reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Zaczął mnie boleć brzuch doscy mocno. Jak leżę to troszkę lepiej ale nadal boli, na wysokosci pępka mniej więcej czyli tak środek brzucha. Byłam dzisiaj u ginekologa nie robił mi USG ale wszystko jest niby dobrze. Macie tak czasem? Czy to jest jakieś nie normalne?

Mnie tez czasem pobolewa. To wszystko zależy jedna może bolec a jest ok a u innej już niestety nie. Zawsze możesz przedzwonic do lekarza , bądź odwiedzić IP jeżeli bardziej Cię boli. Mnie nieraz boli to się kładę i zazwyczaj przechodzi ale jak mówię każdy jest inny

reklama
Mnie tez czasem pobolewa. To wszystko zależy jedna może bolec a jest ok a u innej już niestety nie. Zawsze możesz przedzwonic do lekarza , bądź odwiedzić IP jeżeli bardziej Cię boli. Mnie nieraz boli to się kładę i zazwyczaj przechodzi ale jak mówię każdy jest inny
Wydaje mi się teraz że mam jakieś wzdęcia i od tego mnie boli

Dzięki za miłe przyjęcie, ale widzę że z wrześniowych to tylko ja taka babcia się urwałam (i lubię się z tego śmiać, bo mam troje wnucząt), mam nadzieję, że jakoś się dogadamy, bo skoro wszystkie nosimy pod sercem maluchy to wszystkie jesteśmy młode, prawda?
Przeglądam tak sobie nasz wrześniowy wątek i chciałam Tobie złożyć Bożenko wielkie gratulacje. Przede wszystkim zdrowej i bezproblemowej ciąży i ślicznej córeczki :-) mam podobny termin jak Twój, tylko my na 6 września i też prawdopodobnie córeczka [emoji4] Myślę, że będziemy mogly się od Ciebie wiele nauczyć, a już na pewno pogody ducha [emoji172]

Ja zminimalizowalam ilość owoców , grila prawie nie tykam :/ , bo zaobserwowałam ze po większej ilości owoców tez jest problem z tym

JA zauważyłam że mam tak jak się bardzo najadam lepiej zjeść mniej no np dzisiaj zjadłam 4 kromki chleba z sałatką i odczułam właśnie taki ból brzucha już wiem że miałam zjeść jedna kromkę i łyżkę sałatki a nie naraz wszystko. ...

JA zauważyłam że mam tak jak się bardzo najadam lepiej zjeść mniej no np dzisiaj zjadłam 4 kromki chleba z sałatką i odczułam właśnie taki ból brzucha już wiem że miałam zjeść jedna kromkę i łyżkę sałatki a nie naraz wszystko. ...

Swoją droga ze dużo naraz tez już nie zjem. Poprostu mam dość i już. Dawniej potrafiłam zjeśćwięcej niż mąż, a teraz nawet nie pół porcji

Udało mi się nadrobić zaległości, bo jakoś dużo tego było :) albo ja tak regularnie czytam, że nawet nie wiedziałam, że tyle tego tworzymy ;)

Ja jestem Justyna, mam 30 lat i to moja pierwsza ciąża( w środę skończę 17 tc)

A co do wózków to mi się od już kilku lat mega podoba się quinny mood w wersji czarno- białej, i taki będzie :)

reklama
Zaczął mnie boleć brzuch doscy mocno. Jak leżę to troszkę lepiej ale nadal boli, na wysokosci pępka mniej więcej czyli tak środek brzucha. Byłam dzisiaj u ginekologa nie robił mi USG ale wszystko jest niby dobrze. Macie tak czasem? Czy to jest jakieś nie normalne?
Ja tak mialam i to juz wczesniej mowilam lekarzowi. Powiedzial ze ciazy na tej wysokosci jeszcze nie ma i jest to najprawdopodobniej związane z przemieszczaniem się narządów w jamie brzusznej i rozciaganiem mięśni. Mówił też że można nawet nie wiedzieć że ma się gazy i to rozpycha wszystko w środku. Ja miałam momentami tak jakby mi pępek ciągnął jakoś do środka ale bardzo mocno.

Do góry