reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Dobrze, że złożyliśmy to łóżeczko wcześniej, jeszcze ma szanse się wywietrzyc bo pachnie farbą/lakierem.. napisane, że ekologiczny, ale zapach jest.
Jeszcze mi sąsiadka kazała materac wywietrzyc bo świeżo zapakowany w domu i nie chciałam aby się wkurzył
Ja też otworzyłam wcześniej materac i dobrze, bo taki zapach nowości był nieprzyjemny.

A co to nowy kolor zrobiony ? :)
Znudził mi się rudy :D

Dziękuję :*

Dziewczyny ktore maja planowe cc, przygotowujecie plan porodu? Jak tak
, to macie jakiegos gotowca? Bo ja nie moge nic znalezc. Wszystko jest typowo pod porod sn..
No wlasnie chodzi mi o zalozenie cewnika po znieczuleniu, opieka poporodowa, kongurowanie, karmienie, szczepienia itd i nie wiem co jeszcze odnisnie samego ciecia
Ja robiłam na stronie Rodzić po ludzku. Tam jest Kreator planu porodu. Ale ja to i pod SN i pod CC, bo mam jeszcze nadzieję, że mała się przekręci :) pod każdym aspektem możesz dopisać także swoje punkty.

reklama
No wlasnie chodzi mi o zalozenie cewnika po znieczuleniu, opieka poporodowa, kongurowanie, karmienie, szczepienia itd i nie wiem co jeszcze odnisnie samego ciecia
Ja bede cos takiego tworzyc. Mojemu mezowi kazalam przyrzekac, ze bedzie kangurowal mlodego (ponoc wystarczy zglosic, tylko gdzie i jak?!). On jest z tych dobrze wychowanych, a te babska w szpitalu go gotowe przegonic.
Mozemy sie wymienic pomyslami. Cenik chyba musi byc na operacje, no i u mnie daja antybiotyk :( choc bede dopytywac o to.

Ja bede cos takiego tworzyc. Mojemu mezowi kazalam przyrzekac, ze bedzie kangurowal mlodego (ponoc wystarczy zglosic, tylko gdzie i jak?!). On jest z tych dobrze wychowanych, a te babska w szpitalu go gotowe przegonic.
Mozemy sie wymienic pomyslami. Cenik chyba musi byc na operacje, no i u mnie daja antybiotyk :( choc bede dopytywac o to.
Ja bym chciala zeby cewnik byl zalozony jak zacznie dzialac znieczulenie, a nie wczesniej i chcialabym zeby dali mi chociaz na chwile dziecko, a jak sie nie da, to mezowi od razu do kangurowania. Chce tez zaczac jak najszybciej karmic. I tez dalam mezowi wytyczne, ze ma chodzic za dzieckiem krok w krok nawet jak beda cos gadac. To jego dziecko i ma prawo przy nim byc i byc obecny przy wszystkich zabiegach

Mi lekarz ostatnio mówił że jak jest cięcie cesarskie to zawsze dają antybiotyk takie mają standardy, jak nie chcesz to nie wiem jak wtedy z rana itp jednak to jest operacja i ja żebym odmówiłam antybiotyku to musiałabym mieć mocne argumenty i wolałabym aby lekarz nie pomyślał o mnie ze jestem od niego mądrzejsza

Hello dziewczyny :)

Przede wszystkim, Efka ale nas zaskoczyłaś:) trzymany kciuki by wszystko sprawnie poszło :)

Podczytuje Was od rana ale jakoś nie miałam weny na pisanie. Jakiś zjazd nastroju dziś mam.

Tym co boli życzę by mniej bolało, tym co chcą rodzic by się urodziło , a tym co miednicowy bądź w poprzek by się obruciło:)

reklama
Do góry