Hejka
Widzę i wy się szykujecie lub jesteście po 1 urodzinkach . Nas to czeka za 10 dni, zrobimy w środku tygodnia, jednak nie z chrzcinami, bo chrzestny zmienił nam termin przybycia i chrzciny mamy 2 X dopiero.
Ja zamierzam zrobić małe part dla najbliższych z tortem, ciastem i ewentualnie zrobię leczo lub bogracz, jak zdążę, bo teraz codziennie do pracy , mogę nie wyrobić.
Dla Małej mamy w prezencie na razie płytę CD z piosenkami z bajek , które lubi jaki Myszka Miki, Piraci , Złąta Rączka, Oswald, Agent Oso...Julka gdy słyszy te melodie zaraz tańcuje podrygując pupką, wiec myślę ucieszy się, będziemy takze słuchac w aucie

Jeszcze coś kupimy, ale na razie brak ustalen, bo kolczyków moj P absolutnie nie chce, nie zgadza się i tyle, fotelik samochodowy i zabawki dostanie od dziadków, co dalej zobaczymy.
Od kilku dobrych dni zamieszkała z nami maruda, grzeczna Julka gdzieś się schowała

O idzie kolejny zabek, pcha całe ręce do buzi aż się krztusi i znowu po kilka kupek luzniejszych dziennie i krosteczki na pupci. Dzisiaj z żalu nad nią podałam jej Ibum i mała przez 3 h była w super humorku. Julka praktycznie już chodzi, jednak nie biega jak widziałam u niektórych maluchów, ale od przeszkody do przeszkody sobie powoli podreptuje , jak się zachwieje to kuca lub siada.
Ostatnio nauczyła sę mówic brum brum jadac autem i teraz jadac czymkolwiek mówi to samo, takze jadać na kucyku ostatnio krzyczała muuu i brum brum. Dmucha sobie skubana baloniki, napatrzyła sie jak jej to robie i sama próbuje, dmucha takze na basenie na wode, bo tak nas tam uczą zeby dzieci robiły bombelki do wody, to mam nadzieję zdmuchnie świeczkę

Dzisiaj podjadła pieskowi karmy,

jak zauwazylam to wlasnie przeżuwała , mam nadzieje ze nie zaszkodzi, to dobra markowa karma z łososiem...tyle ze dla pieska

))
Jak coś chvce to bierze nas za rękę i ciągnie do przedmiotu jaki chce lub nadal wszystko pokazuje paluszkiem, tym samym którym grozi nu nu jak wie, ze czegoś nie wolno. Jak podchodzi do szuflady , której nie pozwalam otwierać(ostre sztućce ) to podchodzi i grozi palcem...po czym sobie otwiera

Na wszystkich woła mama, tata jest zawiedziony ale na niego tez tak woła , wiec wiemy o co chodzi

Śpi od 21 do 8 rano (jak jestem w domu) lub do 6 jak wychodze do pracy i wtedy dłuzej pospi w dzien bo nawet 2 h cięgiem, ale juz tylko raz dziennie. Doi cyca w nocy i rano, przed snem, w dzien juz zapomina, chyba ze jest bum lub bach to wtedy cycuś pocieszyciel . Zadnego mleka mm nie chce tknac, kiepsko z nabialem, za to wcina ladnie obiadki, owoce.
Takaja, przepiekny ten torcik, a jak jeszcze napisałas , że pyszny to super
Ksiulka, moja panna tez maminych kolanek tylko sie trzyma i to tak ostatnio dopiero sie uwidoczniło.Rozrabiaka tez nieziemska, taki damski chuliganek będzie
Przyszla Mamo, duzo zdrówka dla Torianka! Moze wysypka i biegunka to po antybiotyku? To dosyc ostry antybiotyk, a moze uszy....to po prostu zeby? U nas ucho wlasnie do krwi podrapane i wymemlane, ale ja juz nie panikuje bo wiem , ze zeby. Ale moze i przewiało biedaczka :/
Zyczę Wam udanych Roczków, pięknych prezentów, bezbolesnego ząbkowania i pierwszych kroczków na roczku
Dobrej nocy !