reklama

Wrzesień 2009

Wiola no to gratuluję!! :-D:-D
Z niecierpliwością czekam co też nam napiszesz po wizycie!! Może poznasz płeć dzidziusia ? :-D

Dooda i Iwnoka mi to jakieś dziwne się wydaje, że przed podaniem glukozy miałyście wyższy poziom cukru niż przed.... ?
W sensie, myślałam, że to niemożliwe, no ale... ;-)

A my dziś kolejny dzień zakupowy, trochę w Czechach połazimy a potem już u nas. Na 18 też mam wizytę. Będzie weryfikacja moich wyników itd. Płci nie poznam bo nie chcę wiedzieć ;-)

reklama
Ja też mam dziś wizytę na 14 i trochę się boję:baffled: ale mam nadzieje ze wszystko będzie dobrze. Może uda mi się zobaczyc maleństwo bo w szpitalu jak robili mi usg to ani słowa nie powiedzieli już nie wspomnie żeby coś pokazali:-(.
Wieczorem zdam relacje co i jak.
Miłego dnia dla wszystkich brzucholków:-D

Witam!!Dziś odebrałam wyniki z krwi i moczu, wydają się całkiem całkiem, hemoglobina 11.6, leukocyty 14,5 , erytrocyty 3,77, tak więc erytrocyty i hemoglobina troche obniżone a leukocyty podwyższone ale z tego co wyczytałam na internecie to są w normie dla kobiet w ciąży:tak:
Moja mała dziś kończy 4 lata, a dokładnie 4 lata temu o tej porze byłam na porodówce i cóż tu dużo mówić, zaczęłam się już zwijać z bólu:no::no:
Wiolawb ja jeszcze 94 dni do porodu a ostatnio mi wyszło jak sprawdzałam datę porodu, że 7 miesiąc już rozpoczęty od 27 tygodnia i tego się trzymam:tak::tak:
Fredka1 kusisz mnie tym leżaczkiem, też znalazłam na alegro taki fajny do 18 kg na samym początku dla maluszka jako leżaczek a potem już dla starszego dziecka jako taki fotelik bujany, zresztą moja 4 letnia córcia która waży 15kg pewnie by jeszcze spróbowała na nim posiedzieć:tak::tak:
Powoli dopada mnie niepokój, że nie zdąże wszystkiego pokupować maleństwu, ale to chyba jeszcze trochę czasu jest nie dziewczyny????
Dziś popołudniu wizyta u gina, zobaczymy co tam u mojego szkrabika, bo etapy silnej żywotności to ma rano, jak siedze długo w jednej pozycji i wieczorem, mam nadzieję, że to nie za rzadko:eek:

Nie, no, zimno dzisiaj straszliwie. Gdzie te zapowiadane czerwcowe upały? ;-) Ale właściwie dla nas to lepiej :sorry:
Siedzę sobie, a brzuszku bejbik się wierci - fajnie :tak::-D
Poczytałam sobie i dzisiaj chyba dzień wizyt jest ;-) Moja dopiero za 2 tyg.

Fredka ale słodkie zdjęcia :-)
agawa hemoglobiny masz tyle co ja ;-) Mi gin powiedziała, że norma dla kobiet w ciąży to 11, ale żelazo profilaktycznie mam brać. O reszcie wyników się nie wypowiadam, bo się nie znam :-p
jagooodka udanych zakupów :-D
Wrześniówka zdrówka dla córci - pewnie się namęczy, ale przynajmniej będziecie to już miały za sobą.
Ja już kupuje rzeczy dla synka - tzn. dokupuję to czego mi brakuje, bo większość będzie po starszym bracie.
syla to nabierzesz się lekarstw w ciąży - ale najważniejsze, że są efekty. Nie zazdroszczę nocnego wstawania - ale masz trening przed nieprzespanymi nockami ;-)

Hey
Dziś znó pogoda nie dopisuje, jeszcze obudziłam się z bólem gardziołka, więc od razu przyjęłam rutynoscorbin.
Jesli chodzi o leżaczek ja też chcę kupić i też słyszałam, ż efotelik samochodowy nie jest zbyt wygodny dla dziecka, żeby dziecko w nim długo nie przebywało. Fotelik ma służyć do bezpiecznego transporu dzieciątka, a mamusie uważają , że w foteliku, można nosi wozić jak nowy gadżed na wózku, czy nie daj Boże wkładac do wózków sklepowych gdzie poprzednio była tam kapusta, śledzie się wylały i to jest bardzo higieniczne miejsce dla naszego maluszka.
Wiolusia, no ja gratuluję tego pierwszego dnia 7 miesiąca, sama nie mogę się doczekać, bo obiecałam sobie, że w 7 miesiącu kupię dziecku wyprawkę:)
Jagooodka\\ i WIola napiszcie jak tam po wizycie, ja mam zgłosić się po Bożym Ciele, a nie miałam jeszcze próby cukrowej i już się wkurzam. Już zastanawiam się czy nie zgłosic się do ogólnego i prosić o skierowanie na taką próbę czy poczekac na skierowanie odf ginki, tyle ż eto będzie po 26 tygodniu a słyszałam , ze to badanie powinno byc wykonane między 25 a 26 tygodniem:( Zazcyna mnie denerwować moja prowadząca ginka, zastój w nerce, zero reakcji a teraz ten cukier. Nie wspomnę że nie zrobiła mi dokładnego usg połowkowego, dobrze ze robię to na własną ręke. I to mnie dziwi bo chodze do Niej prywanie więc powinna więcej uwagi mi poświęcić, tym bardziej ż emało nie bierze.
Agawa ucałuj swoją cótrcię z okazji Jej urodzinek, no i życz malutkiej spełnienia marzeń. I oczywiście też napisz co i jak po wizycie. I nie ,martw się będzie dobrze.

Sarenka27 test obciążenia glukozą należy zrobić między 24-28 tygodniem ciąży, więc spokojnie jeszcze zdążysz, zresztą ja też będę robić w przyszłym tygodniu a niedługo zacznie mi się 28 tydz. Dzięki serdeczne za życzonka dla mojej małej:tak:;-)

jestem po glukozie ... bleee jakoś to przeżyłam ... teraz jem śniadanko :-) żeby zapomnieć o tym wstrętnym smaku ...

buziaki miłego dnia

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry