reklama

Wrzesniowe mamy 2026

Wysmarkalam dzis 2 rolki papieru. Aż mnie nos piecze, masakra. Dobrze, że nie mam gorączki, i ogólnie to tylko katar, kichanie i ogólne osłabienie ale już mi się naprawdę znudziło bieganie za ,,chusteczka". Czuję się jakbym miała mózg wysmarkać, dobrze, że dziś mi odpuściły mdłości (chociaż doszukuje się najgorszego) ale katar z mdłościami by mnie dziś zabił, a tak chociaż rosół piłam bez problemu. Nie pamiętam kiedy ostatnio byłam taka chora.
Wiem co czujesz ja też przeszłam wirusa zasmarkanego który się nadkazil bakteryjne a od ponad roku nie chorowałam i ta infekcja przy ciąży niestety dużo osłabia. Zdrówka!!

reklama
Dziewczyny, o nie.... Miała któraś cholestaze w poprzedniej ciązy? Ja miałam ale w 32tyg. Się dopiero zaczęło, ogólnie dramat, i bardzo źle to wspominam, a dziś wstałam w wysypka na stopach. Nie wierzę, że to już się zaczęło. Narazie nakremowalam, i liczę, że to nie to, że to przypadek. Wiedziałam, że to może znów się zdarzyć ale nikt nie mówił, że już teraz.

Dziewczyny 3.02 mam wizytę to będzie 9+5 zastanawiam się czy lekarz włączy bicie serduszka czy jeszcze za wcześnie. Kiedy usłyszałyście bicie serduszka pierwszy raz?
Mąż bardzo chce ze mną jechać żeby posłuchać 🙈

Dziewczyny 3.02 mam wizytę to będzie 9+5 zastanawiam się czy lekarz włączy bicie serduszka czy jeszcze za wcześnie. Kiedy usłyszałyście bicie serduszka pierwszy raz?
Mąż bardzo chce ze mną jechać żeby posłuchać 🙈
Ja widziałam ale nie słyszałam - w 6+1.
Jednak jutro będę dzwonić i prosić żeby w tym tygodniu drugi lekarz mnie przyjął dla mojego spokoju i rzucił swoim okiem na wyniki. Jutro idę na betę, po ostatnim ona powinna wzrosnąć bardzo...
I tak mam jakieś źle przeczucia... 🤷🏼‍♀️😥

Hej,jestem Ania,jestem w 7+2 USG miałam w 6+4 ale ginekolog mówiła że ciąża jest o 3 dni mniejsza niż powinna nic o serduszku nie mówiła, założyła kartę ciąży i następna wizyta 18.02 czy mieliście w tym tyg brak bicia serca? Boję się żeby ciąża nie obumarła.do następnej wizyty sporo jeszcze czasu..

Ja widziałam ale nie słyszałam - w 6+1.
Jednak jutro będę dzwonić i prosić żeby w tym tygodniu drugi lekarz mnie przyjął dla mojego spokoju i rzucił swoim okiem na wyniki. Jutro idę na betę, po ostatnim ona powinna wzrosnąć bardzo...
I tak mam jakieś źle przeczucia... 🤷🏼‍♀️😥
A który tydzień u Ciebie teraz? Ja też widziałam w 6+4 i lekarz powiedział że na tak wczesnym etapie nie puszcza głosu. Czemu masz zle przeczucia coś się stało? Ja ogólnie od początku ciąży jestem zaniepokojona i nie cieszę się tylko martwię ciągle :(

Hej,jestem Ania,jestem w 7+2 USG miałam w 6+4 ale ginekolog mówiła że ciąża jest o 3 dni mniejsza niż powinna nic o serduszku nie mówiła, założyła kartę ciąży i następna wizyta 18.02 czy mieliście w tym tyg brak bicia serca? Boję się żeby ciąża nie obumarła.do następnej wizyty sporo jeszcze czasu..
Jak założyła kartę ciąży to chyba było serduszko 🤔 Zobacz sobie czy masz gdzieś napisane fhr + albo coś w tym stylu
Dziewczyny, o nie.... Miała któraś cholestaze w poprzedniej ciązy? Ja miałam ale w 32tyg. Się dopiero zaczęło, ogólnie dramat, i bardzo źle to wspominam, a dziś wstałam w wysypka na stopach. Nie wierzę, że to już się zaczęło. Narazie nakremowalam, i liczę, że to nie to, że to przypadek. Wiedziałam, że to może znów się zdarzyć ale nikt nie mówił, że już teraz.
Kurczę, wydawało mi się, że cholestaza to się pojawia pod koniec ciąży. Dla swojego spokoju może idź to zbadaj?

Mój ginekolog dopóki nie zobaczył serca to nie założył karty ciąży, może ta doktorka była jakaś oszczędna w słowa a serce widziała? Wiesz co jak dostałaś od niej zdjęcia usg z opisem to możesz zobaczyć czy napisała coś o akcji serca. Ja też byłam w 6+4

Załączniki

• IMG_6001.jpeg
    IMG_6001.jpeg
    779,4 KB · Wyświetleń: 39
Jak założyła kartę ciąży to chyba było serduszko 🤔 Zobacz sobie czy masz gdzieś napisane fhr + albo coś w tym stylu

Kurczę, wydawało mi się, że cholestaza to się pojawia pod koniec ciąży. Dla swojego spokoju może idź to zbadaj?
Oczywscie, że jutro zadzwonię zapytać o badania. Chociaż tak naprawdę wiem, że nie ma złotego leku na to i jeśli tak, to mam przechlapane.

reklama
A który tydzień u Ciebie teraz? Ja też widziałam w 6+4 i lekarz powiedział że na tak wczesnym etapie nie puszcza głosu. Czemu masz zle przeczucia coś się stało? Ja ogólnie od początku ciąży jestem zaniepokojona i nie cieszę się tylko martwię ciągle :(
Ja byłam u lekarza 7+0 i mogliśmy chwilkę posłuchać serduszka żeby nie męczyć dzidziusia. Z OM wychodziło 7+2 ale z usg 7+0 więc się nie kłócę, może faktycznie była lekka zmiana, chociaż 10dpo miałan bhcg 14, ale to może być błąd pomiaru, 1mm przy badaniu to dużo a łatwo o taki błąd.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry