Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Witam przy kawci.
monia.gryc ja nie moge takich piosenek słuchać bo z radości że sie udało być w ciąży łzy mi lecąAle piosenka piękna. :-)
PŁACZ, JA RYCZĘ ZA KAŻDYM RAZEM...
U mnie paskudna pogoda aż sie z łóżka nie chce wstać. Ale musze sie wziąść za obiadek i małe porządki.
Kurcze wy też tak macie że jak sie patrzycie na ciuszki dla dzieciaczka albo na miejsce gdzie będzie łóżeczko to ciepło sie wam na serduszku robi, takie fajne uczucie was ogarnia?
Mnie te myśli usypiają...co noc
![]()
Czesć:-)
A ja kupiłam glukoze i będzie mnie straszyć aż do środy![]()
Czytam Wasze posty i zastanawiam się od czego to zależy. W Hiszpanii absolutnie nie pozwalali mi się ruszyć z krzesła, ewentualnie do kibleka powolutku. A tutaj jak robiłam na jesień to mogłam pojechać sobie do domuZ zaskoczenia pytałam tych babek czy to nie będzie miało wpływu na wynik, bo wiadomo jak się cżłowiek rusza to spala..ale powiedziały, że powolny spacerek, na pewno nie zaszkodzi a świeże powietrze pomoże przetrwać nudności:-)
Wczoraj ponury dzień, nudno było ale M się postarał i poszedł z małym na spacerek i dostałąm od niego wielgachny bukiet bzu:-)Ahhh jak ja uwielbiam bez
JA też uwielbiam, może pójdę dziś na poszukiwanie jakiegoś zbłąkanego krzaczka,żeby wstawić do wazonu,ale obawiam się ,że w Warszawie to niemożliwe.
Bardzo zaradna z Ciebie dziewczyna, dasz sobie radę w życiu, zazdroszczę takim kobietom...Ja tez witam się po weekendzie z Wami brzuchatki bo tradycyjnie weekend bez kompa.
Justynka i Gizela -my na swoim jesteśmy,ale też co chwila kłopoty finansowe, juz nawet nie panuję nad sytuacją ile za co zalegam. Do tego ex nie płaci od 4 miesięcy alimentów na Mikołaja-miga się menda jednaA nawet nie ma sensu podawać go do komornika bo cwaniak nie pracuje oficjalnie no i wszystko co ma zapisane jest na matkę jego
![]()
Z ustaw wyczytałam tylko tyle,że kobieta w ciązy ma prawo (dostęp do) takich a takich badań. Nie piszą nic jak często i kiedy. Pewnie trzebaby dotrzeć do rozporządzeń,a na to nie mam narazie głowy ani czasu. Ale jeśli chodzicie dziewczynki prywatnie to fakt-wszystkie badania odpłatnie trzeba robić. Moja mama się stawia,że ona mi da na te badania itd,ale ja uważam ,że po co skoro mogę mieć je za free. Wolę tą kasę przeznaczyć na ubranka dla dzidzi czy choćby nawet na znieczulenie ewentualne;-)
:-)Witam po polowkowym badanku.
Wszystko super, dzidzia zdrowa jak rydz i jest CHLOPCEM
Wazy ok 512 g i ma 28 cm dlugosci ( chlop jak dab):-):-):-)
Nareszcie moge kupowac ciuszki i plyne w blekit.
WOW gratulacje!
A ja bym chciała mieć większy!Nie martw się Hausfrau-mnie na zebraniu u Mikołaja w szkole też jedn z mam zapytała "To kiedy poród?"ale olałam sprawę-jestem dumna ze swego brzuszka bo kocham jego zawartość i niech inni zazdroszczą-Ty też tak powinnaś myśleć i olewac debilne społeczeństwo
![]()
jAK założę coś luźnego to ciąży nie widać w ogóle, nawet faceci mnie podrywają.
Witam was dziewczyny! u mnie zaraz będzie burza
Lenka kopie coraz mocniej, czy wam brzuszki też falują?
Ugotowałam dziś młodą kapustę z koperkiem ,bo mam na nią dziką ochotę
Ja w poprzedniej ciąży też miałam pessar ale wtedy to poza skracająca się szyjką i wewn. rozwarciem miałam mega skurcze bezbolesne ale przez to niestety musiałam leżeć. Łykałam pełno tabletek łącznie z fenoterolem i niewiele pomagało. Leżałam 5 miesiecy a urodziłam 37tc. Wody odeszły mi jeszcze przed zdjeciem pessara ale miałam wtedy 3cm wewn. rozwarcia.Mam pessar od 11 tygodnia bodajże, mam stałe L4, zakaz dzwigania, przemęczania sie, polegiwania ale nie lezenia na stale, i zakaz stosunków , bo seksu tak całkiem to nie ;-)
Czuję się całkiem dobrze, chociaz twardnieje mi brzuszek i na to mam na stale nospę. Mi skracała się szyjka i była miękka, nie wiem czy bylo rozwarcie, nic nie mówili.
Pessar mam mieć do 37 tyg ciąży. Na poczatku troche go czulam, pobolewał mnie brzuch ale juz kompletnie nic nie czuję, jakby go nie było.n Jak trzeba to trzeba :-)
Nie wiem co Tobie zaleci lekarz, bo wiem ze niektore dziewczyny musza lezec z pessarem.

Naprawdę mnie tak nie bolało żeby płakać
Później znów było dobrze, wygłupialiśmy się przytulaliśmy a na wieczór płacz...już nie napiszę z jakiego powodu;-)
;-)