczenia. Martwi mnie tylko moja tarczyca bo TSH mi skoczyło na 3,53. Czy któraś z Was robi badania tarczycy?? I jak wygląda u Was TSH w ciąży???

Olinko masz rację. Moim zdaniem na początku wystarczy sam fotelik samochodowy. Jest ciasny, rzeczywiście jednak jak nie ma się kasy bądź nie chce się mieć zbyt dużo gadżetów można sobie odpuścić. Tylko... wystarczy Ci on do 9 kg bo później będzie za mały. Wiadomo są to rzeczy tkzw zbędne ale się przydające. Ola korzystała z tego leżaczka bardzo długo. Naprawde nie dałabym sobie bez niego rady.

Dla porównania dodałam 2 zdjęcia małej Oli. Jedno w foteliku drugie w leżaczku. Sama oceń.
100_2496.JPG

Załączniki

• 100_2346.jpg
    100_2346.jpg
    23,5 KB · Wyświetleń: 56
  • 100_2496.jpg
    100_2496.jpg
    34,1 KB · Wyświetleń: 57
myha- furagin brałam na poczatku 3 razy 2 tabl.dziennie potem 2 razy 2 tabl. a na koniec tyko 2 dziennie, oczywiscie do tego witmina c, bo furagin trzeba zakwaszac.
na spaniew nocy nie narzekam moze dlatgo ze biore o 20 relanium i spie.ale musze o 24, o 3 i o 6 rano budzic sie na tabletke, no i ze 3 razy siusiu ale wszystko robie na śpiocha;-)

Witam, ja już po wizycie na razie na usg wszystko wygląda dobrze wyniki też w normie.Także bardzo się cieszę.Mam zrobić usg 4d za jakiś miesiąc.:tak:
Ospa u córci postępuje:-(
Dziś jakiś ciężki dzień.Nic mi się nie chce.
Czy Wy już kupujecie coś dla Maleństwa?Ja z jednej strony bardzo bym chciała a z drugiej .........jakoś tak sama nie wiem.
Miłego wieczoru!!!

Olinko masz rację. Moim zdaniem na początku wystarczy sam fotelik samochodowy. Jest ciasny, rzeczywiście jednak jak nie ma się kasy bądź nie chce się mieć zbyt dużo gadżetów można sobie odpuścić. Tylko... wystarczy Ci on do 9 kg bo później będzie za mały. Wiadomo są to rzeczy tkzw zbędne ale się przydające. Ola korzystała z tego leżaczka bardzo długo. Naprawde nie dałabym sobie bez niego rady.

Dla porównania dodałam 2 zdjęcia małej Oli. Jedno w foteliku drugie w leżaczku. Sama oceń.
100_2496.JPG

Fotki sa slodkie;)

te lezaczki co ja ogladalam to tez sa do 9kg- czyli jak foteliki- no musze pomyslec- nie che sie tez zagracac
pozdrawiam

reklama
Ja czytałam i słyszałam jak wypowiadali się lekarze pediatrzy w tv że noszenie dziecka w foteliku samochodowym(nosidełku) trzeba ograniczyć do minimum. Nawet Zawitkowski wypowiadał się że mało nie umarł na zawał jak zobaczył panią w parku spacerującą z fotelikiem samochodowym przypiętym do stelaża wózka. To źle wpływa na kręgosłup malucha a już na pewno do 4 miesiąca życia kiedy dzidziuś powinien jak najwięcej przebywać w pozycji leżącej. Ale każdy ma swoje zdanie i sam decyduje co dla jego maleństwa najlepsze:-)
Leżaczek sama zamierzam kupić kilka miesięcy po porodzie bo wydaje mi się znacznie wygodniejszy niż nosidełko no i niekoniecznie trzeba kupować fisher price bo są też dużo tańsze dostępne w sklepach i allegro.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry