reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Wrześniowe mamy 2015

reklama
ewka84 też jakoś wszystko mnie irytuje dziś, ale to pewnie dlatego, że cały weekend mam studia podyplomowe i egzamin w niedziele, a uczyć się nie chce [emoji12]

wiola84 fajnie, że tyle chłopaków, moja Hania będzie miała z czego wybierać [emoji12]

Milusia83 jasne, że to reklama produktu, ale moim zdaniem bardzo fajnie zrobiona jak na reklamę

No wiec ja juz po wizycie. Mialam 32 numerek, ale lekarz jako pierwsza mnie wzial z poczekalni. Serducho jak dzwon bije, szyjka ok 5 cm dlugosci, a ruchy lekarz powiedzial ze na tym etapie moga byc slabsze lub mocniejsze, bo dziecko ma jeszcze duzo miejsca i sie roznie odwraca. A najsmiesniejsze jest to, ze teraz czekam na autobus i czuje jak mala szaleje... O ironio :D Dobrze ze lekarz mily, mlody, fajny, z duza wiedza i cierpliwoscia bo przynajmniej czlowiek z przyjemnoscia idzie do niego.

Marzena super a szyjkę masz porządna :) ja na tym etapie mam jakies schizy ze moze mi sie skraca (ostatnio w 20 tc była na 34 mm), jak nienormalna odliczam dni do wizyty ... Dopiero 27.05 mam nadzieje ze mnie gin uspokoi

Anula09 Ja tez kiedys mialam wrazenie i nawet czulam ze mi sie skraca. Oczywiscie to wszystko psychika, bo lekarz wtedy na wizycie yez mowil ze ma 5cm, czyli trzyma jedna dl caly czas. Jestem z natury cierpliwa i olewcza, ale przy tej ciazy panikuje tak, ze az sama sie sobie dziwie :p

Kurcze długie te szyjki macie u mnie coś ponad 2,5 cm od samego początku nie zwiększa się nie zmniejsza ale nic mi gin nie mówiła, czy to zle czy dobrze.

Marzenaw13 u mnie również tak było, że młodego parę dni nie czułam prawie wcale. Również spanikowałam i pojechałam do gina, okazało się że wszystko jest prawidłowo. Mam dużo wód, jeszcze są w normie ale mamy je kontrolować i przybywanie ich może powodować że czuję go słabiej. Ostatnio znalazłam patent żeby go poczuć- najlepiej wieczorem kładę rękę na brzuchu i po chwili czuję puk, puk :-)

Oglądałam filmik- super jest, tak fajniutko przytula się do rączki mamusi :-D

Klaudixxon możliwe, że masz taką szyjkę po prostu z natury :-( u mnie ostatnio przy badaniu ginekolog powiedziała, że jest krótka,ale na usg po zmierzeniu wyszła 3cm. norma to 2,5, jeśli zejdzie poniżej to obowiązkowe leżenie. Najlepiej już teraz odpoczywaj kiedy możesz.

U mnie o wiele lepszy humor bo wybrałam się dziś do fryzjera :-) w przyszłym tygodniu się przeprowadzamy na nasze nowe mieszkanko i mam nadzieję, że to całe zwariowanie się w końcu skończy

reklama
Do góry