reklama

wrzesień 2011

Powitać :-)
Dziuba dobrze że babskie spotkanie się udało :-) i życzę słoneczka na plaży
Chciałabym mieszkać tak jak Ty tak blisko morza :-P U mnie słoneczka brak i humoru też. Mój synuś wczoraj zasnął o 16.30 i byłam pewna że ok 19 wstanie, a Mój słodziak spał do 2.45 i wołał jedzonka. Na szczęście zasnął bo nie wiem co bym w nim zrobiła o tak późnej porze z zamkniętymi oczami :-D spał do 6.30 :-)

Ja również czekam na wieści o Trixi :-)

reklama
Kacha-wawa ... a ja zastanawiałam się dlaczego kiedyś dawno temu na krzywicę mówiono "angielka"... Teraz wiem. na mojej ulicy jest dwoje dzieci z krzywicą. Jedna dziewczynka chodzi z balkonikiem, druga - jakoś sobie radzi, ale buja się z boku na bok.
Ja mam zamiar wit. D podawać - pomimo zerowej tutaj profilaktyki. Mój najstarszy syn nie dostawał - i też jest ok, ale wszystko zależy od maleństwa - a wolę nie ryzykować. Zastanawia mnie fakt - dlaczego tutaj nie zapobiegają - w każdym innym kraju europejskim najważniejsza jest własnie profilaktyka - a tu doprowadzą do złego, a później starają się leczyć - czasami z marnym skutkiem... na własnej skórze się przekonałam.
Wrześniowa - to sobie obydwie w tym samym czasie włoski robiłyśmy :-D Ja siedziałam od 9 rano do 12.30, ale w międzyczasie troszkę poplotkowałam - bo fryzjerka to moja koleżanka.
Misiako - powodzenia na piątkowej sesji. Pochwalisz się zdjęciami?

Dzisiaj mam zero planów. Do piątku muszę oddać do szkoły sprawozdanie z praktyki - nie mam do tego głowy... Absolutnie nie mam ochoty nad tym siedzieć...
Malowanie przesunęło się o tydzień - mam nadzieje, że zdąże z pokoikiem dla Zosieńki.
Czekamy dzisiaj na pierwszego wrześniowego Maluszka :tak: Ale się denerwuję...
Milutkiego dnia :-)

Witam
Dziuba no takie babskie wieczorki są nam potrzebne bo widzisz nocka zupełnie inna i spałąś jak dziecko :-D
Ewelinka no szkoda że termin malowania sie przesunął ale tak to jest bo u mnie też często z tymi planami sie nie udaje ;-)
Co do wit D ja moim córciom podawałam ale wit K nie bo nie było takiej profilaktyki a teraz cosik słyszę że mamy podają.
Ja dzis mam rehabilitacje ze starszą na kręgosłup bo ma troche skrzywiony a później podjadę do Ikei po materacyk bo może na dniach bede mogła wyszykować kącik dla Bartusia :-)

Oj ja też czekam na wieści od Trixi:-D i zdjęcie maleństwa

Cześć...
lalala:-D:-D:-):-):-):rofl2::rofl2::rofl2: mamy auto!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
To pewnie przez wasze kciukasy..także DZIękuję bardzoooo....
super się udało. Autko śliczne, tak jak na zdjęciach..technicznie dobre- mamy nadzieję..sprawdzaliśmy, oglądaliśmy..i zdecydowaliśmy. Jeszcze ciut utargowaliśmy, podpisaliśmy umowę i do domku. Także mamy passata combika. Muszę teraz zamówić osłonki na siedzenie, bo jest jasna tapicerka i już nie chcę myśleć jak będzie wyglądać jak ją Iga skopie..a lubi sobie kopać siedzenie przed sobą..ja w nocy się budziłam podjarana autem:laugh2: cieszę się bardzo..
kasiula czyli mamy takie same autka..a bagażnik widziałam, fajny pojemny, x-lander bez problemu wejdzie. Wymiarowo to bardzo podobne do audi..jak nie takie same..
magda dobrze, że wyprawkę masz już za sobą..

Dziewczyny ja w nocy z łóżka też wstaję jak paralityk..zsuwam się i trzymam za brzuch..
Też czekam na wieści od trixi ale pewnie jeszcze chwilę, bo jest rano...

a co do wit, to D podawałam, ale K nigdy..a karmiłam cyckiem.

Witam :-)

W Szwecji wit.K podaja zaraz po porodzie, a wit. D podaje sie dziecku chyba do 2 lat codziennie 5 kropelek :tak:

Dzisiaj wszystkie jestesmy myslami z Trixi :-)

aniawos gratulacje :-):-):tak:
MIlego dzionka

Ostatnia edycja:
aniawos no to gratuluje zakupu, to mamy dwie takie same fury VW i x-landera haha

co do witamin to ja nie mam pojecia jak ja się z tym wszystkim połapię po porodzie bo nie znam sie kompletnie, chyba musze poszukać już jakiegos dobrego pediatry, bo póxniej nie bede miała głowy

AniaWos - super. Teraz wsiadać i na wycieczkę :tak:
BachSy - no włąśnie - w każdym normalnym rozwinietym kraju istnieje coś takiego jak profilaktyka - a witamina D jest ważna dla maluszka
Krzywica i witamina D3 - BabyBoom
W UK pod tym względem - zacofanie.
Kasiula - Ty się nie martw - opiekę w Polsce dzieci maja w miarę dobrą - wizyty położnej i pielęgniarki od noworodków pamiętam, że są po porodzie w domu już od dawien dawna - wtedy mozna o wszytsko zapytać i rozwiac wszelkie watpliwości. Szpital wysyła do ośrodka zdrowia informacje, że dziecko przyszło na świat - tak było jak moi chłopcy byli mali... chyba, że się cos zmieniło?

O witaminie K - słyszałam, że tylko zaraz po urodzeniu w szpitalu. Ja nie podawałam.

witajcie:)

Aniawos gratuluje zakupu:) niech autko wam długo służy:)

Dziuba sesja piękna:)

ja dzisiaj jakos niemoge zebrac się z łóżka:) mam mega lenia:) oczywiscie czekam na wieści od trixi:)
co do bólu w kroczu to tez tak mam i w nocy cięzko mi wstawać z łóżka...wlasciwie to się zwlekam w paru etapach:)
niemam dzisiaj pomysłu na obiad wogóle...najchętniej to bym zamówila:)

miłego dnia:*

reklama
Oj Dziuba też zazdroszczę plaży. U nas dzisiaj pogoda co najwyżej na wyjście na grzyby- chłodno i wilgotno. Ale lubię takie dni.
Ewelina za co się stało, czemu malowanie się przesunęło?
Aniawos gratuluję zakupu auta. Rzeczywiście passat combi jest pojemny. Mój szwagier taki ma, a dodam, że zajmuje się wykończeniówką i wozi w tym aucie wszystko- od drabiny, poprzez farby do cementu.:-) Wózek na luzie się zmieści.
Jeśli chodzi o witaminy to wit. K podaje się w pierwszych 2 dobach życia dziecka(zapobiega występowaniu zaburzeń krzepnięcia krwi), a wit.D podaje się od 3 tygodnia życia po do końca 1 roku- po 1 kropli.

My wczoraj z mężem zaszaleliśmy w Ikei- no i nareszcie zakupiłam komodę oraz lampkę do sypialni. Dziś szaleję z przemeblowaniem:-)

No i nie moge się doczekać na wieści od Trixi- ktoś wie o której godzinie miała mieć cc?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry