reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Jak będziesz miała zbyt dużą przerwę między kolacją a porannym mierzeniem cukru na czczo to też będzie szalał.

No wlasnie postanowilam sprawdzic i przedwczoraj zjadlam kolacje typowo przed snem i na nastepny dzien na czczo bylo 93.
Wczoraj zjadlam ostatni posilek okolo 1,5 godziny wczesniej i dzisiaj juz cukier 86.
Musze poobserwowac, wiem ze 93 to jeszcze nie tragedia, ale wole miec spokoj ducha i nie przekraczac norm :)

reklama
Dziewczyny, czy wiecie jak to jest z wyjazdami. Chcemy wyjechac doslownie kilka dni nad jezioro na maly urlopik, doslownie godzine-dwie od domu ( dalej sie nie nadaje i sie boje). Jestwm na zwolnieniu z mozliwoscia chodzenia. Czy moge to zglosic do ZUS? Bo nie chce mies stresa lub nieprzyjemnosci w razie kontroli. Czy mialyscie podobna sytuacje?

Dziewczyny, czy wiecie jak to jest z wyjazdami. Chcemy wyjechac doslownie kilka dni nad jezioro na maly urlopik, doslownie godzine-dwie od domu ( dalej sie nie nadaje i sie boje). Jestwm na zwolnieniu z mozliwoscia chodzenia. Czy moge to zglosic do ZUS? Bo nie chce mies stresa lub nieprzyjemnosci w razie kontroli. Czy mialyscie podobna sytuacje?

Ja każdy wyjazd który nie jest tylko weekendowym zgłaszam w pracy. Podaje informacje krótką, że w od tego do tego będę przebywałam pod adresem. I to wszystko. Mi praca płaci a potem rozlicza się zZusem także dlatego do nich.

Ci faceci to wszyscy jak z innej planety.
Chociaz mój mi pomógł z obiadem i posprzątal bo mamy gości. Ale jak coś robię dłużej to też mi się brzuch napina. A dziś miałam jeden taki skurcz że myślałam że się poplacze....
Zazdroszcze wam tej wody, RooibosGirl ja bym pojechała jak masz blisko :) w Karwii
jest tak czysto, przynajmniej było jak ja byłam.

Hehe, ja też obstawiam że StarAnia będzie pierwsza :) ale obyś my wszystkie rozzpakowaly się szczęśliwie.

Ja dziś się popłakałam w kościele jak był chrzest. Tak bym chciala już moją malutką mieć... I jak ksiądz błogosławi matkom. Wzruszyłam się.

A gorąc jest, twarz umalowalam rano ale patrzę że już lipa :p

Hej dziewczyny, ja tez termin na 01 wrzesnia, mam nadzieje ze dotrzymam do 24 sierpnia, wtedy mi zrobia cesarke wiec tez
moge wiekszosc wyprzedzic ;)

Ja po wizycie.. zła jak osa. Czekałam pół godziny bo lek kazała mi najpierw do położnej A oba w tym czasie przyjęła k9gos innego..

Ja po wizycie.. zła jak osa. Czekałam pół godziny bo lek kazała mi najpierw do położnej A oba w tym czasie przyjęła k9gos innego..
Ale jak wieści?

Mnie się spać chce... ciśnienie chyba niskie i do tego gorąco. Mikołaj kopytami się rozpycha. Chyba nie ogarnia że on rośnie i du..a więcej miejsca dopiero po drugiej stronie brzuszka ;)
On głową w dół ale ciałem jakby bokiem tzn. tak to sobie wyobrażam po usytuowaniu jego nóg i łapek...

Zawsze możesz zgłosić, że w tym i tym terminie będziesz przebywać pod innym adresem. Właśnie u pracodawcy, jeśli to on się z tobą rozlicza lub w ZUSie możesz wziąć druczek.
Ja byłam ostatnio na tydzien na domku pół godziny jazdy od domu i szczerze powiem, że nie zgłaszałam tego. W międzyczasie raz byliśmy w domu, więc skrzynkę sprawdziliśmy, a jakby co to mogłam równie dobrze wyjść do sklepu...

20180709_171244.jpg
O. Mniej więcej chyba tak leży... bo wyraźnie czuję jego kolanka i stopki.

Załączniki

• 20180709_171244.jpg
    20180709_171244.jpg
    474,3 KB · Wyświetleń: 349
reklama
Do góry