reklama

wrzesień 2011

Witam wieczornie!!
Mało zaglądałam ostatnio, bo miałam trzydniowy ból głowy i było nieciekawie, ale już dochodzę do siebie i jest ok. Nawet już w miarę normalnie funkcjonowałam dzisiaj. Rany nie wierzę, że już wiosna. Ponoć na początku kwietnia ma być nawet 20 stopni:szok: Fajowo!

Na infekcję dróg moczowych polecam żurawinę, zapobiegawczo też można podjadać:-)

Ja ostatnio mam jakieś dziwne uczucie, niezbyt czuje, że jestem w ciąży. Trochę mnie to niepokoi, ale sądzę, że to dlatego, że czuję się lepiej i nie mam konkretnych objawów, to zaczynam wymyślać. Oczywiście za ciągłymi mdłościami nie tęsknię. NIe umiem nawet wytłumaczyć o co mi chodzi... Ale mam wizytę w piątek to się uspokoję mam nadzieję.

Pozdrawiam

reklama
A ja właśnie wróciłam ze szpitala z moim najmłodszym Synkiem. W piątek miał szczepienie - minęły juz 3 dni - a dzisiaj złapała go wysoka temperatura. Nie wiedziałam czy to coś dzieje się po szczepieniu - cała w strachu dzwoniłam do przychodni, później na jakas infolinię - tam po wypytaniu o szczegóły skontaktowali się z lekarzem, a on jednak zalecił przyjazd do szpitala. Strasznie się denerwowałam, bo tej gorączki nie mogłam mu zbić. Okropnie węzły ma powiększone! Lekarka stwierdziła, że dopadł go jakis wstrętny wirus i że ze szczepieniem nie ma to nic wspólnego. No sama nie wiem. Paracetamol i Nurofen - i czekanie.
Dobrej nocy Dziewczyny

Ostatnia edycja:
Cześć Dziewczynki!;-)
Ale ładna pogoda się zapowiada, aż się chce wstawać i do pracy jechać...:-)
Wczoraj tak na mnie pogoda podziałała, że miałam mega siły - nadrobiłam zaległości w pracy;-)
Dzoana82 - rozumiem Cię bo ja właśnie tak od wczoraj się czuję super - aż w pewnym momencie pomyślałam, że na początku miałam taką masakrę z samopoczuciem, a teraz coraz lepiej, coraz lepiej - że nieprawdopodobne, że ja w ciąży jestem i że nagle taka zmiana;-) Ale do mdłości i wymiotów to tęsknić nie będę;-)
Dziewczyny mam pytanie, czy chodzenie w obcasach dość wysokich może zaszkodzić?? Wiem, że wtedy inaczej się rozkłada ciężar ciała i nie wiem czy akurat to nie ma jakiegoś znaczenia..? Na ostatniej wizycie zapomniałam pytać lekarkę o szpilki, a teraz pogoda coraz lepsza aż się do mnie uśmiechają z półek;-) Ze mnie się śmieją, że ja w szpilkach urodzona jestem bo je uwielbiam;-) Tylko nie wiem czy sobie nie zaszkodzę i Maleństwu...?

EwelinaK1 - Mały może faktycznie załapał jakąś infekcję...Albo niespodziewana reakcja na to szczepienie - BĘDZIE DOBRZE, WSZYSTKO SIĘ USTABILIZUJE:-)

Miłego, ciepłego i słonecznego dnia Wam życzę :-)

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny, od wczoraj pobolewa mnie brzuch,lapie taki skurcz w boku w pewnym momencie, pozniej przechodzi. Nie jest to silne i bardzo bolesne, ale dziwne.
CO do obcasow obawiam sie ze sa szkodliwe dla kregoslupa w pozniejszym czasie,teraz chyba nic nie robia, moje kolezanki w szpilkach lataly tak do 6 miesiaca. Takze jak Ciebei nic nie boli to chodz. Mnie od razu kregoslup boli wiec nic tylko plaskie obuwie.

Martwię się , od kilku dni przy siadaniu , kucaniu lub jak wyżej podniosę nogę odczuwam kłucie w podbrzuszu, mam nadzieję że to nic groźnego, pierwsza ciąża i trochę panikuję.

Ja tak mam. Nie dzieje się to zawsze, ale często. Szczególnie ja siadam czy kucam. I wydaje mi się, że to poprostu maluch w tym momencie naciska mi na pęcherz, bo to właśnie takie uczucie jest. I to chyba zależy też o tego jak się w damym momencie ułoży, bo jak pisałam, nie dzieje się to zawsze.

Dziewczyny mam pytanie, czy stosujecie już kremy, balsamy na rozstępy? Czytałam że od 4 miesiąca już można.

Ja nie stosuję nic szczegłolnego na rozstępy. Od zawsze używałam balsamu Garniera, tego czerwonego. Jakiś czas temu kupiłam ten biały z niebieską nakrętką i jestem z niego bardzo zadowolona. Posmaruję brzuch i piersi wieczorem, to przez cały następny dzień czuję, że skóra jest mocno nawilżona i powtarzam to dopiero wieczorem, kolejnego dnia.
Uważam, że jeżeli rozstępy mają być to będą i żadne, nawet najlepsze kremy czy balsamy nie pomogą. Ale mogą trochę złagodzić ten stan.

Czesc dziewczyny,
Co do wszelkich lekkich boli, ciagniec w dolnej czesci podbrzusza czy pachwinach to ja sie juz przyzwyczailam. Do tej pory je miewam ale rzadziej a jest to u mnie przynajmniej oznaka rozciagajacej sie ciagle macicy ktora nadal rosnie z dzieckiem.
Teraz mam jeszcze w roznych miejscach podbrzusza takie uczucie delikatnych szpileczek ale wyczytalam ze tak wlasnie mozna odczuwac pierwsze ruchy dziecka a ze moj maluch jest niezwykle aktywny :-D to jak klade sie na bok to tylko chwila i czuje jak mi szpilki przez brzuch z jednego boku na drugi maszeruja :-D
Mam taka zasade zeby nie wpedzac sie w niepotrzebny stres z tymi bolami i Wam tez radze. Poki bole nie sa stale i nasilajace sie do tego stopnia ze nie jestescie w stanie sie ruszyc a przy tym nie ma zadnego krwawienia czy ciemnego plamienia to jest to po prostu normalny proces rozwojowy podczas ciazy.
Co do zapalenia ukladu moczowego to tez polecam zurawine, bo zakwasza mocz co uniemozliwia bakteriom osiedlenie sie w nim. Najlepiej w postaci soku. Ja kupuje sobie zapobiegawczo raz na miesiac litr soku zurawinowego i wypijam w ciagu dnia.

U mnie tez piekna sloneczna pogoda chociaz chyba jeszcze chlodnawo.

Aha, co do kremow na rozstepy to moja lekarka powiedziala ze to wszystko tylko propaganda i marketing. Najlepiej kupic sobie olejek dla dzieci lub dla kobiet w ciazy i nim sie smarowac. Mi to bardzo odpowiada bo mam taka sucha skore w ciazy ze nawet najtlustszy Dove mi nie pomaga.
Kupilam w Rossmannie olejek dla kobiet w ciazy firmy Bübchen. Mysle ze w Polsce tez jest bez problemu do dostania. Bardzo jestem z niego zadowolona. Pachnie neutralnie i szybko sie wchlania a do tego skora caly dzien jest nawilzona. Polecam

Milego dnia :-)

Ostatnia edycja:
Ja używam Ziajki na rozstępy, jak nie zapomnę;-)
Czasami na dole też coś kłuje, ale to chyba normalne..
Mnie wczoraj tez po powrocie do domu jakiś doło-nerw złapał..ale bylam wściekła..i żebym jeszcze wiedziała o co?? P chodził się pytał, a ja nie umiałam mu powiedzieć. Zawinęłam małą i pojechałyśmy do galerii..kupiłysmy butki, bo jakoś ciągle mi się wydawało, że te co ma już za ciasne..takze ma nowe :-) wypiłam z mamą kawkę i zjadłam lody i do domku. Potem moje dziecko urządziło taką histerię, że myślałam że mnie trafi..bo ona chce do mamy, nie chce być u góry z tatą..i takie tam..a darła sie tak, ze jakbyśmy mieszkali w bloku, to bank policja by przyjechała:crazy: ale nie poszłam do niej i się uspokoiła..
ellancz podziwiam..ja nie zostawiłabym małej na 2 tyg..nawet na tydzień. Zreszta mój mąż też, jak wyjeżdzamy na urlop to wszycy razem. Za rok już planujemy wypad w czwórke:-)
ola ja mam koleżankę, która chodzi tylko w wysokich butach, dwie ciążę, spacery z wózkiem, bieganie za dzieckiem..ja bym nie uradziła. Na pewno nie jest to dobre dla kręgosłupa. Dziecku nie zaszkodzisz, prędzej sobie. Każdy lekarz Ci to powie. OStatnio nawet słuchałam o tym w pytaniu na śniadanie, były listy słuchaczek i odp lekarza. Lekarze mówią nie, ale skoro dobrze sie czujesz, nogi Ci się nie meczą, to czemu nie?

witam kobietki
jeśli chodzi o butów na obcasie to ja chodzę i nie mam żadnych bóli więc na razie nie zamierzam z nich rezygnować choć niektóre przewrażliwione osoby zwracają mi uwagę że nie powinnam... ale ja chyba sama wiem co jest dla mnie najlepsze....

co do kremów to ja jestem malo systematyczna i nie moge się zmotywować do smarowania brzuszka ale na razie żadnych rozstępów nie zaobserwowałam...

a jeśli chodzi o ból w dole brzuszka to rzeczywiście ostatnio i ja coraz częściej to czuje już nawet martwiłam się do tego stopnia ze miałam iść na dodatkową wizytę do gina ale moja koleżanka która jest w 6 miesiącu ciąży mówi że to całkowicie normalne macica się rozciaga i nie ma co sie martwić więć sie uspokoiłam i spokojnie czekam na wizytę do następnej srody:)

a dzis piękna pogoda zamierzam wyciągnąć m na mega długi spacer zauważyłam że pobyt na świeżym powietrzy daje mi niezłego pawera:)

Moja bratowa ostatnio opowiadała mi o swoich rozstępach. Przez całą ciąże nie miała ani jednego. Dwa dni przed porodem jak wstała z łóżka to ponoć normalnie poczuła jak brzuch jej opada i automatycznie powstały rozstępy. Także to, że teraz nic nie ma, i że nie będzie za parę miesięcy nic nieznaczy. Niestety.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry