reklama

Wrzesień 2010...

Dziekuje za kciuki. Mam nadzieje że pomogą. Teraz mam tylko nadzieje,że okaże się że córcia ma "tylko" wodogłowie i nic więcej, tzn że nie ma żadnych innych chorób z tym związanych. Wtedy prawdopodobnie możliwa będzie operacja...mam nadzieje że tak właśnie będzie.

Trzymam kciuki za kolejne badania! I jestem z Tobą myślami i całym serduszkiem! Musisz być niesamowicie dzielna dla swojej kruszynki.

Ja tez dzis dorwalam w second handzie piekna fioletowa sukienke oraz tunike. Wszystko ZARA :-)

Dziewczynki - ja mam pytanko do tych, ktore prowadza auta: jak daleko wyprawiacie sie samochodami, jako kierujace? Jak znosicie podroz.. Wiem, ze takie dluzsze siedzenie w jedej pozycji nie wplywa korzystnie na dzidzie, do tego odpowiedzialnosc i stres za prowadzenie samochodu i ogarniecie czasem dziwnych sytuacji na drodze. Ja jezdze, ale jakos strasznie daleko boje sie ciagle wypuscic. Dajcie znac, jak to u Was wyglada. Po miesce i lekko poza miasto jezdze :-D - ale mysle o jakiejs dalszej: 2-3 h wyprawie i powrocie.. Obawiam sie lekko..

Ja jeżdżę cały czas - bardzo dużo. Co więcej, 29 maja wyjeżdżamy na urlop - do Chorwacji - co roku dużo trasy robiłam sama, ale teraz podzielę się kierownicą z mężem i bratem :D Będą spełnieni :)

Witam przy kawulcu!
Baśka to pępol sie wybija i boli.
alcia81 witaj wśród nas.
tosia moja Malutka też taka spokojna prawie nie kopie.

Dziś wizyta! Ale fajno. Ciekawe co tam u Anielci i jak wyniki moczu. Trzymajcie magiczne kciukasy żeby wszystko było dobrze. :-)
Na obiadek machne zupke porową. Będzie wyżerka:-D.
Pogoda do kitu ale nie pada. Ale ile może być taka paskudna? Przecież jest koniec maja. Powinnyśmy siedzieć na dworze a nie kisić sie w domu.

Wpraszam się na porową - moja ulubiona zupa - ale mi smaka narobiłaś :) Wezmę ze sobą grzanki :D

reklama
Małpko czytam i nie wierze w to co widze!:szok: Poprostu gnoja, chama jednego wrednego bym w pysk szczeliła! Jak on nie widzi to niech se okulary załatwi. Zmień lekarza i to szybko bo to jakiś kretyn jest. Nie wiem co on myśli że kobieta w ciąży ma wyglądać jak modelka? No kurde zgrabna jesteś a jaki kurde tłuszcz? Nie przejmuj sie tym co powiedział baran jeden tylko znajdź lepszego gina.
Marta zapraszam! :-)

Marta2411: cieszę się, że wyzdrowiałaś, teraz musisz uważać na siebie, bo przy tej pogodzie szybko się można ponownie rozchorować. Gratuluję dobrych wieści na badaniu połówkowym. A piwo to chyba bezalkoholowe? ;-)

Wstrętnamałpa
: Ale burak! Jak ktoś z takim podejściem może być lekarzem? Nie przejmuj się! Nie idź do niego nigdy więcej, szkoda nerwów.

Ej dziewczyny on nie był chamski tylko poprostu prawda jest jaka jest i nawet wasze kochane kojące słowa nie pomogą na fakty:-(jak mnie badał ręcznie to trudno mu było cosik wyczuć właśnie przez tą oponkę na brzuchu i nawet ten sprzęt do słuchania tętna zawiódł!!! Dopiero usg wszystko pokazało i serduszko pukało doskonale!!!
Alcia ty nadal mieszkasz w Potęgowie??? To dawaj na kawę!!!:-)
Ja chodzę do Jacka ale on się byczy na urlopie!!:-p

Mi lekarz tez pozwolil na piwo :) powiedzial ze jezeli mam ochote to pare lykow nie zaszkodzi ,a na poczatku ciazy to mnie ciagnelo do piwska jak nigdy :) Malpko ja tez mam oponke ,ba nawet opone na brzuchu a jak lekarz nie potrafi zbadac pacjentki to jest dupa a nie doktor !!! Mysle ze skoro nie jestes z niego zadowolona to moze sprobuj gdzie indziej :)

:) Aaaaa i jeszcze jedno: brzuszka nie mam za dużego - lekarz powiedział mi że jestem drobna (raczej normalna wg mnie) nio i mam ucisk na nerkę dzidzi co spowodowało zastój pierwszego stopnia w prawej nerce. UWAGA - dostałam takie zalecenie - PIWO!!! :)

Jeszcze raz bardzo Wam dziękuję za kciuki i słowa otuchy - jesteście niezastąpione!!!

