gabis
Fanka BB :)
Sarenka ja tez nie miałam jeszcze badanego cukru a do gina ide 8 czerwca i to bedzie juz 26tc. Wiec moze pozniej to badanie tez mozna zrobic... ja mam zgłosić się po Bożym Ciele, a nie miałam jeszcze próby cukrowej i już się wkurzam. Już zastanawiam się czy nie zgłosic się do ogólnego i prosić o skierowanie na taką próbę czy poczekac na skierowanie odf ginki, tyle ż eto będzie po 26 tygodniu a słyszałam , ze to badanie powinno byc wykonane między 25 a 26 tygodniemZazcyna mnie denerwować moja prowadząca ginka, zastój w nerce, zero reakcji a teraz ten cukier. Nie wspomnę że nie zrobiła mi dokładnego usg połowkowego, dobrze ze robię to na własną ręke. I to mnie dziwi bo chodze do Niej prywanie więc powinna więcej uwagi mi poświęcić, tym bardziej ż emało nie bierze.
A wogole jak czytam twojego posta, to jakbym siebie słyszała. Mam takie same odczucia co do mojego gina. Tez płace mu nie mało, a on mi zbyt wiele nie mówi, na usg połówkowym dowiedziałam sie "ze wszystko ok" a wiadomo ze chcialabym wiedziec cos dokladniej, no ale staram sie nie denerwowac, no i ufac lekarzowi.Sarenko a ja znalazłam wlasnie ze badanie krzywej cukrowej nalezy zrobić miedzy 24-28 tc. wiec mysle ze nie powinnas sie denerwowac :-)
Ostatnia edycja:

W pozniejszym czasie dowiedzialam sie rowniez ze mam tyłozgiecie macicy. Lekarz powiedzial, ze to moze, ale nie musi byc powodem silnych skurczy i bóli dna brzucha, ale jesli chodzi o zagrozenie samej ciazy to nie ma na to wplywu. Teraz jest wszystko ok, mimo iz mam skurcze i caly czas musze brac no-spę (3/dobe). Martwie sie jednak czy owa budowa macicy nie bedzie miala negatywnego wplywu np na porod.. ? Czytalam, ze nie ma to znaczenia...ale moze, ktorac z was dziewczyny miala z tym stycznosc i moze poradzic..

Przyszly tydz bede miala wolniejszy wiec na pewno czesciej zajrze