reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Wrzesień 2014:)

anusia, ooo to fajnie macie... my jeszcze w sierpniu dawka 5 w 1 i nie wiem czasem czy nie zostala nam dawka przypominajaca na pneumokoki...

ja tez poprosze przepis na paste jajeczna :) znam tylko z cebulka z serkami topionymi i jajkiem :)

reklama
Przyszedł materac do łóżeczka, łóżeczko też ma dziś przyjść, więc się baaardzo cieszę, bo bałam się, że będzie się dłużej czekało, a de facto przesyłka była na dzień po wpłacie pieniędzy.
Też się podłączam pod prośbę o przepis na pastę jajeczną - ja co prawda jeszcze długo gotować pewnie nie będę, ale Męża chcę nauczyć obycia w kuchni :)
U nas właśnie zaczęło mocno padać i nieco grzmieć. Lubię burze, ale takie wieczorne, gdy wiem, że wszyscy bliscy są bezpieczni w domu.

Anusiaszymka, super, że wszystko ok :-)
Ania, śliczna dziewuszka! a jak sobie dziamie :) u nas też przeszła ta wasza burza z Chorzowa. Widziałam jak nadciąga, a potem jak grzmotnęło to się schowałam do domu. Ale teraz już się wypogodziło :)

a dlaczego deklaracja wiary to masakra?
ja jestem jak najbardziej za takim pomysłem
to znaczy ze jesteś przeciwna in vitro (naprzykład) bo tego według kościoła katolik nie powinien popierać?

dla mnie lekarz to lekarz,nie powinni brać pod uwagę swojej wiary
to co trafię (tfu tfu) do szpitala i na lekarza którego wiara nie pozwala na transfuzje i mi odmówi....no dla mnie bez sensu

no dla mnie to jest sprzeczne chociażby z przysięgą Hipokratesa:sorry2:

np. "moment poczęcia człowieka i zejścia z tego świata zależy wyłącznie od decyzji Boga" co dla mnie oznacza np., że lekarze nie będą leczyć niepłodności, nie wspominając już o in vitro i wiele innych absurdalnych rzeczy

czy to znaczy, że nie zrobią ci cesarki na czas, bo ciału ludzkie jest nietykalne i podlega prawom natury, będą czekali na decyzję Boga?

dla mnie to jakaś abstrakcja, a lekarze mają ratować ludzi, a nie podpisywać jakieś pierdoły

lekarze niech myslą o pacjentach a nie o własnym tyłku,oni wykonują zawód jak każdy inny
i nie ważne czy się z tym zgadzają czy nie

jeżeli to pacjenta wiara nie pozwala na wykonanie takiego zabiegu,daje mu do podpisanie papiery o odmowie i tyle (onośnie tranfuzji naprzykład)
a nie on będzie decydował tym że ma pomóc czy nie,czyli on ma decydować o życiu drugiego człowieka....bez sensu!

Ostatnia edycja:
W polskim prawie jest coś takiego jak klauzula sumienia. Dotyczy ona przypadków np. aborcji, kiedyś lekarz nie chce się podjąć zabiegu ze względu na swoje przekonania np. religijne ma do tego prawo ale musi wskazać dokładnie osobę, która ten zabieg przeprowadzi za niego. Innej opcji nie ma. Klauzula sumienia jest wyłączona w przypadku stanów niecierpiących zwłoki czyli zagrożenie życia matki dziecka, wówczas nawet gdy nie zgadza się na aborcję musi jej dokonać bo inaczej zostanie pociągnięty do odpowiedzialności cywilnej lub karnej.

reklama
Po co wy się nakręcacie... powinniśmy zacząć od tego, że niepotrzebnie płacimy za "świetną diagnozę i usługi", a nie powinnyśmy. Uważam, że to nie miejsce na takie pogadanki, bo mi osobiście ciśnienie wzrasta i nie mam ochoty dyskutować o tym, bo każda ma inne zdanie a kłótni nam tu nie potrzeba :-) wystarczy jak w tv bębnią a tam mogę przełączyć a was nie :-)
Ja dzisiaj robiłam trochę inną pastę- 6 jaj, puszka tuńczyka w sosie wł. (w kawałkach tylko), ze 4 ogórki kiszone, szczypior lub natka pietr., 2 łyżki majonez (lub jak ktoś nie może jogurt grecki), sól, pieprz do smaku. Wszystko kroicie w kostkę, zielsko wiadomo jak. Można i na bogato- dodać jeszcze tarkowany żółty ser ale to już full wersja ;-)

Do góry