Teraz biorę się za nadrabianie postów - sorki, że egoistycznie narazie :)
Dobrze , ze juz jest lepiej. Ja w pierwszej ciazy mialam zastoj w nerce. Nerka zrobila sie jak bania i musialam 2 dni w szpitalu lezec, tez dostalam buscopan i przykazanie ok 3 litrow plynow na dobe w tym rowniez piwo ale bezalkoholowe.

witam już po zrobieniu obiadku..kręgosłup mnie tak teraz boli, że szok... do tradycyjnych placków ziemniaczanych dodałam kiełbaskę kosteczkę usmażoną i czosnek granulowany mniam... Mój zadzwonił i pytanko co na obiad.. ten to ma problemy.. :-))) a i tak pewnie wróci koło 20-tej.. ale mnie rozbroił, bo jak mówię, ze zupka ogórkowa to mówi "cos przerywa" cwaniaczek... Mamusia Go tak nauczyła, że jak za czymś nie przepada, to tego po prostu nie ma.. i tak przez całe lata nie jedli ogórkowej ani pieczarkowej, bo synuś nie lubi... oj ze mna tak nie ma... musi polubić... :-))))

kurcze, ale macie super ta terapię piwem.. :-)

Dziewczynki bardzo dziękuję Wam za kciuki!!!

Byłam wczoraj rano na kontroli u rodzinnego. Moje gardło wygląda już dużo lepiej - zasługa antybiotyku więc jednoznacznie nie można określić czy to faktycznie mononukleoza czy może jakaś brzydka bakteria się przypałętała skoro antybiotyk pomógł. Brałam go 5 dni i kazała już odłożyć ze względu na to, że z gardłem lepiej, a i cała ja lepiej wyglądam - jaka skromność :) Nie wiem tylko czy dalej nie mam stanu podgorączkowego, ale tym się kazała nie przejmować, bo w ciąży z reguły ma się trochę wyższą temperaturę.

Wieczorem byliśmy z mężem na USG połówkowym (bałam się jak nigdy). Badanie pamiętam jak przez mgłę - taki stres :) Na samym początku lekarz poinformował nas, że nie pomylił się w 13 tyg. i będziemy mieli SYNKA (czułam w serduszku, że tak właśnie jest) - mąż poczuł się taki dumny :D Z dzidzią wszystko w porządku, ma już 17,85 cm i waży 527 g - także sporo jak na swój "wiek" (21 tc+4) ;-) Mam nadzieję, że się uspokoi bo wielkiego arbuza nie zamierzam rodzić :D Kazał mi też kupić sobie witaminy - niestety przypałętała się i do mnie anemia - ale w ciąży ponoć norma - a i tak się uchowałam do tego czasu bez żadnych wspomagaczy suplementowych :) Aaaaa i jeszcze jedno: brzuszka nie mam za dużego - lekarz powiedział mi że jestem drobna (raczej normalna wg mnie) nio i mam ucisk na nerkę dzidzi co spowodowało zastój pierwszego stopnia w prawej nerce. UWAGA - dostałam takie zalecenie - PIWO!!! :)

Jeszcze raz bardzo Wam dziękuję za kciuki i słowa otuchy - jesteście niezastąpione!!!

Teraz biorę się za nadrabianie postów - sorki, że egoistycznie narazie :)
Dobrze, że wszystko dobrze. Coś mi się wydaje, że kciukasy na tym forum zaraz zrobią międzynarodową karierę są takie magiczne:tak::-D

witam!!
Ja po wczorajszej wizycie myślałam, że jajo zniosę!!!:-(:wściekła/y:3 godziny czekałam przed gabinetem :szok: jasna cholipa mnie już brała!! I ten brat mojego ginka nie w moim typie:no: wymolestował mnie okrutnie!!chociaż sama wizyta trwała krótko to teraz wszystko mnie boli...wymiętolił mnie tak że zastanawiałam się czy krzywdy mojej kruszynce nie zrobi??:baffled: a usg zrobił w tempie ekspresowym i nawet nie raczył poinformować mnie dokładnie co ogląda ani potwierdzić płci:dry:no i niestety (sorry dziewczynki że ja znowu o tym samym)-powiedział ,że jestem taka tłusta, że nic sprawdzić nie może porządnie:-(:-(:-(nawet serduszka nie mógł posłuchać przez moją warstwę ochronną:no:)tłusta to nie było określenie jakiego użył tylko mój skrót myślowy:-p:-p:-p)W skrócie na koniec tylko powiedział, że wszystko jest oki i tyle:-p
Co to za ludzie sa w Polsce lekarzami....nigdy nie słyszałam zeby tak zachowywać się w stosunku do pacjenta!!!!:szok: Zgadzam się z Trixi może dobrze byłoby zmienić lekarza.......i nie stresuj się facet jakiś sfrustrowany...bo normalny to on nie jest:tak:

Dziewczyny co sie dzieje z tymi lekarzami??? Kurcze takie chamstwo.
Malpko nie przejmuj sie takim gadaniem. Nie warto. Okres ciazy ma byc cudownym okresem, kiedy kazda z nas czuje sie wyjatkowo. A nie jest co troche obrazana przez otoczenie:wściekła/y:
Tosiu narobilas mi ochoty na ta ogorkowa;-) A u mnie dzis na obiadokolacje karkoweczka z papryczka, pieczarkami i cebulka. Mniam. Maz zrobil w niedziele na obiad i jeszcze troszke zostalo na wczoraj, a dzis miesko dla meza, a ja zjem tylko pozostale warzywka z ryzem. Cos mnie odpycha znow od miecha.
Echh ale najpierw trzeba wyjsc z pracy (gdzies za godzinke) i jakos doczlapac sie do domu.

reklama
dzieki za powitanie kobietki:)
Marta 2411, a ta nerka Cie nie boli?ja mam zastoj 3 na 2cm i przez to musze brac odpowiednik polskiej furaginy i buscopan - niestety nie piwo:baffled:a poza tym boli jak nie powiem co,tzw. ataki kolki nerkowej!tylko w niektorych pozycjach bol przechodzi, wiec lozio to teraz moje ulubione miejsce, tylko zwariowac mozna z nudow!!!!!!!a brzuszek tez mam nieduzy i tak sobie mysle, ze moze dzidie do srodka sie wypychaja i stad te nerki!
Wstretna Malpko!ale masz nicka:)ja jestem oryginalnie z Potegowa kolo Slupska, wiec wiem o jakich lekarzach mowisz, tez jeszcze w szkole sredniej chodzilam do jednego, tylko nie pamietam Jacek czy Marek:)i nie bierz tak do siebie tego tluszczyku:)ja mam 8 kg do przodu i glownie w udach i dupie:)taka moja uroda......ble:-D
ale kocham komentarze w stylu - brzuch jeszcze nie widac, ale w tylek to Ci poszlo!!!!!itp.
niech sie w swoje szanowne dupki pocaluja!!!!!!:wściekła/y:

Czasem boli, czasem nie :) Da się przeżyć!!! :) Jutro idę do mojego lekarza prowadzącego i ciekawa jestem czy on na USG zauważy ten zastój - ot taki mały sprawdzian :-) Zobaczymy czy dostanę jakieś leki - jak narazie bardzo uciążliwe to nie jest.

Marta2411: cieszę się, że wyzdrowiałaś, teraz musisz uważać na siebie, bo przy tej pogodzie szybko się można ponownie rozchorować. Gratuluję dobrych wieści na badaniu połówkowym. A piwo to chyba bezalkoholowe? ;-)

Raczej tak... :-) Chociaż napiłabym się zwykłego!!! Hihihihi :-)

Dobrze , ze juz jest lepiej. Ja w pierwszej ciazy mialam zastoj w nerce. Nerka zrobila sie jak bania i musialam 2 dni w szpitalu lezec, tez dostalam buscopan i przykazanie ok 3 litrow plynow na dobe w tym rowniez piwo ale bezalkoholowe.

Też staram się dużo pić, niestety różnie mi to wychodzi :-(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry